Miktara göre göz kararı yapıyorum, eğer çok kirliyse deterjanı biraz fazla koyarım bazen tam durulanmayacağı tutabiliyor. Bazen yumuşatıcıyı fazla katacağım yutar koku çok fazla ve yapışaksı olur ama genelde tuttururum oranı. Çok yanlış uygulama değil aslında deterjanı fazla koyma ama çok az fazla yapacan. Yumuşatıcıyı çok fazla koydum ve montu tek başına yıkadım yeni gibi oldu, herkes yeni mi aldın diye sordu 😀
Eski makinamda yarım kutu sıvı deterjan kullanıyordum daha güzel koksun diye. Ama şimdiki makinemde kesinlikle tavsiyeden daha fazlasını kullanmıyorum, makinenin sağlığı için çok zararlı fazla kullanmak. Ayrıca daha temiz olma girişe bir durum söz konusu değil fazla kullanınca
Genelde göz kararı koyuyorum. Zaten sadece beyazlara toz kullaniyorum, diger çamaşırlarıma sıvı deterjan. Onu da göz kararı. 🙈 Çamaşır fazlaysa ilac oraninda yumusatici oranı aa artıyor.
yok kafama göre koyuyorum göz kararı 😀 hatta beyazlara çok koyuyorum herhalde mesela babama daha bugün baba ariel bitmiş al dedim ne çabuk bitti yiyo musun sen deterjanı dedi bana 😂😂😂😂 he yiyorum 😂
Çamaşır makinesine deterjan koyarken ölçeğine oldukça dikkat ediyoruz ki belli bir zamandan sonra ölçeğini ezberliyoruz. Tabi öncelerde annemde çamaşır çok kirli olunca ölçekten daha fazla deterjan koyardı ama bunu devamlı yaptığı için çamaşır makinesi bozuldu. Daha sonra yetkili servisin ölçeğin çok üzerinde deterjan koymanın doğru olmadığını söyleyince komutlara tamamen uymaya başladı.
Ölçüsünden fazla konulduğu zaman zaten haznede birikime yapıyor ve zamanla kireçlenmesine yol açarsın. Eğer öyle bir mantık olsaydı deterjanların üzerine veya makinenin üzerine " çamaşırlarınızın lekesine göre takılınız" yazarlardı sanırım 😂😂😂