Bunun hakkında sosyal medyada birkaç yorum gördüm, özet olarak 'çamaşır makinesini bile kullanmayacaksa evlenmesin'' gibi şeyler söylüyorlardı. Neden böyle diyorlar? Çamaşırı annem yıkıyor, evlenince de eşim yıkar. Benim kullanıp kullanmamam ne fark eder ki? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Çamaşır makinesi kullanamayan erkek evlenmemeli mi gerçekten?
sorudan, yaştan ve soruyu sorandan bağımsız olarak;
zaten kısa vadede olmasa da uzun vadede kendini yetiştirmiş bazı sorumlulukları başkasının söylemesi ile değil de kendisi yapması gerektigini bildiği için bir birey olduğunun farkına varan yani evlenmek için hazır oldugunu hissetmek konusu ile bağlantılı olarak hazır olmayan kişiler için konuşuyorum.
- zaten henüz yukarida yazdıklarım bir anlam ifade etmiyorsa evlenme
- çocuk için evlenmem lazım diyorsan kendine bakamayan kendi gibi olana bakamaz bırak bir de sıra çocuğa gelecek ona hiç bakamaz
- cinsiyet bağımsız başkasına sinek gibi yapisacaksan evleneme zaten hayatta bu tarz insanlardan uzak durmaya çalışıyoruz bir de bu durum ile konuyu imkansizlastirmayalim
- erkek için çamaşır makinesi kadın için bir yumurta bile kiramiyor, yemek yapamiyor gibi konulara girersek o zaman sen kendin daha iyisini yaparsın karşıdakine ogretirsin oyle sadece problemi çıkarıp kenara cekilmekle olmuyor
Çamaşır da yıkarım bulaşıkta yemekte yaparım temizlikte her iki birey de çalışıyorsa bı sorun yok. Ama ben çalışıp eşim evdeyse bunu yapmam kimsenin hamalı değilim. Hayat karşılıklı paylaşılır evde yat gez toz akşama kadar işten gelen adama da çamaşır yıka de çok saçma sen ne işe yararsın paşam der kenara çekilirim.
Kadının düşmanı yine başka bir kadın Erkekler ev işi yapmaz anlamaz zihniyetiyle biricik oğullarına iş yaptırmadıkları için sizin gibi ev işlerini sadece kadının yapması gereken bir görevmiş gibi görenler türüyor! Yemek yapmak çamaşır, bulaşık yıkamak kadının görevi değil. Herkesin bilmesi gereken temel yaşam becerisidir. Şunu bir idrak edin artık! Ayrıca hiçbir anne kızını bir başkasının oğluna hizmetçi olsun diye de büyütmedi. Herkes evlenmesin ya, eklenenleri psikolojik test falan yapılsın. Bugün çamaşır makinesini çalıştırmaktan bile aciz olan yarın kendi çocuğuna da babalık etmez. Evlenme kardeşim evlenme! Hiçbir kadının hayatını zehir etmeye hakkın yok!
Evlenince eşin mi yıkar? Seninle evlenenin Allah yardımcısı olsun. Karın da bilmesin de çamaşır makinesini sen kullanmak zorunda kal emi. Anneni ara anne bu nasıl kullanılıyor diyesin. O zaman neden çamaşır makinesi kullanmayı bilmeyen erkek evlenmemeli anlarsın.
