Peki çamaşır sodası nedir, hangi amaçla kullanılır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Çamaşır sodası mazide kaldı, demek isterdim. 😄 Eskiden oldukça fazla kullanılırdı, çünkü başka seçenek yok gibi bir şeydi. Şimdilerde de kullanılıyor ama eskiye oran ile çok fazla tercih edilen bir ürün olduğunu söyleyemem.
Genel olarak çamaşır sodası benim bildiğim çamaşırın içine hapsolmuş kirin çok hızlı bir şekilde çözülüp suya geçmesini, eşyalara yerleşmiş olan yağların ya da kirin hemen temizlenmesini sağlar, leke ve kir konusunda çok etkili bir temizlik maddesidir, suyun yumuşamasını sağlar, hızlı temizlik sağlar, adı çamaşır sodası diye geçse de ev temizliğinde de kullanılabilir. Çünkü kendisi bir temizlik malzemesidir. Hem de okkalı diye tabir edilen eskilerdendir. 😄 Toz makine deterjanlarının popüler olmadığı ve daha yeni yeni geliştirilmeye başlandığı dönemler içerisinde daha daha çok tercih edilen bir çamaşır yıkama maddesiydi.
Selamlar,
Çamaşır sodası. Çamaşırın içine hapsolmuş pisliğin çok hızlı bir şekilde çözülüp suya geçmesini, eşyalardaki yerleşmiş yağların ve kirin hemen temizlenmesini sağlar, leke ve kir konusunda çok iyi bir temizlik maddesidir, suyu yumuşatır, güçlü temizlik sağlar, adı çamaşır sodası diye geçse de genel temizlikte de kullanılabilir.
Toz makine deterjanlarının popüler olmadığı ve daha yeni geliştirilmeye başlandığı dönemlerde karbonat çok tercih edilen bir çamaşır yıkama maddesiydi. Günümüz de çamaşır makinelerinin artık her evde kullanılması ile popülaritesini kaybetmiş olan karbonat yeniden geliştirilen formüller ile artık çamaşır makinelerinde de kullanıla bilir hale getirildi. Özellikle karbonat maddesi direk deterjanlar ile birlikte üretilmeye başlandığı için artık çamaşır sodasına da pek ihtiyaç kalmamaktadır.
Teşekkürler
Rica ederim :)
Selam,
Çamaşır sodası karbonat + tuz ve güçlü bileşenlerin karışımıdır. Kıyafetlerinizdeki çıkmayan lekeleri, zorlayan yağı ve kiri hızlıca söküp çıkarabilir. Sararmış beyaz çarşafların temizliğinde özellikle çok sık kullanılır. Saklı kaldığı için sararan beyaz çarşaf veya nevresimlerin lekeleri zor çıkar bilirsiniz ki. Bu suretle makine haznesine yıkama öncesi boşaltacağınız çamaşır sodasının etkisini ilk yıkamada göreceksiniz.
Çamaşır sondasınız genelde bu deterjan kokusuna ve yapısına alerjisi olanlar tercih ediyor. Herhangi bir kokusu yok. Çamaşır yıkanıyor ama koku yok. Ancak normal deterjanlara göre daha kuvvetli temizleyici. Kiri, lekeyi daha kolay çıkarıyor. Kullandım bir ara ama kıyafetlere koku vermediği için tercih etmedim. Kokuluları var mı bilmiyorum 🤷♀️
Cevap
2Cevap
Bu koku moku gitsin diye kullanılan şeydir. Gerçek hayatta hiç elimle dokunmadım ama gördüm.
çamaşırın mikrobu kiri çıksın diye kullanılıyo beyazlatıyo
Beyazlatma beyaz çamaşır için
camasir yikarken beyazlari falan
Temizlik icinmi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?