Oysa üsten kapaklı daha kullanışlı değil mi?
Ülkemiz de neden tutulmuyor acaba?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhaba! Ülkemizde üstten kapaklı çamaşır makineleri çok tercih edilmiyor. O tarihlere yetişemedim ama eskiden bu tür makineler vardı ve kullanılırdı deniliyor. Şimdilerde ise yan tarafında kapağı olanlar tek çeşit olarak satılıyor ve kullanılıyor. Genelde bunları yani üstten kapaklıları işletmeler kullanıyor. Onlar için avantajları, kullanım kolaylığı sunduğunu düşünüyorum. Biz normal kullanıcılar ise alışmışız yandan yandan çamaşır kapağını açıp da atmaya :D Bana ikisi arasında bir tercih sunulsa galiba üstten kapaklı çamaşır makinesini yine de tercih etmezdim galiba.
Ben de ara ara yurt dışına giderim. Üstten kapaklı makinelerin o kadar da yaygın olduğunu görmedim. Bence insanlara klasik yöntemli olan her şey daha çok güven veriyor en çok bunun etkisi var.
Ayrıca ıslak çamaşırı makine içinden kaldırıp seleye ya da kurutucu ya koymak da zor. Islak çamaşır ağır olur. Kadınlar için bu sorun. Yandan olunca daha rahat bir şekilde çamaşır sepetinin içine deviriyoruz her şeyi.
Ayrıca çamaşır makinesinin üstünü küçük bir masa olarak kullanmayan yoktur 😬
Öte yandan ev dekorasyonu yaparken makineleri daha düzenli gözükmesi açısından dolapların içine monte ettiririz. Üstüne de raf yaptırırız. Ancak makine üstten olursa dolapla kaplama fikri de rafa kalkıyor.
Ben bu üç nedeni sıralıyorum 🤍🌸
Teşekkür ederim 🌟
Aslında üstten kapaklı olduğunda makina daha çok eşya alabiliyor. Yurtdışında makinam o şekilde. Ancak bizim insanımızda herseyi gömme dolaba koyma hastalığı var. O yüzden üstten kapaklı çamaşır makinelerini üreticiler tercih etmiyor olabilir. Çünkü adam alırken onun üstüne nasıl bir dolap yaptırtsam diye plan kuruyor. Bu yüzden satamazlar.
Mükemmel bir yorum..
Hem fikiriz.. Aslında buna hem evin darlığı hemde ayrı bir çamaşır odası olmaması da eklenebilir..
Ama bana göre de üstten kapaklı olanlar daha kullanışlı..
İşin en enteresan kısmı, bir çok ülkeye gittim ve hep üstten kapaklı.. Sanırım ortadan kapaklı makineleri kullanan ender ülkelerdeniz :D
Benim yaşadığım ülkede nadirde olsa ortadan kapaklı çamaşır makinaları var. Eminim onu da Türkler için getirtmişlerdir. :)
ilk kez gören sadece ben miyim?
yalnız değilmişim 😃
Diğer herkes gördü sanırım 🙊😂
Evet ödül olarak bizden bir adet keçiboynuzu kazandınız 😂
(Yurtdışında senelerce görselde ki makineden kullandım ve inanılmaz kullanışlı ve pratik..
şu an Türkiye deyim, komşularımızdan bir kaçı gurbetçi ve onlar bile üstten kapaklı getirtti yurtdışından..
Burada olmaması gerçekten de çok ilginç..)
yine mi boynuz neyse ki keçiboynuzu 😂😁
teşekkür ederim
Cevap
18Cevap
çamaşırları çıkartırken daha kolay çıksın diye bence, üstte olduğunu düşünürsek çamaşırları makinaya koymak fazla zor gelmez ama çıkartırken ıslandıktan sonra çamaşırlar daha ağır olduğu için makinanın üstten çıkartılması zor olabilir en mantıklısı kapağın altta olması
Biz millet olarak makinanın üstüne gerek deterjan gerek süs eşyası hatta küçük evlerde kurutma makinası koyuyoruz ya da mutfakta tezgah altlarına konuluyor makinalar üst kısımda kapaklı olursa üstüne bişey koyulamayacağı ya da tezgah altında kullanılamayacağı için tercih edilmiyor olması normal
Merhaba, şu an bahsettiğiniz gibi bir çamaşır makinesi değil ama eskiden üstten kapaklı ve merdaneli çamaşır makinaları varmış çokça da kullanılıyordu. O zamanlar çamaşır makinesine suyu kaynatıp koydukları için sanırım ülkemizde geçmişten kalan bir önyargı olarak bu üstten kapaklı çamaşır makineleri kullanılmıyor. Suyu kendiliğinden ısıtan çamaşır makineleri çıktıktan sonra her ne kadar son teknoloji olursa olsun üstten kapaklı çamaşır makinelerine önyargıyla yaklaşılıyor.
Selamlar,
Yani yeni nesil bilmez ama eskiden makineler merdaneli olduğu için hepsi üstten kapaklıydı. Bende anlamıyorum insanlar neden bu kadar eğilmeye meraklı. Oysa üstten olsa hem çamaşırı atmak kolay olacak. Hem de o çamaşırı oradan toplamak kolay olacak. Sanırım şey mantığı ben bu makinenin üstüne bir şey koyarım. Çoğu insan üst üste makine koyuyor. Bizde de kurutma makinası misal onun üstünde.
bizim millet alışkanlıklarından kopmaz her şey sabittir bizim millette bakkalı berberi fikirleri yeniliklere denemelere kapalıyız
Genel olarak Turk kadini kisa boylu oluyor. Dusunsene makinenin en dibinde corap kalmis onu almak icin egildiginde icine dusuyorsun. B. ğ. l. yorsun falan...
