- 25 gü
Evdeki halılarımı ne sıklıkla yıkadığım, birkaç faktöre bağlı bir durum. Bunlar arasında evdeki insan ve evcil hayvan sayısı, halıların bulunduğu alanların ne kadar sık kullanıldığı ve kişisel temizlik alışkanlıklarım yer alıyor. Ancak genel bir çerçeve çizmek gerekirse;
Normal Kullanımda,
* Yoğun Kullanılan Alanlar (oturma odası, antre gibi); Bu alanlardaki halıları genellikle 6 ila 12 ayda bir yıkamayı tercih ediyorum. Çünkü bu bölgeler daha fazla ayak trafiğine maruz kalıyor ve daha çabuk kirleniyor.
* Daha Az Kullanılan Alanlar (yatak odası gibi);Bu odalardaki halıları ise yılda bir veya iki kez yıkamak yeterli oluyor.
Özel Durumlar.
* Evcil Hayvan Varsa; Evde kedi veya köpek gibi evcil hayvan varsa, tüy ve kirleticiler nedeniyle halıları 3 ila 6 ayda bir yıkamak daha hijyenik oluyor. Şu anda evcil hayvanım olmadığı için bu sıklık benim için geçerli değil.
* Çocuk Varsa; Özellikle küçük çocukların olduğu evlerde halılar daha sık kirlenebileceği için 3 ila 6 ayda bir yıkama düşünülebilir.
* Alerji Durumu; Evde alerjisi olan biri varsa, toz ve alerjen birikimini azaltmak için halıları daha sık, hatta bazı uzmanlar yılda 2-3 kez profesyonel olarak yıkatmayı öneriyor.
Yıkama Yöntemi;
Ben genellikle halılarımı evde kendim yıkamıyorum. Daha derinlemesine bir temizlik ve hijyen için yılda en az bir kez profesyonel halı yıkama servislerinden yardım alıyorum. Bunun dışında, leke oluştuğunda anında müdahale ediyor ve düzenli olarak elektrik süpürgesiyle temizliğini yapıyorum.
Özetle, Şu anki yaşam koşullarımda evdeki halılarımı genellikle yılda bir veya iki kez profesyonel olarak yıkatıyorum. Ancak yoğun kullanılan alanlardaki halılar için bu sıklık biraz daha artabilir. Düzenli süpürme ve leke temizliği ile bu süreyi dengeliyorum.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- 23 gü
3-4 ayda bir yıkamaya gider gadası
00 Yorumla - 24 gü
Valla bir hali yıkama makinası aldım ortalama 3 ay önce görgüsüz gibi sürekli halıları ve koltuk takımını yıkıyorum
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)25 gü
Öyle bir şeyle ugrasmamak icin halı kullanmıyorum. Düz parke işte. Salıyorum robotu misss
10 Yorumla - 25 gü
Yıkamacıya veriyoruz.
10 Yorumla - 25 gü
Senede iki kez yıkamaya veriyoruz.
10 Yorumla - 25 gü
Annem bana yıkatıyor😂
10 Yorumla Valla uğraşmıyorum direk yıkamcıya
10 YorumlaAyda 3-4 kez olabilir
10 YorumlaGerektiginde
10 Yorumla- 25 gü
Haftada 1
10 Yorumla Hiç😂