iş paylaşımı konusunda herkesin eşit bir şekilde davranmasını beklerim. Ataerkillik yüzünden sadece kadınların bir çok temizlik çeşidini üstlenmesi yanlış. bir evi kaç kişi paylaşıyorsa işler ona göre paylaşılmalı. her birey daha rahat yapabileceği işi üstlenmeli. yani çamaşır makinesi, bulaşık makinası gibi kendinden programlı daha az detay isteyen makinaları kullanamaycaksa aptal olmalı. makinaların üstünde programlar zaten yazıyor. hayır üstüne internet üzerinden araştırma yaparak her şeye ulaşabilir. yemeği erkek de yapabilmeli. herhangi bir durumda lazım olacaktır. şahsen ben elini soğuk sudan sıcağına sürmeyen ve sürmeyecek olan bir erkekle hayat kurmam. çünkü tüm sorumlulukları ben almak zorunda değilim. kimse de değil. çevreme baktığımda ne kadar feminizm diye bağırıp çağırsalar da; çoğu kadın kocasının önünde sessiz kalıp boynunu büküyor. evin tüm işlerini kadın üstleniyor. ya da sevdiklerinden her şeyi yaptıklarını iddia ediyorlar. elbette herkesin kendi hayatı lakin ben bu zamanda bu kadar baskı altında kalmayı anlamlandıramıyorum. yani kısaca, ev işlerini yapamayan birisiyle evleneceğimi sanmıyorum. ya eşit olacağız ikimizde yapmayıp temizlikçi tutacağız ya da öğrenecek; çok şey sandığı erkekliğini, biraz kullanıp her işe o da yardım edecek.
Hayat musterektir. Birgün ben hasta olup yatmak zorunda kalırsam tabikide eşim yapmak zorunda dağ gibi çamaşır birikmisse eğer. He anneler konusuna gelirsek erkek evlatlarına pek kiyamiyorlar anne kuzusu misali buyutuyorlar bence yanlış. 2 yaşında oğlum var oyuncaklarını dağıttığı zaman toplamasını söylüyorum. Kendi sorumluluk bilincini alması için. Birgün birey olarak tek kaldığı zaman ben napicam hiç bişey bilmiyorum yapamıyorum demek yerine, çok şükür elim var ayağım var bunu da ben yapabilirim diye bilmeli.
Çamaşır makinesi mi o bişey değil ki yani ben genelde kısa programa atıyorum eşyalarımı yarım saatte çıkıyor sonra onları ters çevirip asıyorum ama çamaşır asmayı bilmeyen kadınlarımız bile var ne yazıkki iç çamaşırları askıda arkaya asılır önünden geçen görmesin mümkün oldukça görünmeyen yere asmalı neyse konumuza dönelim çamaşır makinesi kullanmayı bilmeyen değil kullanmak istemeyen erkek elde yıkasın çamaşırını evine hizmetci almıyor ömrüne yoldaş alıyor bunun bilincinde değilse evlenmesin bir zahmet hayat müşterek her şey ortak
bu zamana kadar annene hizmet ettirmiş olman senin ayıbın zaten de kimse senin boklu donunu 'tek başına' yıkamak zorunda değil bi gün eşim yapar bi gün ben o hasta olur yorgun olur her şeyi ben üstlenirim bi gün ben hasta olurum yorgun olurum her şeyi o üstlenir. bu böyledir. aksini düşünen varsa eğer, evet evlenmemeli. zira evliliği böyle bişey zannettiği için mutlu olması imkansız. ayrıca çamaşır makinesi kullanmakta ne var ya? dünyanın en basit şeyini 'bile' yapamıyosa zaten bana ve çocuklarıma ne katabilir o insan. belki evlendiğimizde bilmiyodur bu çok doğal herkes bilmek zorunda değil ama öğrenmek istemiyosa asıl sorun orada demektir. hayat arkadaşına eşine yoldaşına hizmet etmek zor geliyor, ama hizmet ettirmek hiç zoruna gitmiyosa orada daha büyük bi sorun var demektir..
