1-2 ay önce çamaşır yıkamayı bile beceremiyorum demiştim sizler de güzel tavsiyeler vermiştiniz, ben de eşime yardıma başladım. Annem de o gün bize gelecekmiş elimde çamaşır sepetiyle gördü beni, bi ton laf etti ben seni böyle mi yetiştirdim erkek adamın eline yakışıyor mu bunlar diye. Eşim hamile, biliyor da bunu ama çok kırıldım bu laflarına. Ne yapmalıyım eşimle paylaşmalı mıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEşinize duyurmayın hiç , zaten hamileymiş hassas bir dönemde incinmesin boşuna.

Erkek anneleri evlatlarını pek paylaşamıyor (babalarda kızlarını paylaşamaz) ve bu duygu yüzünden bir çok şeyi problem gibi görmek istiyorlar. "Benim kıyamadığım oğluma gelin neler yaptırıyor" .. mantığı 😄
Erkek adam ev işi yapar elbette yapmalıda.. erkek adam yemeğinide temizliğinide yapabilecek donanıma sahip olmalı. Her şeyi annesinden ve eşinden bekleyen kendini tek başına yaşayabilecek donanıma getiremeyen erkeklerin yarın bir gün eşi/annesi hastalanınca ya da vefat edince ne kadar perişan olduğuna hepimiz tanıklık etmişizdir mutlaka.
Yaşadığınız duruma şu sekilde tavsiyede bulunacam;
Annenize bu durumları belli etmemeye çalışın aynı şekilde eşinizede... eğer aralarında bir gerginlik başlarsa çok başınız ağrır çünkü muhtemelen ortalarında kalan siz olacaksınız:))

Özellikle torun sahibi olunca Kaynanalar duruş olarak daha yapıcı olmaya başlıyorlar çünkü gelinle kötü olmak torununu görme konusunda sıkıntı yaratacağının
bilincindeler 😊
Annenizin söylediklerine alınmayın o da muhtemelen size olan sevgisinden yapıyor bu hırçınlığı.
Ayrıca peygamberimiz evde olduğu zamanlarda hanımlarına ev işlerinde yardımcı olurmuş ve biliyorsunuz ki peygamberin hayatı ve davranışları bizler için sünnettir , bunuda annenize hatırlatabilirsiniz.
Sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum yavrunuzu50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEşime söyleme. Bunu annenle aranda halletmelisin. Bu düşüncesinin yanlış olduğunu ona nazikçe anlatmaya çalış. Anlamak istemiyorsa da onun bileceği iş. O eşinden yardım almayıversin ama sana karışamaz bu konuda. Hayat müşterektir. Yeri gelir erkekler kadınların işini yapar. Yeri gelir kadınlar erkeklerin işini. Taksiye çıkan kadın oluyorsa ev işi yapan erkek de pekala olur.
00 Yorumla
+1 yılBenim annem, çocukluğumuzdan beri önce odamızı toplayarak öğretti bunu bize. Erkek, adamsa ev işi yapar kardeşim. Ev işinin çoğu temizliktir. Temizlikte insani bir ihtiyaçtır. Askerde komutanlara koştura koştura çay götürüp 300 kişiye yemek hazırlayıp yine 300 kişinin bulaşığını yıkadı bu ülkenin erkeklerinin %90 ı. Kendi evinde 2 bulaşık temizlemeyi işten saymamalı.
