Gündüz fark edilmiyor ama gece çalışan çamaşır makinesi yandan ya da üstten duyulabiliyor. Bir-iki sefer olursa acil olduğunu düşünüp saygı duyarım ama sürekli oluyorsa kesinlikle uyarırdım. Siz?
Çamaşır makinesi sesi için komşunuzu uyarır mısınız?
Komşuluk ilişkilerini korumak önemlidir. Olası sorunlar daha büyük sorunlar oluşturabilir. Bu nedenle bir sorun yaşandığında iletişim yolu ile sakin bir şekilde konuşmak en iyi yoldur. Çamaşır makinesi ses yaptığında ve bu rahatsız edici bir boyutta ise, üstelik süreklilik kazanmışsa; konuşulması ve durumun izah edilmesi gerekir. Biz rahatsız oluyoruz. Çamaşır yıkama saatini değiştirir misiniz diyebilirsin. Bazen öyle bir hal oluyor ki, gerçekten de makinenin çalışması gerekiyor. Sesi de kısılmadığından ses çıkıyor. Tolere edilebilir seviyede ise tolere etmek de iyi olabilir. Sonuçta sürekli olsa da ne kadar süreyle çamaşır tıkanabilir ki? Gerçi yaşamadan da bilemeyiz. Siz yine de sakin bir şekilde durumu izah ederek çözüme kavuşabilirsiniz diye düşünüyorum. Umarım tatlı bir şekilde çamaşır makinesi sesine çözüm üretirsiniz.
Arada bir oluyor ise ses etmem ancak çok sık olmaya başladı ise kibarca uyarırım. Hatta makine kurulumlarında hata dengesizlik var ise de yardımcı olurum :) olmuşluğum vardır bu konuda.
İnsanlar elektrik tarifeleri arasında geçişler yapabiliyor. Kimisine gece tüketim tarifesi mantıklı geliyor o yüzden gece açmak durumunda kalıyorlar. Bazen doğru tarifeyi seçmelerine de yardımcı olmaya çalışıyorum :)
Merhaba, Günün belli saatleri yani gündüz saatleri çalışan çamaşır makinesi konusunda komşumu uyarmam çünkü illa ki bu çamaşırların yıkanması gerekiyor. Lakin geç saatlere kadar bu yıkama işlemi sürüyor ve herkes uyurken çamaşır yıkayıp rahatsız ediyorsa illa ki uyarırım. Tabi burada çalışan bir kadınsa ve çamaşırları sadece geceleri yıkayacak vakit buluyorsa tolerans gösterebilirim, sonuçta insanlık hali.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Çoğu insan sabahın çok erken saatlerinde işe gidiyor ve eve neredeyse sadece uyumak için geliyor. Dolayısıyla gecenin bir vakti çamaşır makinesinin sesini duymak ve o yorgunluğun üstüne dinlenememek herkesin sinirlerini tepesine çıkarır. Ayrıca eskiden teknoloji gelişmemiştir. Tasarruf etmek için böyle yöntemler seçiyordu büyüklerimiz. Şimdi enerji tasarruflu ürünler var az elektrik tüketimi yapıyor zaten. Dolayısıyla insanları rahatsız etmeye hiç gerek yok. Bunun tamamen bir takıntıdan ibaret olduğunu düşünüyorum. Toplu yaşama karşılıklı saygıyı gerektirir. Gece 12 den sonra kasıtlı gürültünün iyi niyetli bir davranış olduğunu düşünmüyorum.
Normal insanları böyle konuda hiç uyarmaya bile gerek yok. Çünkü bir insan önce düşünceli olur ve insanların rahatsız olabileceğini akıl edebilir. Benim acil bir işim olsa bile kesinlikle çalıştırmam. Çünkü etik değil. İnsanlar sabah erkek kalkıyor. Hastası olan, bebeği olan var. Bunları düşünmek gerekiyor. Yani ortada abartılı bir durum varsa uyarırım elbette.
Etik değildir gece vakti çalıştırmak. Makine cok sessiz değilse ben de çalıştırmam.
bazı makineleri savaşa gidiyor gibi ses cıkarıyor. Eğer komşum edepsizlik edip geceleri çalıştırıyor ise (kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok neticede) ben de hiç gocunmam uyarırım. Saygı gösteren saygıyı hak eder.
Hayır uyarmam çünkü apartman hayatı böyle. Sesler illa ki olur ve bunu mazur görmek gerekir. Kadın veya adam artık gürültü nereden geliyorsa çalışma hayatı içerisinde olabilir. Haliyle gün içerisinde çalıştığından ev işlerine vakit akşam ayırabiliyordur. Çalışmasa bile bir ev kadını sabahtan akşama kadar yemekti çocuklardı uğraşmaktan çamaşır yıkamaya da akşam vakti oluyor olabilir. Çamaşır makine sesi o kadar mühim değil. Kavga gürültü sesi duymaktan iyidir.