Evet, mümkün olduğunca uymaya çalışırım. Siyah kıyafetleri 30 derecede ve perwoll siyah sıvı deterjan ile, renklileri 40 derece ve perwoll renkli çamaşırlar için olan sıvı deterjan ile, beyazları ise 60 derecede peros ile yıkarım. Hiç birinin rengi diğerine karışmasın ya da deforme olmasın diye ayrı ayrı renklerine ve dokusuna dikkat ederek atarım mutlaka. Yünlü kıyafetleri genelde hassas program ya da yünlü pamuk programında yıkarım. Sentetikleri genelde kısa programda yıkarım, zaten günlük kullanımda olduğundan pek kirlenmemiş oluyor. Sadece güzel kokması açısından yıkanmış oluyor.
Günaydın gadası 🙃 Aslında hemen herkes gibi bende yıkama etiketlerine bakmadan yıkama yapıyorum. Yıpranma solma gibi sorunlarla karşılaşmamak için yıkama etiketlerine dikkat etmek gerekiyor. Hatta çoğu kıyafetlerde güzel kokular olsun diye yumuşatıcı tercih ediyoruz. Ama çoğu kıyafetlerde yumuşatıcı hiç güzel olmuyor.
Selam, tabi ki uyuyorum ve bu konuda çok dikkat etmeye çalışıyorum. Aldığım kıyafetlerin renklerinin ve kumaş yapısının bozulmaması, yıpranmaması için yıkama ayarları gibi konularda biraz bilgi sahibiyim bu yüzden uzun süre yeniymiş gibi kullanabiliyorum kıyafetlerimi. Eğer uyulmazsa bu kıyafetlerin kumaş yapılarını bozuyor, küçültüyor veya sarkıtıyor aynı zamanda renkleri de akabiliyor. Çoğunlukla renk akıtması olmaz eğer bunu yaşayan varsa muhtemelen kumaşın kalitesiz olması renk akmasının sebebidir.
Merhaba! Kıyafetlerin yıkama talimatları boşuna yazılmamıştır. Orada yazılanlara harf harf uymak gerekir. Bu çamaşırın daha uzun süre kullanım ömrüne sahip olması demektir. Örneğin 30 derece yazmışlar, siz 50 derece yıkarsanız o ürün küçülür ya da 50 derece yazmış siz 30 derecede yıkarsanız yine olmaz. Yani ya ürün zarar görür ya da tam olarak temizliği sağlanmaz. Bu nedenle yıkama talimatları önemlidir. Her ürün kendine has bir yıkama talimatı içerir. Bu talimatlara ben uymaya çalışırım. Çünkü severek kulandığım bir ürünün bir hatalı çamaşır yıkama işlemi sonrasında zarar görmesini ve kullanılmaz bir hale bürünmesini asla ama asla istemem. Çok da dikkat ederek çamaşır yıkama işlemini gerçekleştirmeye çalışırım.