01 Yorumla- +1 yıl
çocuğumuz kız da olsa erkek de olsa ben de böyle yetiştireceğim, en iyisi bu
Bak kardeşim evde eşine yardım etmek peygamber efendimizin sünnetidir bunda utanılacak bişey yok ama eşin seni sömürüyor ise bu çok kötü bir durum ben anneme de yardım ederdim ayıp değil ben elbisede yıkamasıni bilirim iyide yapabilirim çok iyi yemekte yapabilirim ama eşim asla izin vermez yardım etmeme sen işine ben işime der
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
75
Cevap
63Cevap
Erkek adam neden ev işi yapmasın ki, tabiki erkek adam ev işi yapmayı da yemek yapmayı da bilmeli, hayatın bize neler göstereceğini bizi neler ile karşılaştıracağini bilemeyiz. Erkek adam ev işi yapmasını yemek yapmasını bilmeli ki, gerektiğinde annesine evli ise eşine yardımcı olabilmeli, farzedelim anne veya eş hastalandı ve o an senin yardımına ihtiyacı var o zaman yok ben erkeğim yapamam demenmi daha güzel, yoksa anneciğim veya canım eşim sen dinlen ben herşeyi yaparım sen yeterki iyi ol demenmi daha guzel olur. Erkekte gerektiğinde kendi hayatını idame etttiebilmeli bence erkek ev işi de yapmalı yemekte yapmalı ben bu düşüncedeyim hayat müşterektir. Kadinlar köle değildir...👍
30 Yorumla
+1 yılİşin kadını erkeğin cinsel yoktur. Tek yaşayan bir erkek bulaşık yıkamak evi süpürmek zorun da bunu yapmazsa zaten ev pislik götürür hastalıklara sebep evli bir erkek gene yapmak zorunda kadın iş yaparken eşinin yardım etmesi gayet normal ama yardım etmeden kadın işi bu yapmak zorundasın diyorsa diyecek tek cevabım madem kadın işi nereden biliyorsun kadınların işini onun işi ise karışmak senin haddine değil karışıyorsan karım işleri kötü yapıyor diyorsan bir zahmet kıymetlini kaldır yardım et işin ucundan tut hem çabuk biter hem de kimse çok yorulmaz
20 Yorumla
+1 yılAa eşine yardım etmek istemenden daha doğal ne olabilir birde 2 canlı. Aynı benim annem ya. Cinsiyetçilik yapmaları gerçekten çok kötü.
Alacaksın gözüne soka soka karına yardım edeceksin. O evde siz yaşıyorsunuz annenin artık bu duruma karışması bile saçma. Bu durum birde seninle de kalmaz karına gider der oğluma iş yaptırıyorsun sen nasıl insansın vs. Asla eşini bu konuda ezdirme. Bundan sonra aynı evde yaşadığın kadın karın. İlerde çocuklarına da güzel örnek olacaksın. Babası annesine yardım eden yardımlaşmanın sevginin olduğu evdeki çocuklar çok daha mutlu ve huzurlu.20 YorumlaMerhaba, eşinize yardımcı olmanız çok büyük bir incelik helede hamile iken daha çok yardımçı olmalısınız. Bir çok kişi sen kılıbıkmısın diyebilir aksine hiç öyle bile değil bu senin ailene düşkün olduğunu ve sevdiğini değer verdiğini gösterir. Unutma her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Onların kıymetini bilmek lazım. Sen anne ne aldırma. Ve eşinede söyleme yansıtma sen arada tampon görevi gör. Bende evlenirsem bende bu şekilde yapacağım. Çünkü hayat müşterektir.
Size mutlulular dilerim. Allah bebeğinize sağlık versin. Ve analı babalı büyütsün.02 Yorumla- +1 yıl
amin çok sağ olun
+1 yılDostum bunu esinle paylasma hamile imis kirilabilir annene karsi.. ayrica cokta onemli bir yere parmak basmissin... Erkek gudumu bu sekilde yine kadinlar tarafindan ortaya cikariliyor. Ataerkil toplum boyle olusuyor kadina baskiyi erkege ozgurlugu veriyorlar yine kadinlar. (Bu konu cok detayli burda kapatalim) ve takdir edilesi , takdire sayan bir is yapiyorsun sakin annenin lafina bakip birakayim deme, elinden geldigince gastronomiye de gir.. yemekle ugras, bir kadinin ev icinde ne yaptigini biliriz aynisini yapmaya gayrrt goster.. ayakta alkisliyorum seni 👏👏👏