Çamaşı makinesi kullanamayan erkek evlenmemeli mi? :D Çamaşır makinesi ile evliliğin ne tür bir bağlantısı olabilir ki? Çamaşır makinesini daha önce kaldığı yerlerde kullanmamış olabilir. Bu da onun çamaşır makinesi kullanmayı öğrenmeyeceği anlamına gelmez. Belki de evlilikten sonra iki tarafın da çamaşır makinesi kullanmadığı gözlemlenebilir. Bu da gayet doğal bir süreçtir. Çok fazla takılmamak gerekir. Eğer kişinin çamaşır yıkama konusunda bir takıntısı olsa idi, o zaman farklı bir şeyler söylenebilirdi ama mevcut durumun gayet olağan olduğunu düşünenlerden birisiyim. :)
Çamaşır makinesi kullanamamak ne biliyim saçma geliyor çamaşırları renkli beyaz siyah diye sınıflandır ben full siyah giyindiğim için öyle bir derdim yok çamaşırları makineye koy deterjanı deterjan gözüne koy istersen direkt makinenin içine koy yumuşatıcı istersen koy makineyi aç yıkamayı başlat en basit makinenin üzerinde 6 tuş falan var makine bitince çamaşırları çıkar kuruması için as üşenince koltukların üzerine seriyorum kuruyunca ütülencekleri ütüle diğerlerini katla dolaba koy eğer makinede kurutma modu varsa koy makineye sabah hem yıkama hem kurutma yaklaşık 6 saat falan sürer 1 saat falanda tam soğuması için diyelim akşam eve gelince çıkar katla yerleştir yani öyle çizilecek falanda yok artık annem evde çamaşırlar bendeyse bulaşıklar kardeşimde evi süpürmek bende silmek kardeşimde genelde bu şekilde ilerliyor bazen birimiz müsait olmayınca bizim yerimize annem yapıyor yani okadar kafaya takma formül falan gerekmiyor
Bir erkek, eşiyle ve çocuklarıyla birlikte yaşadığı evinde çocuklarının da temizliği ve bakımıyla ilgilenir evin de işlerini yapabilir. Bu yemekte olur, bulaşıkta, çamaşırda.. Çocuklarıyla ilgilenmesi babalık vazifesi, ev işleriyle ilgilenmesi eşine karşı olan merhamet ve verdiği değeridir. Sırf dışarıda ağız kokusu çekip çalışıyor diye her eve dönüşünde yan gelip yatması gerekmez. Bir kadın ev hanımlığı yapıyorsa da sırf dışarıda ağız kokusu çekmediği için onun yaptığı ev işleri de hafife alınmaz. Efendimiz buyurur ki; Sizin en hayırlınız, kadınlarınıza karşı en iyi davranananızdır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ya kullanmayı bilmemek abartıdır. Ben evlenince çamaşır düzenini kendim kurmak isterim ama eşime "şunu makineye koysana" ya da dışarıdayken arayıp "makineyi çalıştırsana" dediğimde yapabilmeli. Yani herkesin ev düzeni farklıdır ama bir şeyi öğrenmemek ayıptır. Gayette spordan vs. geldiğinde kıyafetlerini kendi makineye koyup çalıştırabilmeli.
Aynı şekil bulaşık makinesini de. Bunlar temel hayat bilgileri artık, insan kendini geliştirmeden başkasıyla ortak hayat kurmamalı. Yoksa resmen yükünü çektirecek birini aramış olur, bu da sağlıklı evlilik değildir.
Bir insan hayattaki temel bilgiyi bilmemekten utanmıyorsa olgun biri değildir. Kimse başkasının yükünü çekmek için evlenmez. Yani eğer böyle düşünüyorsanız umarım bu düşüncelerinizi evlenmeden görüştüğünüz hanımla paylaşırsınız ki vaktinde uzaklaşsın, kendini yakmasın.
Evlenebilirsiniz. Zaten bazen mecburen oluyor da. Eşimin hastaneden geç geldiği günler oluyor üniformalarini yıkamak zorunda kalıyorum. Severekte yapıyorum insanın eline yapismiyor. İki kişi sürekli makina çalıştırmak zor oluyor. İnsan ister istemez elde yıkar. şu an çalışmadığım için bende sıkıntı yok. Çalışırsam ikimizinkni yıkarım. Eşim meyve hazırlarken yemeği kurarken sıkıntı etmiyor bende etmem. Kimse bişi yıkayarak ölmedi yorgunluktan
En basit örneği eşin hasta olsa bile o makinayı kullanman gerekecek yemek yapman gerekecek temizlik yapman gerekecek bunlar kadın işi değil yani herkesin yapmasa bile bilmesi gereken şeyler evlenince eşim yapar evlenene kadar annem yapar diyip öğrenmemek saçma
Kişisel tercihler, aile ve kültürle ilgili bu da. Ben kadının erkeğin eşit olduğu, temizlik gibi işlerin bir cinsten öte yetişkin olmakla özdeştiği bir ailede ve çevrede büyüdüm. Babamla annem her şeyi birlikte yapar ya da kim daha yoğunsa o biraz daha işi üstlenir. Eh bende bunu "kadının görevi" olarak gören yetişkin olamamış bir adamla evlenemem tabi ki.
