Yaklaşık 1 yıldır olan kıyafetlerde bir leke problemim var. Konu şu ki daha önce tişört vb. Renkli kıyafetlerde sol tarafimda beyaz leke, koyu kıyafetlerde beyaz ya da daha koyu lekeler meydana geliyordu. Her yıkamada leke çıkarıcı kullanıyorum fakat lekeler çok kalıcı. Bugün tüm kıyafetleri üst üste koydum ve sol tarafta hep aynı yerde oluşan beyaz lekeler mevcut ve sutyenlerim iç ve dış kısmında da mevcut. Ter olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı yerde ve bu kadar içine işlecek kadar kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir durum yaşadınız mı ya da fikriniz neler yardımcı olur musunuz?
Çamaşır makinenizin içerisinde leke yapacak bir şey olabilir tabi bu kesin bir şey değil. Çamaşırlardaki beyaz lekenin birden fazla sebebi olabilir. Çamaşırlarınıza domestos gibi ozon karışımı maddeler ekleyerek yıkıyorsanız bu da bir sebep olabilir. ya da kullandığınız deterjanda ozon katkısı vs. varsa bu da olabilir. Her halukarda deterjanınızı değiştirmenizi öneriyorum, özellikle de Rinso çamaşır deterjanlarını kullanın.
Cildin hassas ve alerjik olduğu için çok nadir ürün kullanırım (güneş kremi, roll on ve parfum) haricinde bir şey kullanmıyorum olsa her yerinde olur düşüncesi korkuttu beni