01 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle, erkek çocuğu oyuna gönderilirken kız çocuğu bulaşığa yardım eder hep. böyle olunca da büyüyünce hep böyle gidiyor
+1 yılErkek de iş yapar. Çünkü iş kadınlara özel yüklenmiş bir sorumluluk değildir. Kadın da erkek de ev işi yapar ki yapması da gerek zaten. Geçmiş zaman da kadınlar çok ezildiği için annen de zamanında ezilmiş ve şu an bu durumun doğru olduğunu kabullenemiyor. Fakat doğrusu bu erkekler de iş yapar. Erkek adam demek eve ekmek getirip evde iş yapmamak demek değildir. Bu yargıyı umarım biz yeni nesil olarak yıkıcağız ki. Ben bu nesilde olan çoğu erkeklerin bu kafada olduğunu düşünmüyorum. Umarım arada böyle olanlar varsa böyle düşünmeyi bırakır :) doğru yapıyorsunuz. Eşinize de söylemeyin lütfen kırılmasın. Ve bu güzel hareketine devam edin 💖
10 Yorumla
+1 yılErkek adam ev işi yapmaz kadın çalışmaz araba süremez diye yetiştiriyorlar surekli çocuklarını sonrada kadın erkek eşit diyorlar nerede eşitlik kadina sadece ev işi yapmayi görev vermekle esitlik olmaz erkeklerde ev işi yapabilir eşine yardımcı olarak çok güzel bi davranışta bulunuyorsun annene gelince de kendi evine ve esinle arandaki iş bölümüne karistirtma bence annendir basinin taci fakat evli ve yakinda aile babasi olacak bi adamsin annen dahi olsa kimsenin sizin evin icerisinde kimin ne yapacagina karismaya hakki yok
10 YorumlaMerhaba,
Bence annenizin görmüş olduğu olay sizin tüm ev temizliklerine her gün ve tek başınıza yaptığınızı düşünüyor olması olabilir. Aksi takdirde annenizin düşüncesi çok yanlış. Çünkü illaki eşiniz rahatsız da olabilir veya iş kadın olabilir veya her halükarda ona yardım etmek isteyebilirsiniz. Sizin ev temizliği yapmanızda herhangi bir sorun veya herhangi Ayıp yok. Sonuçta bu hayat müşterek ev temizliğine illaki bir yerden yardım etmenizde fayda var Ayrıca bu durumu da eşiniz de paylaşıp onun da canını sıkmanıza hiç gerek yok.00 Yorumla
+1 yılBazı anneler maalesef bu konulara "Erkek dışa bakar, kadın ev işlerine" diye düşünüyor, hatta anneler de değil sadece. Ama bir insanın yardım edebildiği şeylere elini uzatması çok güzel bir şey. Bence bunu eşinizle paylaşın, olur da anneniz hani eşinize "Neden oğlumu çalıştırıyorsun" gibisinden bir şey söylemesin. Siz de bence bu konuyu annenize anlatmaya çalışın, yardım etmenine cinsiyetle alakası olmadığını, belki onun da eşinin karısına yardım eli uzatmasının güzel olacağını, çünkü ev işi o evde yaşayanların işidir
00 YorumlaEşine söyleme, boşuna üzme. Annene de eğer müslümansanız peygamberimizin işten gelip ev işlerine yardımcı olduğunu kendi söküğünü bile kendinin diktiğini anlat. Biraz da babanla ilgili konuş, hiç istemez miydin o yardım etsin de sen de dinlene bil falan diye. Anneni tanımıyorum tabi ama bazı kaynanalar kıskanıyor kendi yaşayamadığı hayatı gelini yaşayınca. Eğer öyleyse eşini hep uzak tut annenin laflarından, boşuna üzme kadını.
Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin❤60 Yorumla
+1 yılÇok özür dileyerek söylemeliyim ki çok geri kafalı bir yapıya sahipmiş annen. Sen en güzelini yapıyorsun eşine yardım et. Çünkü gün geliyor anne baba artık olmuyor sadece eş ile devam ediyorsun. Eşine böyle biseyi asla söyleme. Ne olursa olsun aralarının bozulmasına müsaade etme. Annenle kırmadan otur konuş. Biz bir hayatı paylaşıyoruz ona elbette yardım edicem de. Ev işlerine yardımcı olmam beni küçük düşürmez, erkekliğim gitmez de. Kadın erkek fark etmez. İnsanlar her konuda bilgili olmalı. Siz bir ailesinin önceliğin eşin ve çocuğun. Bunu kabul etmeyen dışarıdan müdahale eden herkese tepkini göster.
