Yani insanların hassasiyetine saygı duymak gerekiyor. Ben böyle bir şeyi sorun etmem. Sonuçta benim de kıyafetlerim tek yıkanmış olacak bu türlü. Herhangi bir tepki vermeye hiç gerek yok bana göre. Tamam derim kendi işime bakmaya devam ederim. Nasıl rahat hissettiği önemli benim için..
Saçma gelirdi. Sebebini sorardım. Sonuçta evlilikte yaşanan o kadar şeyden sonra sadece çamaşırı bahane ederek benden tiksinti duyuyorsa bir problem vardır.
Eş kıyafetlerin ayrı ayrı yıkanmasını isteyebilir ama olası bir problem olmadığı çamaşırların bir arada da yıkanabileceği nazik bir dil ile anlatılabilir. Eğer ayrı yıkanmasını istiyorsan, kendi çamaşırlarını kendin yıka diyerek ona karşı itirazda bulunabilirsiniz. Eğer gerçekten sizin için de bir sorun teşkil edecek seviyede değil ise, eşinizin ve sizin çamaşırlarınızı ayrı ayrı çamaşır makinesine koyarak işlem yapabilirsiniz. Sonuçta aynı evi paylaşıyorsunuz ve ortak bir noktada buluşarak olası basit ev yaşam sorunlarını çözüme kavuşturmak gerekebilir. Sonrasında bu sorunlar daha da büyüyebilir. Basit sorunlar karmaşık hale gelebilir. Dikkat etmek etmek gerekir.
Kıyafetlerin ayrı yıkanması durumu söz konusuysa orada bir takıntı vardır. Normal olan sıcak su içerisinde bütün çamaşırların aynı suyla aynı sabunla yıkanmasıdır. Eğer eşiniz böyle bir şeyi istemiyorsa muhtemelen takıntılıdır. Çünkü 30 derecede yıkanan çamaşırlar bile kirlerinden, mikroplarından arınıyor. Bunu ona anlatmanız gerekebilir. Muhtemelen sadece kendi kıyafetlerinin tek yıkanması ile temiz olabileceğine ikna etmiş kendisini.
Kusura bakma ben ayrı ayrı yıka as kurumasını bekle katla uğraşamam. Benim çamaşırlarımdan çok rahatsız oluyorsan kendi çamaşırlarını kendin yıkarsın derdim. Üç beş parça için ayrı ayrı makine mi çalıştırılırmış çok sinir bozucu 😒😂
Hoşlanmıyorum böyle seylerden. Bazı şeyler huy olabilir evet ama gayet kırıcı. Yani el ele tutusmadan önce ellerimi de yıkamak ister gibi bi şi benim için :/
Evet ama ben de temiz bi insanım yani. Fakat böyle davranırsa kendimi aşağılanmış hissederim. Bilmiyorum saygı duymayı tercih ederim fakat hoşnut olmam bu konudan.. Ve böyle bi evlilik istemezdim.