Bu konuda dikkat eder misiniz yoksa zaten her türlü ûtûlûyorum diye gelişi gūzelmi atıyorsunuz
Perdelerinizi yıkarken çok kırışmaması için katlayarak atar mısınız?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Selamlar, perdeleri yıkarken mecburen katlayarak atmak zorundayız. Çünkü evlerin tavanlarının boyları artık çok yüksek. Dolayısıyla yıkanan perde kısa bile olsa en az 1.5 metreyi buluyor. Genişlik ise zaten 2 metreyi geçiyor. Her halukarda o perde mecburen katlanmak zorunda kalıyor. Ama kırışıklık çözümsüz bir durum değil! Perdelerdeki kırışıklıkları önlemek için 3 yöntem sayalım: 1. Çamaşır makinesinin devrini düşürmek
Düşük devir, kötü yıkama demek değildir!
Daha az sıkılan çamaşırlar, daha az kırışacaklar. Zaten perdeler tül ve ince tapuda olduğu için havalanması güzel bir pencerede dakikalar içinde kuruyacaktır.
2. Küp şeker ve karbonat
Kola etkisi yapan doğal içerikler
Yıkama gözüne biraz karbonat, yıkanan perdenin içine de 2 ya da 3 adet küp şeker perdelere dinç bir görüntü verecektir.
3. Kırışık önleyici toplar
Mucizevi toplar
Bu toplar makinenin içine yıkanma esnasında atıldığında perdenin kırışmasını engelleyecektir.
Evet zaten yeterince kırışıyor ve asarken ütülüyoruz. O yüzden katlamaya gerek yok bence. Bence gelişi güzel atılınca daha iyi yıkanacağını düşünüyorum. Katlayınca garip bir şekilde içime sinmiyor nedense. Sanki eşit şekilde yıkanmayacak gibi hissediyorum. Hoş makine içinde kendisi her türlü açılıyor ve dağılıyor. O yüzden gerek yok o kadar detaya bence.
Merhaba! Perdeler hassas ürünlerdir. Bu nedenle de yıkama işlemi yaparken çamaşır makinesinde dikkat etmek ve perdeye uygun işlem yapmak gerekir. Her perde de yıkanmaz tabii ki. Perdelerinizi yıkamaya karar verdiğiniz an yıkamalısınız, aksi takdirde perdeler yerinden çıkarılıp bekletildiği zaman kırışmaktadır. Çıkardığınız perdelerinizi, düğmeleri iç tarafta kalacak şekilde katlayarak bir yastık kılıfının içerisine koyarak yıkayabilirsiniz. Bu en iyi yıkama yöntemlerinden birisidir. Bazıları doğrudan da içerisinde öylece atıp çamaşır makinesinde yıkayabiliyor ama ne kadar özen gösterirseniz o derece sağlıklı sonuçlar elde edebilir ve ürününüzün kullanım ömrünü de uzatma imkanına sahip olabilirsiniz diye düşünüyorum. Umarım faydalı olabilmişimdir. :)
Bir kere tülleri asla ütülemiyorum. Yıkıyorum kurumasını beklemiyorum aşıyorum. Maalesef fon perdeler aynı şekilde olmuyor. Onların illa ki ütülenmesi gerekiyor. Onları mutlaka ütülüyorum. Katlayıp makinanın içerisine koyuyorum ama yine de kat yerleri kırışıyor. Ütüleyip asıyorum.
Perdeleri makinenize her ne şekil yerleştirirseniz yerleştirin kırışmaması imkansızdır. Bunu çamaşır makinenizden çıkan perdeyi ütüleyerek ancak engelleyebilirsiniz. Çok fazla kırışmaması için yıkama derecesini azaltabilirsiniz. Bu perdelerinizin çok fazla yıpranmamasını sağlar. Farklı olarak önerebileceğim diğer bir şey ise perdelerin değişmesidir. Bazı kumaşlar kırışmıyor ve ütülemeye ihtiyaç duyulmuyor.