50 YorumlaÇok yanlış bir davranış. Eşinize yardım etmekten daha doğal ne olabilir ki? Hem de eşiniz hamile. Hiç sevmiyorum bu tarz cinsiyetçi yaklaşımları. Hayat müşterek aynı evi paylaşıyorsunuz orası sizin yaşam alanınız. Eşiniz yemek yaparken siz masayı kursanız, ya da yedikten sonra masayı toplamaya yardım etseniz, ne bileyim perde asmak, çamaşır yıkamak bunlar güzel ve yapılması gereken normal doğal şeyler. Annenizin bu yaklaşımı yanlış. Bence eşinize yansıtmayın diyeceğim ama anneniz eşinize sen benim oğlumu mu çalıştırıyorsun diye burnundan bile getirebilir. Aman dikkat edin.
31 Yorumla- +1 yıl
evet ben zaten anneme cevap vermedim sustu ama gidip eşime bi şeyler der diye korkuyorum şu an
+1 yılTabikide paylaş ve derdin hafiflesin kendi içinde içerlenme. Sana şunu söylemek isterim baban annen hamileyken ona yardım etseydi emin ol annen bu görüşe sahip olmazdı erkek de temizlik yapar oda insan ve kendi işini görmeli. Seni tebrik ederim kendi işini görebilen bir insansın en azından.😊
30 Yorumla
+1 yıleşine bu şekilde destek çıkman çok taktir edilesi. eşin senin bebeğini taşıyor, onu böyle koruman ilerde iyi bir baba olacağın işaretlerini veriyor. insanlar yorum yapar, takılma onlara. yaptığın şey çok kıymetli ve şimdiden ikinize de hayırlı olsun diyelim.
30 Yorumla
+1 yılBende misafirlikte yemeğimi kendim götürüyorum site eniştemlerden laf yiyorum, otur o işi kadınlar yapar sen karı mısın falan 🙄 napiyim abi yemek yedikten sonra ya da bişey yaptıktan sonra kendime hizmet ettirmek hoşuma gitmiyor. Sende sonda yazdığımı diyebilirsin bence
12 Yorumla- +1 yıl
Diye*
- +1 yıl
bizim ailede de böyle büyüdük çok doğru dedin, bi misafirliğe gittiğimizde erkekler oturur çayını içer kadınlar sofrayı toplar yerlere dökülenleri temizler silerdi.
+1 yılBence eşine bir şey söyleme ve ona yardımcı olmaya devam et. Annen biraz fazla eski zamanlarda kalmış. Maalesef bu çoğu annede görülüyor. Aslında kendilerinden kadınların ne kadar yorulduklarını anlayıp empati kurmalarını bekliyoruz. Ama olmuyor işte. Burada sana düşen görev anneni takmadan eşine yardımcı olman.
21 Yorumla- +1 yıl
katiliyorum cok cahilce konusmus ama napalim onlara da öyle ögretmisler yazik
Kusura bakma ama annem bu konuda haklı tamam eşine yardım etmek kötü bir şey değildir Beni yanlış anlama yeri geldiği zaman hastalık olduğunda misafir geldiğinde yardım edersin, ama bazı şeyleri alışkanlık haline getirirsen bazı şeyler senin üzerine kalır bunu unutma
04 Yorumla- +1 yıl
bazı şeyler benim üzerime kalmalı zaten, hizmetçi almıyoruz niye tüm işi o yapsın
- +1 yıl
ben de sizin düşüncede olup ortada dımdızlak olan erkekler biliyorum, yazık 30 gram çükünüzü bir bok sanmanıza
+1 yılannen sana "ben seni böyle mi yetiştirdim" dediğinde evet anne maalesef böyle yetiştirmeyerek yanlış yapmışsın demen uygun olurdu. her insan evladı kadın erkek farketmeksizin evde ev işlerine yardım etmelidir. tek bir tarafın yükü değil bu çünkü. maalesef annen babandan hiç yardım görmediği için senin yardım etmen onun içine dert olmuş
02 Yorumla- +1 yıl
abim de benim gibi, kız kardeşim ise tam tersimiz. maalesef annemiz bizi böyle yetiştirdi yani :/
- +1 yıl
en azından bu düşüncenin doğru olmadığının farkındasın ve eşine yine yardımcı oluyorsun. senin yolun doğru yol kardeş, devam et. hayat müşterek
+1 yılSiz annenizin lafına aldırış etmeyin hayat müşterek kadın erkeği ayrıcalığı yok üstelik eşiniz hamile, evin işlerini kim yapacak siz annenizi lafına takılmayın kardeşim akılın yolu birdir annen elinde çamaşır sepetinin gördü diye sen kadın mı oldun birleyinmi eksildi, yani anneniz erkek evladı yetişyirdi kadınlar dövsün diye mi yetiştirdi, yanlış anlamayın ama anneniz eski kafalı şimdi şu şartlarda evinde eşine yardım etmeyen var mı, siz doğru olanı yapıyorsunuz bırakın el alem ne derse desin.
