Yepyeni bir çamaşır konusu ve sorusu ile yine ben 😂. Komşular falan dedikodu arasına çamaşır konularını karıştırır ya. Hah işte o dedikodu arasında çamaşır sodası dediler de ben bunun adını çok duysamda hiç kullanmadım. Bu ne ki🤪Çamaşır sodası nedir? Ne amaçla kullanır? Ne işe yarar?
Soruyu görüpte gelmeyenin halay sırasında ayakkabısının tabanı ayrılsın deyip bu bedduamı @invictus16 ya armağan ediyorum.
Çamaşır sodası ben senelerdir kullanırım doğal temizlik ürünüdür çamaşırlardan lekeleri kolaylıkla çıkarır aynı zamanda beyaz çamaşırları bem beyaz yapar yıpratmaz, tül perde yıkarken de kullanırım hem çamaşır makinesinin de ömrünü uzatır. Kireçlenmenin önünü alır. Çocukların kıyafetlerini de yıkarken kullanırım hiç bir zararı yoktur allerji falan yapmaz. Mutfak dolaplarındaki yağ lekelerini çıkarır banyo musluklarını da çok güzel temizler parlatır.
Halay benim için çok önemli yeri farklı soruya gelmemek olmazdı 👯😅 çamaşır sodasına gelince beyazlarda dsha bir etkili ve güzel yapıyor annem sürekli kullanır 👯👯
Direkt bildiğimi söyleyeceğim : Çocukken, kaynamış mısırları daha fazla yumuşatmak ve lezzet katmak için ilave ettiklerini söylerlerdi. İşin aslı temizlikte kullanılan bir kimyasal madde 😃 Günaydın efenim.
Na2CO3 formülüne sahip bir inorganik bileşiktir. Genel de kireç taşından üretiliyor. Çamaşıra hapsolmuş kirleri, yağ lekelerini, çay ve kahve lekelerini kolayca temizleye yarayan bir temizlik malzemesidir...
Formül: Na2CO3 Molar kütle: 105,9888 g/mol Erime noktası: 851 °C Kaynama noktası: 1.600 °C Yoğunluk: 2,54 g/cm³ İçinde çözündüğü madde: Su. Aslın da bunu kullanmakta ki amaç suyu inceltmek, fokurdaması da ayrı bir haz, beyaz sirke ile, yeme de yanın da yat. Oh mis😊
Seninde yazdığın gibi sodyum karbonat. Suda çözündugu zaman camasirlardaki inatçı leke ve yağların çabucak ayrılıp suya karışmasını ve çamaşırın temizlenmesinin sağlıyor. Çok sağlam bir temizleyici inorganik maddedir.