Banyoyu temizlerken kirli duş perdesi sorunuyla karşılaşabiliyoruz. Banyodaki perdeyi sararma ve kirlerden nasıl temizleyeceğimizi ise bilmiyoruz... Banyo perdesi nasıl temizlenir? Çamaşır makinesinde banyo perdesi nasıl yıkanır?
Eğer kumaşsa herhangi bir file içinde de muhafaza edilerek yıkanabilirler. Fakat plastikse ancak elde yıkanabilir. Sabun ve çamaşır suyu ilk hali gibi olması için yeterli olacak iki temizleyicidir. Özellikle askısı olan perdelerin yıkama sırasında bir yastık kılıfı içerisinde ya da file içerisinde yıkanması gerekiyor. Bu hem askılıkların kopup kırılmasını engeller hem de perdede sökülmeyi engeller. Elde yıkamada ise sünger işinizi görecektir.
Kaliteli bir deterjan markası edinin. Sonrasında perdenin türüne göre yıkama programını ayarlayınız. Çamaşır makinesine atarak programın sonlanmasını bekleyiniz. Banyo perdesi için en iyi yıkama yöntemi elbette çamaşır makinesidir. Elde de yıkanabilir ancak bir çamaşır makinesi tarafından sunulan imkan ve faydası sunmaz. Banyo perdeleriniz plastik gibiyse ya da farklı bir türde ise, bu türe özgü olarak sıcaklığı ayarlamak gerektiğini de unutmamak gerekir. Banyo perdeleri çok sık yıkanmayı gerektiren bir ürün değildir bence. Görevi gereği zaten ıslanmaya karşı dayanıklıdır. Belki sürekli ıslanma sonrası küflenme oluşabilir. Bunun için de yıkamadan önce o ortamın daha hızlı kurutulması sağlanabilir. Örneğin havalandırılabilir gibi gibi diye sıralanabilir.
Hiç bilmiyorum ve haliyle hiç denemedim ama büyük bir çift kişilik çarfaş olsun ya da büyük bir bez işte. Bunun içine koyardım ve bohça gibi bağlardım kardeşim. Açılmaması için aparat gibi bişilerde bulur takardım. Perde plastik yapısında olduğu için yıpranıp zarar görmesin diye çarşafa sarmak aklıma geldi. O yüzden bu yöntemi yapardım.