10 Yorumla
+1 yılHayır mutlaka bu diyaloğu eşinden gizle.
Hem annenle araları bozulmasın.
Hem de eşin şimdi yorucu bir süreçte.
Gücü ve pozitif enerjisi eşine kalsın. Sen annenden gizle eşine yardım ettiğini.
İki tarafın da gönlü olsun.
Yardımcı olman çok takdire şayan.14 Yorumla- +1 yıl
Çünkü herşeyi annelerimize bildirmek zorunda değiliz 😅 Sıkıntı çıkacaksa hiç değiliz😅
- +1 yıl
Annesinden gizleyen erkeğe adam demem ben korkak derim.
+1 yılPaylaşma eşinle annene karşı tavır alabilir. Ne güzel bir şey yapıyorsun işte eşine yardımcı oluyorsun ki sana bir bebek verecek o kadın. Gerekirse yemek de yapmalısın, temizlikte yapmalısın. Keza benim de evde yalnız kaldığımda bir ton yaptığım iş var.
10 YorumlaErkek gayette ev işi yapar heleki eşi hamileyse tüm ev işlerini bile yapar ne var bunda. Sen doğru olanı yapıyorsun boşver annenin ne dediğini evliliğine başkalarını karıştırma.
Evlilikte her şey ortak olmalı diye düşünüyorum iki tarafta böyle işlerden çekinmemeli birbirine her daim yardımcı olmalı😅10 YorumlaEsinle paylasacak bir durum yokta, annenin bu düsüncesi hakkinda düsünceni paylasabilirsin annen ile, böylelikle annenin yaninda is yapmaktan cekinmezsin.
Sonucta tek bir birey olarakta yasasan tüm evin islerini kendin yapmak zorundasin. Burada yakisip yakismayacak bir durum yok.00 Yorumla
+1 yılKızamıyorumda bu düşünceye çünkü böyle yetiştirilmişler malesef. Keşke kendilerini bu konularda geliştirseler. Benim annemde böyle babamda. Bana geldikleri zaman eşim yardım ettiğinde sen otur bu senin işin mi diyorlar. Benim annem babam düşün yani. Ama biz takmıyoruz herşeyi beraber yapıyoruz. Sende eşine söyleme üzülmesin aralarıda bozulmasın. Ama sende eşine yardım etmeye devam et doğrusunu yapıyorsun
00 Yorumla
+1 yılŞu zihniyetteki insanlardan nefret ediyorum. Bir kadın neden kendini köle olarak görür ki? Bizim kadınlardan bu kadar üstün olacak ne yanımız var cidden anlamıyorum ki arkadaş. Siz yine aynı şekilde eşinize yardım etmeye devam edin, takmayın annenizi.
00 Yorumla
+1 yılSen kiminle yaşıyorsun, eşinle değil mi? senin evine kimse sana karışamaz cocukmusun sen eşine yardımcı olacaksın tabiykide hayat müşterek. Eşin Allah korusun bugün yatalak kalsa bırakıp gidecekmisin...
