Hemen söyleyeyim ev arkadaşıma sinir oluyorum! Ben çamaşırlarımı hafta içi biriktirir, hafta sonu guruplara ayırır ona göre yıkarım. Bu kız 2 tane don için makine açıyor, delircem! Hani kıyafetin olmaz, mecbur kalırsın falan anlarım ama bu tamamen düşüncesizlik. Hem çevreye, hem ekonomiye, hem benim sinirlerime zarar! Sizce ne yapmalıyım? Bu saatten sonra başka ev arkadaşı da bulamam ki... Yurda mı dönsem, içime mi atsam bilemiyorum, çok mutsuzum...
Çamaşırları yıkamadan önce biriktirir misin, yoksa hemen makineye mi atarsın?
Şimdi şöyle söyleyeyim genelde birkaç parça kıyafet için makine çalıştırmayız. Eğer o kiyafeti acil giymemiz lazımsa kısa programda yıkarız ama genelde hep birikir.
Çamaşır yıkamak için belirli bir günüm yoktur eğer kısa süre içinde tekrar giyebileceğim kıyafetlerim kirlideyse rengine göre makinayı çalıştırırım. Normal şartlarda birikmesini bekler renklerine ayırır sırayla yıkarım tamam pasaklı falanız da canım da değiliz yani 😂
Yani 2 parça çamaşır için çok makine çalıştırma taraftarı değilim. Çünkü akan suya giden elektriğe yazık. Biraz biriktiriyorum öyle yıkamayı tercih ediyorum. Çok fazla tutmakta iyi değil. Çünkü en ufak bir nem inanılmaz kötü bir kokuya sebep oluyor. Ayrıca çamaşırlarında ömrünü de çok çabuk tüketebiliyor. 3 gün makul bir süre benim için.
Çamaşır makinesinin kazanı ne çok dolmalıdır ne de boş çalışmalıdır. Orta veya ortadan biraz fazla olabilir doluluk. Eğer makinenizi fazla doldurursanız hem kazan hasar görür hem de çamaşırlar güzel yıkanmaz ve tam temizlenmezler. Az olursa da boş makine için fazla su harcanmış olacak. Bu yüzden siz çamaşır makinenizi orta ayarda doldurmaya özen gösterin
Kıyafetim kalmadığı zaman atıyorum ama genelde biriktiriyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Abi dert ettiğin şeye bak eve çıkacak kadar yakınsan bu kızla karşına alıp konuşadabilirsin, söyle kıza o da anlayışlı olacaktır eminim kendinize dert aramayın lütfen