Alt giyimde de kimi bel kısmından kimi ise paça kısmından asıyor..
Peki bu işin doğrusu nedir?

Selamlar,
Bana göre burada yazılı olmayan bazı kurallar var. Yani çamaşır asma kuralları. Bazen bende çamaşır asarken annem sürekli müdahale de bulunur. Pantalon paçadan asılır. Gömlekler yakadan asılır be kazaklar ters asılır. Bu değişmez bir kuraldır. Oysa ki nasıl asarsan as sonuçta o çamaşırlar kuruyor değil mi? O zaman gerçekten ne önemi var çamaşır asma stilinin?
Merhaba, ıslak/nemli çamaşırın kalın olduğu yer daha zor kurur. Kumaşlar katlandığı için kumaşın iç yüzüne hava girmesi zorlaşır bu bölgelerde. Bu nedenle kumaşın kalın bölgesi daha iyi hava alacak şekilde asılmalıdır ki çamaşır çok daha iyi kuruyabilsin. Pantolonların, taytların, şortların ve külotların bel bölgesi çift katlıdır bu nedenle pantolonun alt bölgesi aşağıda olmalıdır ki daha hızlı kuruma sağlansın. Üst giyimde özellikle gömleklerde, kapüşonlu kıyafetlerde ise yaka ve kapüşonlar alt tarafa gelecek şekilde asılmalıdır. Şal, panço gibi giyim ürünleri ise tek kat olacak şekilde tamamen açılarak kurutulmalıdır.
Kiyafete gore degisir bu.. Evet cok dikkat ederim kucukten buyuge falan😅
Çamaşırları ben hep üstten asarım. Yani tersten astım mı diye düşündüm de hiç hatırlamıyorum. Gerçeği söylemek gerekirse, sürekli çamaşır astığımı da söylenemez. 😄 Bu konuda aşırı tecrübem yok ama simetri konusunda da biraz takık olabilirim. Soruyu görünce geldim. Ters çamaşır bana göre oldukça ters bir durumdur. Çamaşır dediğin düz olmalıdır. 😄
Cevap
4Cevap
Çamaşırlar makineden çıkarıldığında buruşmuş ve birbirine dolaşmış halde olurlar. Asmadan önce düz çevirmeli, çırpmalı ve ters taraflarından (pamtolonsa ayak kısımları; gömlek, kazak, t-shirt ise alt kısımlarından) asmalısınız. Bu görünüm açısından bozuk olmamasını sağlar. Ayrıca çamaşırları tersten asmanız daha düzenli göstereceğinden yer eksikliği de olmaz. Her çamaşırınıza yeteri kadar yer kalacaktır.
Merhaba. Sır mı bilemiyorum ama bence herkes benim yaptığım gibi yapıyordur. Pantalonları asacağım zaman her zaman paçasından asıyorum. Böylelikle daha kolay kuruduğunu düşünüyorum. Kot pantolonları belden astığınız zaman kuruma süresi daha çok uzayacaktır. Tişörtleri, gömlekleri, iç çamaşırları artık aklınıza ne gelirse hepsini alttan asıyorum. Sanırım üstten astığım hiçbir çamaşır yok.
Selammm (:
Çamaşır kurutmada genellikle koyu kıyafetler alttan ve beyaz kıyafetlerin arkasına asılır, bunun sebebi de güneşin soğurucu özelliğinin koyu kıyafetlere geçmemesidir. Pantolonları da paça kısmından asmak daha hızlı kurumasını sağlar.
Tam ortadan asacaksin tersini asacaksin bir de güneş yakmasın
Neresi denk gelirse ordan asarim (Annem gormeyecekse) 😂
Üstün asılır tabiki yazılı olmayan kesin bir kuraldır bu hatta ters asana hapis cezası verin 😅😅😅
Annem bazen tersten de asar.
Üstten asmak daha mantıklı geliyor bana
Değişir çamaşıra göre
Ustten asilir tabii ki
Nasıl üst alt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?