Yok öyle bir dünya. Her işini önce annen yapsın sonra karın. Hizmetçi almıyorsun. Eğer ev hanımı istiyorsan kendine, ona yetecek kadar iyi kazanıyorsan kadın yapsın tamam ama iyi bir gelirin yoksa veya eşinin mesleği olur çalışıyorsa paşa paşa yapacaksın. Hadi canım pamuk eller cebe.
E kadın bi iş yapmayıp oturacaksa ben niye evleniyorum? Paramı kazanırım makineyi kullanmayı falan öğrenirim her şeyi kendim yaparım mis gibi. Kadına da gerek yok, çocuk evlat edinirim.
Kardeşim bu basit cümlemden bile ne söylediğimi anlayamamışsın. Eşini ev hanımı yapacaksan yapsın evin işlerini ama eşinde çalışacaksa ikinizde işten eve gelip eşin evde de çalışmaya devam etsin sen koltukta yat dinlen yok öyle! İkinizde çalışıyorsanız evin işlerini de yarı yarıya yapacaksınız. Ben her şeyi sen yap demedim. Algılayabilene!
Saçma sapan boş işler.. Sanki elimde döve döve mi yıkayarak MK. Altı üstü makineye koyacak.. Aynı evin içinde 2 kişi için makine ayrı ayrı çalışacak da değil. Herkesinki birlikte yıkanır. Onu da genelde evde olduğu için kadın atar makineye. MK makineye çamaşır atmaktan aciz olmayın. Kadın hasta olur işi olur evde olmaz. Erkek de atar.
Merhaba, Çamaşır makinesi kullanma zorunluluğu yok evlenebilir ama çamaşır makinesini kullanmayı bilse çok daha iyi olabilir. Sonuçta eşi hasta olabilir, evde olmayabilir veya çalışan biri olabilir hiç olmazsa ona gündelik işlerde yardımcı olmak için çamaşır makinesini kullanmayı bilse iyi olur. Sonuçta çamaşır makinesini kullanmak zor değil o yüzden ben her erkeğin en azından bu bilgiyi öğrenmesi kanaatindeyim.
Dünyanı bin türlü hali var. Şimdi annem yıkıyor yarın eşim yıkar. ya da yemeği nasılsa birileri pişiriyor diye hiçbir şey katmadan yetişmek çok mantıklı gelmiyor. Ben çamaşırda yıkarım. Bulaşıkta dizerim. Perde de asar gerekirse camda silerim. Bunlar bir insanı küçük göstermez. Aksine yetenekli ve kendini yetiştirmiş olduğunun ispatıdır. Kimse erkekliğinden bir şey kaybetmez bunları bilince.
Herkes kendi çamaşırını kendi yıkaması gerekiyor. Çok saçma yani evlenirsem eşim yıkasın mantığı Kimse kimsenin çamaşırını yıkamak istemez seni seviyor diye veya evlendi diye böyle bir sorumluluk yüklemek çok saçma. Eli ayağı tutan herkes çamaşırını makineye atabilir. Çok da büyük bi mesele değil. Şahsen bu bana modern kolelik gibi geliyor. Yok iste eşim çamaşırımı yıkasın, bulasiklarimi yıkasın, yemek yapsın, Evide temizlesin... vs ohh ne güzel yani bunun için mi evleniyorsunuz? Kişisel basit ihtiyaçlarınızı bile karşılamaktan aciz misiniz bu mu yani. Bu tür ev işlerini cinsiyet kalıplarının içine koymak çok yanlış. Çocuk olmayan, Sağlıklı ve eli ayağı tutan herkes yapabilir. Evlilikten bu tarz beklentilerinizin olması o evlilikten hayır getirmez. Sadece Eşinizden de değil anneniz ve kız kardesinizden de bu tarz beklentileriniz olmamalı.