Evlenirken nikah memuru ne dedi, "iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta" demedimi. Bir kulağından girsin diğerinden çıksın takmada söylemede...00 YorumlaEvet yapiyorum camda siliyorum, ütüde yapiyorum, dip bucak temizligi yapiyorum, perde asıyorum. Bir erkek olarak bilmek zorundayim hee zaman anne, kiz kardes veya eş yanimizda olmiycak. Hem sadece bunlar kadınlarimiza ait gir gorevmis gormekte dogru degil. Yeteri kadar omuzlarinda yuk varken yardimci olmamak bize yakismaz.
00 YorumlaSen eşine yardımcı olmaya devam et. Ev işlerini sadece kadın yapar gibi bir düşünce çok yanlış. Kadınlar köle değil. Evlilik birlikte bir hayat yolculuğudur ve bu yolda eşler birbirlerine yardım etmelidir. Sen yanlış bir şey yapmıyorsun. Eşine yardımcı olmaya devam et
41 Yorumla- +1 yıl
ediyoru kardeşim çok sağ ol
+1 yılAnnenle konuş bence yardım etmek suçmu de eşin hamile bide bence güzel Bişey yapıyorsun kardeşim eşine belli etme belki annene cephe alabilir annenle konuş güzelce anlamazsa da karışma benim evime evliliğime de bence sonuçta eşinle geçireceksin bütün hayatını
00 YorumlaAnneler istiyorlar ki gelinler her işi yapsın oğullarına hizmet etsin. ama damat yapsa bunları nasıl mutlu olurlar “damadım kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor ” diye😅
52 Yorumla- +1 yıl
Her iş Kadının Da Olmamalı Erkeğinde Birlikte Yapıcaklar Annem Bana Ev İşi Yaptırıyor Mesela Evi Süpürtüyor Bulaşık Yıkatıyor Vb 😊
+1 yılDostum kadına yardım edilmeli elbet ama bu işin dozunuda iyi ayarla derim. Valla saf yerine konulup bu seferde bütün işler senin üstüne kalır benden söylemesi. Saf koca damgası yemek çok kötü olur inan.
20 Yorumla
+1 yılSakın anneni dinleme sen karışma diyebilirsin bir daha bir şey söylerse eskilerin çoğu öyle düşünüyor ne yazık ki buna ek olarak eşiniz hamile olmasa bile ona destek olmalısınız siz de o evde yaşıyorsunuz onu hizmetçi olarak almadığınıza göre her işi o yapamaz ilişkinize karıştırmayın
21 Yorumla- +1 yıl
çok haklısınız
+1 yılKusura bakma ama bunun adı cehalet. Kadınlar hizmetçi veya köle değil. Ne güzel siz bu kafada değilmişsiniz, annenizi de böyle yetiştiren onun ailesi nesilden nesile geçen bi kültür rezilliği. Annenize tavrinizi net koyun bence. Annelik kutsal falan hikaye, keşke herkes anne baba olamasa. Yetiştirdikleri cahil, hırsız, katil, geri kafalı çocukları büyüyünce toplumun ağzına sicmasa keşke.
30 Yorumla
+1 yılAnnen böyle görmediği için tuhaf geliyordur ama sen çok güzel yapıyorsun. Yardım etmeli erkek eşine ve hamile diyorsun ki bu daha çok yardım etmeni gerektirir bence. Eşinle paylaşmak zorunda değilsin bu durumu boştan yere canını sıkmasın.
10 Yorumla
+1 yılBen 21 yaşındayım evli değilim ailemle yaşıyorum. Ben kendi çamaşırlarımı kendim yıkıyorum, odamı kendim temizliyorum, çarşaflarımı perdelerimi bile kendim yıkıyorum. Hatta yeri geliyor mutfağı temizliyorum. Bazen canım bir yemek istediğine girip kendim yapıyorum. Evlendiğimde ve kendi evimde yaşadığımda da bu devam edecek. Sonuçta o benim karım evin hizmetçisi değil. Yapılacak bir iş varsa beraber yaparız.
