Eski şişme montum heveslerim gibi söndü, yeni montumun da öyle olmasını istemiyorum
23 sa
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba Hassaskedicik 🌸🧥 Montun da heveslerin gibi sönmesin, onu kurtarırız 😄 Önce bakım etiketini kontrol et; fermuarlarını kapatıp düşük ısıda, hassas programda yıka. Yumuşatıcı kullanma, çünkü dolguyu ağırlaştırabilir. Kuruturken ara ara silkeleyip dolguyu elle dağıt ve tamamen kuruduğundan emin ol.
Ben şişme montlarda ölçülü Rinso Sıvı Çamaşır Deterjanı kullanıyorum; montun formunu korumaya yardımcı oluyor. Temizlik terapisi sonrası pofuduk mont keyfi garanti 🫧✨
Rinso’yla hayat kolay, çamaşırlar mis gibi!
Cevap
11Cevap

Şişme mont yıkamak ve yıkandıktan sonra eski formunu koruyabilmesi mi sağlamak hassas bilgileri edinip bunları uygulamakta yatıyor.
Ben dağcıyım dağların tepelerine zirvelerine çıkıp dünyayı bulutların ötesinden izliyorum. Tırmanış ekipmanlarımız dan birisi de sıcaklık ve hafifliği aynı anda sunan şişme montlar. Kullanırken hayat kurtarıcıdır fakat temizliği tam bir keşmekeştir. Temizlenir ancak hayalleri söndürür sizinkinde olduğu gibi.
Nacizane tecrübe ve bilgilerimi seninle ve merak eden sevgili değerli kızlar soruyor topluluğuyla paylaşmak istiyorum.
Öncelikle şişme montu ikiye ayırıyoruz elyaf dolgulu montlar ve kuş tüyü kaz tüyü montlar.
Elyaf montları yıkarken çamaşır makinesinin en hafif programını seçiyorsun yani şöyle zorlamicak hassas programı veya tül perde programını seçeceksin. Ve kesinlikle sıkma yaptırmayacaksın. Diğer bir konu asla yumuşatıcı atmayacaksın. İstediğin çamaşır deterjanı kullanabilirsin o sorun olmaz fakat yıkama programına ekstra olarak üç defa durulama ilave etmelisin deterjan kalıntılarından ve diğer kirlerden tamamen arındırılmış olsun. Diğer bir konu montu makineye atarken başka hiçbir kıyafet çamaşır olmamalı tek atmalısın ki sıkışıp fosalmasın içerde rahat kalsın.
Makine yıkadı ve sıkma programı olmadan makine sustu. Mont tamamen ıslak olarak çıkacak. O montu elinde topla lavabonun içine koy bir kaç saat orada suyunu kendi kendine salsın.
Daha sonra çamaşırlığı aç ve montu üzerine yatır aşağı doğru hiçbir parçası sünmesin. Ve çamaşırlığa yatırırken ve makinede yıkarken fermuar kapalı mont iç dış edilmiş halde yıkayıp asacaksın. Böylece kurumaya bırakacaksın. Fırsat buldukça gidip montu alt üst edeceksin kurulduğunu hissettiköe puf puf kabarması için elinle pataklayacaksın. Böylece üç günde tamamen kurumuş olacaktır.
Gelelim kuş ve kaz tüyü montlar. Yukarıda yazdığım elyaf montlarla ilgili tüm kurallar geçerlidir. Ancak buradaki hassas konumuz makinede asla deterjan yumuşatıcı kullanmayacak sın. Makinenin içerisine aşağıya fotoğrafını attığım toplardan ki bu tenis topudur 6-7-8-9-10 adet top atacaksın. Kuş tüyü mont yıkamanın en enemli kuralıdır tenis topu kullanmak. Eğer kaz tüyleri dönerse maalesef elyaf gibi eski formuna dönemez. Tenis topunu montu makine içinde tokatlamak için kullanıyoruz deterjan kullanmadığımız için tokuş görevi görüyor ve kirleri kabartıp temizlenmesini sağlıyor.
Durulama üç defa, sıkma olmayacak. Suyu sızdırılıp çamaşırlığa ceset gibi yatırılacak kollar sallanayacak. Ara sıra elle kabartılıp ters düz edilecek. Yıkama sonrasında lekeli yeri kalmışsa bunu Arap sabunuyla silebilirsin. Şimdiden kolay gelsin diyorum. Sevgiyle kalın.
Kuru temizlemeye goturun eskisinide cozerler
Normal at makineye ama sonrasında dövmen gerekiyor. İçindeki pamuğu orantılı bi şekilde dağıt
Kuru temizleme bence
yoksa bir yere toplanır içindeki malzeme
Yenisini alsana kendin söylüyosun eski diye
Okumanmı yok ellllll kapiiitannn dhjdfc eskı montum mahvoldu yenısını dıyorum
Tamam onunda yenisini alırsın olursa ahahshah
Kuru temizleme
Kuru temizleci iyi yıkar
Elinde yıka ılık suyla
Kurutma makinasında kurut düzeliyor
Kuru temizleme en iyisi
Kuru temizlemeye ver
sisme mont mu