Ben eşimin kıyafetlerini çamaşır makinesinde yıkarım, çocuklarımın da kıyafetlerimi yıkarım Kadının görevidir erkeğin değil, erkek çalışır evine gelir karısına, çocuklarına bakar çamaşır makinesinde kıyafet yıkamak, yemek yapmak erkeğin değil kadının görevidir
Annem yikiyor evlenincede esim yikar mi? Bu neyin kafasi yaaa ayy civdivicaammmm simdi! Ya kardesim hadi karin hastalandi gitti 1 ay hastanede kaldi ne yapacaksin? Gelene kadar yiginla camasir mi birikecek? Erkekte bilmeli ev isini ot gibi yasama
Oldukça pratik olarak yıkama asma katlama yaparım, ayrıca mutfakta da iyi sayılırım. Amaa hanımada ayrı bir güzellik katıyor bu işler ne bileyim çekici. :) Ayrıca edindiğim tecrübe ile hanım arkadaşlar her ne kadar bu işleri erkeklerde yapsın desede genelde erkeklere bırakmıyorlar bu işleri ve bu işlerle ilgilenen erkekleri de cok erkeksi bulmuyorlar. Yani buda yorumların çoğunu hikaye yapıyor. Bence böyle.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Öğrenmeyi reddediyorsa evet evlenmemeli. Bakıcı almıyor evine. Hayat arkadaşı alıyor. 30 yaşında gelmiş adama da kimse annelik yapmak zorunda değil.
yani bence her şey işbirliği şeklinde olmalı makineyi de çalıştırabilsin yani her zaman ben mi yapıcam çok zor bir şey değil doldur çalıştır hef şeyi kadınlara yıkmayın bence çok büyük Bi sorun değil bence bu
Sanırım artık günümüzde her şey değişmiş, çamaşır yıkamayı bilmiyor diye evlenmemek miSırf bir insanın gülüşünü sevdiğim için bile evlenirken, ama tabiki iş paylaşımı olmalı sonucda kadınlar hizmetçi değil, eşine yardım etmek bulaşık yıkamak elime yapışmaz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Erkekler kullanmayı bilicek kadınlar hiçbir b*k bilmeyecek. Öyle bir devirde yaşıyoruz. Umarım yakında erkeklerde hamile kalmaya başlamaz. Yoksa işimiz zor cidden. Kendimi evde baş örtülü bir şekilde dışarı çıkamama izin vermeyen sayko bir işle baş başa hayal edemiyorum bile
Evlilik bu mu yani evlenince şunu şu yapsın bunu bu yapsın öyle mi. Bir kadınla zaten iş yapsın işimi görsün diye evlenen erkekler de artık ne kadar acizler ki böyle bir şeyi düşünüyorlar. İğrenç bir düşünce bana göre bence çamaşırlari makineye atıp düğmeye basmak zor bir şey değil bunun konuşulması bile saçma
Bende yıkarım eşimde yıkar hiç anlamazsa bu işten ben yaparım yeterki biraz ev işlerinde yükümü hafifletsin isterim illerde ikimiz çalışacağımız için mecbur ev işi de bölünecek 🥰
Tüm dışarı işlerini, evin diğer sorumluluklarını hep üstlenecekse okey. Aksi taktirdi çamaşır yıkamasını bilmiyorsa evlenmesin, öğrenmesi zor bişi değil sonuçta ölüm var kalım var.
Çamaşır makinesi dijital ve çok basit bir aygıt. Kirli donlarını bile yikayamayip bana muhtaç oluyorsa ben onda cidden bi artniyet ararım. Kac yaşına gelmişsin öğren bi zahmet.
Temizlik kadın erkek farketmeksizin insana has bir şeydir. Çamaşırı bulaşığı temizliği eşim yapsın diyen bir kadın ya da erkek temiz bir insan değildir zaten. Kendine bakamayan insandır. Evlenmemesi isabet olur.