Bunun erkeklikle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.11 Yorumla- +1 yıl
takdir ettim kardeşi devam böyle
Erkek, kadın diye değil her bireyin yaşamak için temel ihtiyaçları vardır (yemek yapmak, çamaşırını yıkamak ve asmak vs) ve bu temel ihtiyaçlarını kendisinin yapabilmesi lazım. Hayat müşterektir sadece kadının omzuna yüklememek gerek bu tarz durumları. 21. Yydayız lütfen annene bunu hatırlat
20 YorumlaBöyle Anneler yüzünde tuvalet sonrası sifonu bile çekmeyi beceremeyen erkek dolu
Karısı bir gün evde olmasın bir kam yemek ısıtıp yiyemez aç kalır boşanır heme kadın arar işbilmez çünkü açkalır kadınsız00 YorumlaKardeşim hayat bu yani tabii ki de yardım edeceksin eşine. Bir de üstüne eşin hamile yani.
Eşine bir şey deme sakın, kadın hamile çok üzülür.
Annenle başbaşa bunu bir konuşun. Böyle olmaz tabii ki de yardım edeceğim diye. Tatlı tatlı konuş.
Sonuçta sen eşini kendine ev işlerini yapsın diye kendine eş olarak seçmedin yani.
Bu arada bebişiniz hayırlı uğurlu olsun Rabbim sağlıklı olmasını nasip etsin. Yuvanıza neşe katsın. :)01 Yorumla- +1 yıl
Amin çok sağ olun :)
Erkek ev işi yapmaz diyenler elinden bir iş gelmeyen ya da yapamayan aciz canlılardır cocuğun böyle yetiştirende kendine bağımlı mecbur bırakmak isteyen bencil kadındır
01 Yorumla- +1 yıl
haklısın kardeşim
İşte şimdi gelde kadınları anla🤔 yap diyende kadın yapma diyende kadın! Sen kardeşim gönlünden nasıl geçiyorsa öyle yap bence yoksa kadınları dinlersen içinden çıkılmaz bi hal alır
01 Yorumla- +1 yıl
anne olunca kıyamıyor mu ne anlamadım, ben oğlum olursa böyle yetiştirmem
+1 yılAnnen de kendi kaynanasından böyle gördü galiba çok yazık üzücü bir durum bazı kadınların gelinlerine hizmetçi gibi muamele yapmaları sanki kendileri kadın değilmiş gibi davranmaları hem çok günah hem de vicdansizca
00 YorumlaHyr kardeşim sen anneni boşver kuranda bile eşine yardım etmek sünnet tir erkek adam ev işi yapmaz diye bir şey yok eğer erkek adam ev işi yapamaz diye bir şey olsaydi peygamber Efendimize ozaman erkek diyemezdik çünkü peygamber efendimiz kendi söküğünü kendi sıkıp karısına yardım ediyormuş annenin kafası belli sen boşver
10 Yorumla
+1 yılBence dinlemeyin.. Temizlik her insan için şarttır. Yaşamak için gerekir en başta.. Kadını erkeği olmaz...
12 Yorumla- +1 yıl
bi de abim var, onu da benim gibi büyüttü. kız kardeşimiz ise tam tersimiz maalesef
- +1 yıl
Evet. Her ne kadar bir yaşa kadar ailelerimiz bizi yetiştiriyor olsa da belli bir olgunluktan sonra hepimiz kendi çizgimizde ilerleriz.. Ben yetişme tarzınıza rağmen bu zihniyette olmanızı ancak tebrik ederim..
+1 yılPaylaşma bence boşver erkek yardım etmeyebilir ama adam olan kıyamaz sevdiğine heleki canından can taşıyorsa. takma valide sultanı sen ahiretligine bak
10 YorumlaEvet anneler istemezler gelindir yapsın el kızı vs vs.
Ama eşin hamile olmazsa bile yardım etmelisin aynı evin içinde yaşıyorsunuz ve ben eşime de diyorum yardım et diye sonuçta kalkın halı yıkayın cam silin demiyoruz hayat müşterektir hanımı na ettiğin bir yardım onu ne kdr mutlu eder10 Yorumla
+1 yılBu ne biçim düşünce tarzı ya eskiler neden böyle anlayamıyorum eşine bişey çaktırma son gaz devam et erkek adam adamsa zaten kadınına yardım eder her şeyi de yapar
70 YorumlaErkek kardeşime ben bakıyorum 7 yaşında. İleride ne derlerse desinler, o eşine muhtaç olmayan kendi işini yapabilen birey olacak
20 YorumlaBence çok güzel bir şey yapıyorsun bunda bir şey yok. Bunun kızı erkeği de yok. Hem hamileymiş esin çok sevap bence yaptığın. Eşine söyleme kardeşim annene karşı olumsuz dusuncelere girebilir aralarinjn açılmasına sebep olursun. Eşine demek yerine annenle konuş. Durumu açıkla sonuçta yetişkin bireysin kendi fikirlerini özgürce söyleyebilirsin.
