Arkadaşlar bakıyorum millet asıyor çamaşırlarını sakız gibi bembeyaz, benimkiler ya girleşiyor ya sararıyor. Ben neyi yanlış yapıyorum, çok da kaliteli toz çamaşır deterjanı, hatta sıvı çamaşır deterjanı aldım, buna rağmen bir değişiklik olmadı! Çamaşırlarımın sararmasını nasıl önlerim? Siz hangi toz deterjan ya da sıvı deterjanı önerirsiniz?
Benim çamaşırlarım neden sakız gibi bembeyaz olmuyor?
İlk evvela çamaşırlar çok yüksek derecede yıkanmamalı.. Bu durum çamaşırların grileşmesine neden olur zaman içinde. Çamaşırlar kirli çamaşır sepetinde uzun bir süre bekletilmemeli, kir çamaşırlara iyice siner ve temizlemek zor olur. Karbonat çamaşırların sakız gibi bembeyaz olmasını sağlar. Çamaşır makinesinin deterjan sekmesine deterjan ve bir tatlı kaşığı karbonat ekleyin, böylelikle çamaşırlarınız bembeyaz olacak. Beyaz çamaşırlar için çamaşır suyu kullanılmamalı, çünkü çamaşır suyu çamaşırları yıpratır. Çamaşır deterjanı beyazlar için olmalı, renkliler için olan çamaşır deterjanı kullanılmamalı. Bir diğer yöntem ise deterjan sekmesinin içine deterjan ve bir fincan beyaz sirke ekleyin. Bu yöntem de çamaşırların rengini açacak. Atletler 60 derecede yıkanmalı ama beyaz çarşaf ve nevresimler 40 derecede yıkanabilir. Deterjan seçimi de önemli, sıvı deterjanlar çamaşır makinesinin çamaşır sekmesinde kalıntı yapmıyor, çamaşır makinesinin daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Ama kaliteli, etkili toz deterjanlar da var tabi..
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz. 1 gece önceden karbonatlı su hazırlayıp, çamaşırları basmak da başka bir yöntemdir
Ne kullanırsan kullan bir süre sonra grileşiyor. Benim denemediğim yöntem kalmadı. Sadece şunu söyleyebilirim biraz daha geç grileşmesini sağlayan yöntem.1 kaşık karbonat ve çeyrek çay bardağı domestosu deterjanla birlikte deterjan gözüne koyuyorum.Çamaşırlar suyunu deterjanını aldıktan sonra makinayı kapatıp yarım saat bekletiyorum. Sonra çalıştırıp yıkıyorum çamaşırları. Bir miktar faydası var.
Merhaba Çamaşırlarımızı bazen ne kadar güzel yıkarsak yıkayalım istediğimiz beyazlığı yakalayamıyoruz. Bunun için ekstra beyazlar için deterjanlar oluyor, dilerseniz çamaşırlarınızı daha beyaz yapmak için bu deterjanları kullanabilirsiniz. Ya da çamaşırlarınız yıkanırken çamaşır makinesine bir tutam karbonat eklemeniz çamaşırlarınızın daha da beyaz olmasını sağlayacaktır.
1- Beyazları yıkamadan evvel 6-7 saat bir leğende suya bastır ki kirler yumuşasın 2- Yıkamadan sonra durulama yaptırmadan evvel de çamaşır suyunda 1-2 saat beklet ve sonra tekrar makineye atıp durulayıp sıktır.
Makinenin kazanını temizleyeceksin kuzun. Kazanın dibi görünmeyen iç kısmını görsen miden bulanır kusarsın. Bu nedenle kazan temizleyip, ön taraftaki fazla suyu tahliye deliğinden atacaksın.
makinada arada kazan temizliği yap mesela boş olarak 90 c de çalıştır makina temizlensi ayrıca beyazlarda kullandığın deterjan çok önemli bu konuda en iyisi bana göre ariel ;)
İlk çıkan seri evet öyleydi, bizim de bazı memnuniyetsizliklerimiz oldu.. Fakat yeni ürünleri kullanma talimatına göre kullanıp da şikayet edeni hiç görmedim doğrusu..
valla bende de var aynı sorun. beyazları ayrı atarım, en iyi deterjanları kullanırım, yüksek ısıda da yıkarım ama hep beyazlarımın rengi bozuluyo. Her yolu denedim bence makineden kaynaklı
Çamaşırlarına 1 paket kabartma tozu ekle. Ben bir de fairy bulaşık makine tableti ekliyorum. Kar gibi bembeyaz çıkıyor. Özellikle eşimin gömlekleri mis gibi oluyor. Emin ol bana teşekkür edeceksin. Muhakkak dene derim.
Siveno doğal çamaşır sabununu tavsiye ederim. Çok memnunum hem içeriği doğal hem lekelere karşı mükemmel ayrıca beyazları bembeyaz yapıyor harika bir ürün👌🏻