Artık insanlara bu tür yakıştırmalar yapmamak lazım. Erkek adam çamaşır asmaz. Cam silmez yok yemek yapmaz diye. Dünyanın bin türlü hali var. Her insan kadın ya da erkek olsun fark etmez. Kendi başının çaresine bakmayı öğrenmeli. Çamaşır yıkadı diye kimse erkekliğinden bir şey kaybetmez. Ya da o çamaşırları astı diye.
Çamaşır asmak dişi cinsiyete mensup bir şey değildir. Erkekler de asabilir. Bir erkek kendi eşyalarını, evini temizleyebilir, yemek yapabilir, çamaşır katlayabilir ya da toz alabilir. Bu onun hanım köylü olduğu anlamına gelmez. Eşi hamileyse, hastaysa veya prensip meselesi haline getirdiyse pek çok sebepten dolayı kendi işini kendisi görebilir, illâ bir isim vermek şart değil.
Asla da değil, ne alaka hanım köylü olmak? Bence sürekli yapmasa bile eşine yardımcı olmak için gayet de çamaşır asabilir erkekler. Ayrıca tek yaşadığında asmıyor mu kendi çamaşırlarını o zaman da mı hanım köylü oluyor?
takdir etmeniz gereken yerde alay mı ediyorsunuz. sonra da erkekler hiç yardımcı olmuyor diyorsunuz. çamaşır asmak bulaşık yıkamak evi silip süpürmek sadece kadına has bir şey değildir. aslında takdir edilecek bir yanı da yok her insanın yapması gereken bir şey ama bu işleri herkes yapmadığı için en azından saygıyı hak ediyoruz diye düşnüüyorum :)
Çamaşır asan erkek hanım köylü müdür? Bence hiç alakası yoktur. Toplumsal olarak bu konulara bakış açımız farklı olduğunan dolayı zaman zaman böyle söylemler ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Çok da önemsenecek bir söz değildir. Böyle davranışlarda bulunmak da çamaşır asan erkekler için üzücü bir sözdür diye düşünüyorum. Asacak kimse yok, kim assın? :D
insanın eşine yardım etmesi hanımcılık değildir , bunlar küçük ama anlamlı nüanslar jestler ayrıca hayatı paylaşıyorsun yani assa nolur yani gerçi öyle bir erkek var mı bilmem benim de hayatımda en sevdiğim şey çamaşır asmak bu arada 😀
Bir de bu soruyu bir kadın soruyor. O kadar iğrenç bir tabunuz var ki kadınlık sadece evin işini yapmak değildir erkeklik de sadece eve para getirmek zorunda değildir eşine yardım edebilir ve bu gayet normal bir şey bir çamaşır serdi diye hanım köylü olunmuyor, ayrıca hanım köylü nasıl bir tabir ya daha farklı düşünceniz olsun bu kadar düşmeyin
Alakası yok. Neden yapılan eylemleri herhangi bir cinsiyete has kılıyorsunuz, anlamadım. Bekar ve yalnız yaşayan bir adam da çamaşırlarını asar yani. Hanım köylü mü oluyor?
kankam senin o kıro arkadaşların kadınların yanında süt dökmüş taklidi kedi yapıyor da ondan. senin yanında enseye şaplak surata tokat arkadaşın kadınların yanında öyle davranmıyor işte
@Lezbiyenxd İnsan neyse odur. Belirli bir süre olmadığı gibi davranır ama bir müddet sonra kabalığını gösterir. Göz boyama bence bir yere kadar olur. Sevgili olana kadar , kendine bağlayana kadar falan. Maço, kıro insanlar bence çamaşır asmaz. Kadınlar erkeklerden bunu istiyorsa o tarz erkeklerden hoşlanmamalı. Bence arada tezatlık var. Ben çok güzel yemek yapan kadın ev hanımı isteyip duygu özaslan gibi tiplere ilgi duyuyorsam. Bu benim tezatlığımdır. Aradığım kişinin suçu yoktur. Sizinki de bence bu kapıya çıkıyor. Ne arıyorsan ona ilgi duy. Mağara adamından romantizm , medeniyet vs bekleme.
bu tezatlıj çoğu kişide var. insanlar psikolojik olarak partnerleri zafer gibi gördükleri için daha ulaşılmazı arzulamaya eğilimli oluyorlar. dediğim gibi kadınların yanında 180 derece dönüyorlar tavladıktan sonra da iş işten geçiyor. aynı şey erkekler için de geçerli. sonuçta hiçbir kadın kendini dövecek erkeğe, hiçbir erkek kendini soyup soğana çevirecek kadına bile bile kalbini açmaz
@Lezbiyenxd Ben bu konuda kandırılacağıma inanmıyorum. Bu tarz numaralara aklı başında çoğu kişi kanmaz bence. Kimin ne olduğu en ufak hareketinden belli olabiliyor. Kananlar biraz da kendini suçlasın.
@Lezbiyenxd o kadar iyi miyim bilmiyorum. İyiye kötü diyebilirim ama kötüye iyi diyeceğimi sanmıyorum. Kötü kendini net şekilde belli ediyor bence. İnsanın kıyafetinden, oturuşundan , ilgi alanınından , bilgili olduğu konulardan bile bir çok şey belli oluyor bence. Sarraf olmaya gerek görmüyorum. Zaten çoğu kişiyi kafamda elediğimden kalan kısmın düzgün olmayan biri çıkma olasılığı çok azalıyor. Sanırım fazla seçici davranıyorum.
Hanımcılık kavramını çıkaran dingillere aldırış etmeyin. Erkek temizlik de yapar, yemek de yapar. Yeri gelir perdeleri de asar, çamaşırları da. Eşin hizmetçi değil, hayat arkadaşındır.