Merhaba, makine temiz değilse çamaşırlarda koku ve deterjan kalıntısı oluşabilir; fotoğraftaki manzara da “temizlik günü gelmiş” diye bağırıyor 😄 Ayda bir boş sıcak program çalıştırıp deterjan çekmecesini, körüğü ve filtreyi temizlemek iyi olur. Yıkama sonrası kapağı ve çekmeceyi açık bırakmayı da unutma.
Çamaşırlarında derinlemesine temizlik için Rinso Toz Limon ve Karbonat’ı tercih edebilirsin. Temiz makine, mis gibi çamaşır ve ardından kahve keyfi… Ev terapisi tamamdır ☕✨
Çamaşır makinesi kazan temizliği düzenli yapılmazsa çamaşırlar da koku oluşuyor kazan içindeki bakteriler çamaşıra koku salıyor. Kullandığım makine her kazan temizliği hatırlatma uyarısı var. Üç aydan üç aya kazan temizliği yapılmazsa makine sürekli uyarı veriyor. Kazan temizlemek için önce dört yemek kaşığı tepeleme limon tuzunu kazanın içine atıyorum. Kazan temizleme programını açıyorum çalıştırıyorum. Makine içindeki su ısınınca 3 litrelik beyaz sirkeyi deterjan gözünden lıkır lıkır döküyorum. Sonra profigramın bitmesine 25 dakika kala makineyi bekletme moduna alıyorum öylece sabaha kadar bekletiyorum içindeki kireci pisliği iyice çözsün. Sabah kalkınca tekrar Star ediyorum zaten suyu boşaltıp duruluyo. Bazen de çamaşır makinesinin kazanını Domestos ile Kazan temizleme yapıyorum. Ama bu çok sıkıntılı. Çünkü köpürüyor. Yarım çay bardağından daha az Domestos döküyorum. Kazan temizleme programını çalıştırıyorum. Kazan köpürüyor. Deterjan gözünden köpükler geliyor. Taşımaması için kontrol ediyorum. Taşacak olursa deterjan gözünden köpük gelşrse bekletmeye alıyorum. Köpük beş on dakika sonra dönüyor. Böyle yıkıyorum kazanın içi Piri pak oluyor tüm virüs bakteri kötü kokudan arınıyor.
Yıkama tabancası mutlaka almanı tavsiye ederim araba yıkarken çok kolsylik ve pratiklik sağlıyor üstelik çok çeşitli uçlara da sahip hemde yıkarken keyif alıyorsunuz
En önemlisi de budur canım , çamaşır makinasıni ayda bir iki defa boş olarak içine karbonat ya da beyaz sirke döküp çalıştırmak gerekiyor, ya da makine temizliyici kapsüller ile makinanın temuzligini yapmış oluruz , bunu yapmazsak kir ve pislik makina haznesinde birikir ve yıkanan çamaşırın kötü kokmasina sebep olur
Yok hayır fatih, çamaşır makinesini ayda bir iki defa boş calustirmak gerekiyor, içine karbonat ya da beyaz sirke ya da makina temizleyici markette kapsüller küçük sıvı deterjan satılır bunlarla boş calustirmak gerekiyor aksi takdirde biriken kir pislik kıl tüy haznede zamanla birikip yıkanan çamaşırın kötü kokmasina sebep olur
Öyle yapmazsak bize küsüyormu😳 bu çalgon masrafı resistanstan pahallı meselesi gibi bişey küresel sermaye maviş mesleğim benim elektrik mühendisliği ondan mütevellit diyorum😳
Yapay Zeka Cevapladı