Şahsen paragrafın sonu beni çıldırttı böyle mantıklar beni hasta ediyor ama üzülüyorum cidden tamam dünyanın sonu değil kullanamaması ama öğrenirim demek başka şu kafada olmak başka
Şimdi şöyle eğer kadın çalışmıyorsa bu işleri onun yapması daha mantıklı, yok çalışıyorsa herkesin eşit bir şekilde evin işlerini halletmesi lazım. Kaldı ki zor bir iş değil deterjan dök, çamaşırı koy sonrada düğmeye bas. Günümüzde bunu bile yapamayan kızlar var bu işi sadece erkeğe bağlamakta yanlış.
Kızlara bak sen yan gelip yatalım yiyelim içelim ver harcayım ver yiyim ver uyuyum ev işine gelince hic bir halt yapmayım şimdiki kızlar bozuk zaten evlenilmek icin degiller tek gecelik o. rusbular
Kadın yapmak zorunda değildir iş paylaşımı olması gerekir evde. İkiside çalıyordur bu durumda iş paylaşımı olur erkek bilmese bile öğrenir. Ama kadın çalışmıyor ev hanımidir yapar evdeyken ev işlerini onun dışında erkeğin kadını köle gibi görmesine karşıyım
Erkek de bilmeli çamaşır makinesi kullanmayı ama bilmeyen erkek evlenmemeli diyerek aşırı tepki göstermek saçmalık Böyle şeyleri abartarak hiçbir şey çözülemez
Yav makine mq iki tuşa basıyorsun yıkıyor işte öğrenirim ne olucak abi şu kadınların.. .. kaldırmayın ya babalarından görüyorlar sonra tüm erkeklerin kadına muhtaç olduğunu düşünüyor slklar
İş dağılımı olacaksa evet o onu yapar sen başka bir işi yaparsın, sonuçta o evde eşin sadece yaşamıyor. Sende yaşıyorsun kirletiyorsun sende temizlemelisin.
Ya tabi mesela çok yorgun olurum ondan rica ederim kesinlikle asla yapamaz demiyorum ama kocam işten geldiğinde ona bir de temizlik yaptırmak istemem düşman değiliz sonuçta birbirimize her konuda destek çıkarız
O kafada değilim yanlış anlaşıldım herhalde erkek dediğin ev işleriyle uğraşmaz demiyorum asla yeri geldiğinde işin ucundan oda tutacak mecbur ezdirmem kendimi öyle yetişmedim zaten teşekkür ederim
Yani çamaşır makinesi kullanımı o kadar kolay ki nasıl yapamazlar anlam veremiyorum. Sanırım erkekler yapamıyoruz anlamıyoruz diyerek işten kurtulmaya çalışıyorlar gibi geliyor bana.
Evlenmeli tabiii kii😂bu ne saçma fikir, yorum... Sevdiğim insanı tüm kusurlarıyla çok severim. Ruhumu veririm ona yeter ki ona da bana aynı sevgiyi, saygıyı versin...
Annen yıkıyo da hadi karın yıkayacak yinede eşyalarını ama bi çamaşır makinesini kullanmasını bilmemek zoruna gitmiyomu allah aşkına bi insan nası bilmez çamaşır makinesinin nasıl çalıştığını
Tamam kardeşim o zaman öğren beş dakikanı almaz yani bu devirde çamaşır makinesi kullanmayı bilmeyenmi var yarın bigün tek başına kalcan karın anasına babasına gidince napcan kendinmi yıkıcan benim kocam yemeğide yapıyo çamaşırıda yakıyo bulaşığıda ben yokken herşeyi yapar 3 gündür evde değilim herşeyini kendi yapar
Abi zor bise yok yani esini seviyosan buda onu istiyorsa ogren olcak renklileri ikiye ayiriyosun koyu renkli acik renkli zaten beyazlar tek cssit makineye atip uygun progrsmi secip devir ayari falan yapiyosun baslatiyosun bitti
Ne kadar saçma bir soru zaten hep sosyal medya yüzünden bu hale geldik elbette yardım edecek eşi bazı şeylere ama buna katılmıyorum yanlış anlaşılmasın sonsuz saygım olan ev hanımlarıda gelsin ağır işlerde eşine yardım etsin 😏