Görünce akıllara merdaneli makineler geliyor ondandir
Benim için güzel bir hatıra değil zira merdane arasına kolum sıkışmıştı
Yalnız olmadığım kısmından sonrasını anlamadım
Genelde Türkiye'de banyolar daha küçük yurt dışında daha büyük hatta bazı evlerde çamaşır için ayrı ufak bir oda var. Türkiye'de genelde çamaşır makinesinin üstünde tezgah mermer falan oluyor o yüzden üstten kapaklı kullanışsız olur.
Hayır kullanışlı değil yer bakımından da ayrıca çünkü yanda kapak olunca üst kism boş oluyor ve üzerine birşeyler koyabiliyosun görüntü olarak da daha kibar diğerleri çok kaba ve kullanışsız duruyor.
hiç denemediğimden kullanışlı mı bilemem ama fırınlı ocaklara sinir oluyorum sağ ya da sola açılsa kapağı adam akıllı temizleyecem ne pis makine yapmışlar yetişemiuoruz ki silelim
buna çamaşır makinası üreten şirketlerin pazarlama bölümü karar veriyor
bu ülkede satılacağını düşünürlerse o şekilde üretip satmaya başlarlar
biraz arz talep meselesi
Bizde o makinanın üstüne birsürü şey konur 😂 ya da tezgah dolap altındadır üstten kapaklı olursa yer kaplar.
Türkiyeli evler ile amerika daki evler bir olmadığından sanırım bu makinalar tercih edilmiyor.
Merdaneliler üstten kapakliydiya hani demode olmuş oluyor üstten kapak sanırım bide biz makinenin üzerine birşeyler koymadan duramayz 😂
Eskiden vardı bunlar, sinde şeklini değiştirip piyasaya sunmuşlar, ama Türkiye'de üretimi yok işte, biz başka şeylere üretim yapıyoruz ondan...
neden üstten kapaklı daha iyi olsun ki?
bence ülkemizdekiler daha ideal üstten kapaklı ergonomik olmaz kullanım açısından bana göre
doğru... mesela kısa boylu bir hanım... nasıl eğilip içindeki çamaşırların hepsini alacak. Misal dipte çorap kaldı. Kadın alayım derken makinenin içine düşer.
@ssbbwlilith55 6. his ile kısa boylu olduğumumu hissettiniz 😂
hayır sizin için söylemedim. kendi aplam aklıma geldi. 10 yaşında çocukla aynı boydalar...
@ssbbwlilith55 o kadar da değil
Kullanışlı olmaması, bir de insanlar kolay kolay alıştıklarından vazgeçmezler. Mesela Avrupa"da station arabalar daha fazla , ülkemizde çok tutulmaz.
Bence yandan çıkartmak daha kolay olduğu için olabilir. Kıyafetleri yukarıdan atmak çok tuhaf gelirdi 😂
Ülkedeki boy ortalamasından kaynaklanıyor olabilir.
Turk kadininin boy ortalamasi yuzunden ya da bebe belik icine dusmesin diyedir : )
Sık satılmadığı içindir. Bizim kullandıklarimizda yabancı menşeili sonuçta
Eskiden üstten kapaklı vardı niye değişti bilmiyorum
Biz farkımızı ortaya koymuşuz işte öyle her ülkeye benzemeyiz.
Bizi kıskanıyorlar :)
evet yok türkiyede.. bizdede var çok rahat miele eğilmiyorsun en azından
Her ikisinide kullanmış birisi olarak söylüyorum üstten kapak olan makineler güzel değil
boyle varsa bu halide guzelmis de bizim ulkmizde boyle kullanilmasinin da bir sebbei vardir.
Aslında ondan çamaşırları çıkarmak daha kolay. İlginç.
İlk kez gördüm aslında şık duruyor. Kullanışlı mıdır ki?
Bir cok ulkede orta kapaklida kullaniliyor. Ama ustten kapakli bence daha kullanisli degil. Ozellikle kisa boylular icin. En asagida olan camasirlari cikartmak icin canlari cikar sksjsj.
mimari olarak evde mutfakta falan oluyor uzerinde tezgah oluyor ulkeye gore kullanissiz olur ama bence de yenilik olsa guzel olur
Bizler değişik şeylere alışkın değiliz
Aslında değişik değil ki. Merdaneli kullanan bir toplum olarak, ülkecek üstten kapaklıya aşinayız..
Gerek kullanım zorluğu gerek bozulduğu zaman servis bulma sorunu olduğu için kullanılmamaktadir.
Dünyanın parası olduğu için olabilir
Üstten kapaklı olursa milf hatunların başı nasıl sıkışacak oraya?
Dalga geçtim ama sen bilirsin.
İlk defa görüyorum 🤭😳😳
Almanya’dq da hiç görmedm ilginç
Yokki üstten kapak ben görmedim, olsa alırdım.
Bence ortadan kapaklı daha kullanışlı.
piyasada da pek görmedim bu model.
Çünkü burası turkiyeee 🙂
Ya pahalı ya da beğenmiyorlar.
İlk defa gördüm desem
Ben şok
Harbiden çok mantıklı 👍🏻
zor onun içinden kıyafet filan çıkarmak
Kısa boyluyuz.
Yanlış hatırlamıyorsam eskiler öyleydi
Ayrıcalığımız var işte 😎😎
insanlar bilmiyordur