00 YorumlaEşin annene kon beslemisin söyleme.
Ama eşine yardımcı olman güzel birşey.
Benim evde yaptığım yemeği temizliği diyen kadın yapamaz. 😂😂
Çokmu abarttım başıma iş açmam umarim.00 YorumlaBöyle yetiştirilmiş olman böyle davranman gerektiği anlamına gelmiyor, annen yokken yapabilirsin hem Herkesin aklı fikri var herkes kendisini geliştirebilir. Ben olsam beni böyle rahatsız eden bir konuyu eşimle paylaşırdım eşin sonuçta hayat arkadaşın destek olacaktır. Size mutluluklar diliyorum
00 Yorumla
+1 yılSen en doğrusunu yapıyorsun kardeşim sonuçta karınla bir ömür geçiriyorsun geçirceksin inşallah birbirinize yardım etmeniz çok güzel ve çok doğal bir şey. Annen değil sen yaşıyorsun karınla. Her İNSANIN bilmesi gereken bir şey temizlik konusu. Seni canı gönülden takdir ediyorum
00 YorumlaAnneniz hanımefendinin damadı aynı hareketleri sergileseydi çok memnun olurdu ancak konu sizseniz işler değişir. Ev işleri için belirli bir cinsiyet yok zannımca. Siz ve eşiniz aynı evde yaşadığınız için ev işlerinde eşit dağılım olmalı diye düşünüyorum. Eşinize sağlıklı günler diler annenizi dinlememenizi tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılBazı şeylerin cinsiyetçiliği olmaz. Erkek de temizlik yapabilir pek âlâ neden yapmasın? Biz kadınlar bunu yapıyoruz ama bununla yükümlü olduğumuz için değil.
00 Yorumla
+1 yılEşinize birşey söylemeyin bu durumdan dolayı annenize kırılıp tavır alabilir tavır almasa bile içten içe üzülür. Annenizi haklı bulmuyorum eşiniz de bir kızı sayılır bu gözle bakması hiç hoş değil sizin davranışınız çok hoş annenizi kırmayın ama dediğine de aldırış etmeyin sonuç olarak eşinizle yaşıyorsunuz hayat müşterek.
00 Yorumla
+1 yılAnnenin lafını eşine, eşinin lafını annene taşımayacaksın. Sen zararlı çıkarsın
14 Yorumla- +1 yıl
ben taşımam da annem gidip eşime de bi şeyler derse diye bi çekiniyorum
- +1 yıl
Annen desin kanka sıkıntı yok, bak asla ama asla annenle eşinin arasına girme, bırak yesinler birbirlerini. "Şiddet olmadığı sürece"
Sözlü savaşın arasına girme :) - +1 yıl
hamile eşim, birbirlerini yiyebilecekleri bir ortam yok
- +1 yıl
Mübalağa yapıyorum brocum.. sen olayın mantığına bakarsan daha iyi anlarsın.. Ama istersen gidip eşine bahset, bazıları yaşayarak tecrübe ediniyor. Belki de yaşamalısın
+1 yılNe var bunda ya ne güzel eşine yardım ediyorsun aferinn
12 Yorumla- +1 yıl
baksana altta ne demişler
- +1 yıl
Boşver iğrenç insanlar onlar. Tebrik ediyorum eşin çok şanslı 🥰
Sen esine yardima bak, annen kendi evinde otursun yapsin tum isleri
20 YorumlaEsin hamileyse söyleme sakin uzulur kadin , annen desin takma kirma da onu
20 YorumlaGeri kalmış (saçma) düşünce anneni takma kafana, yardimini yapmaya devam et he de geç ya saçmalamis o onun zamaninda kaldi
00 Yorumla
+1 yılYapar hayat ve evlilik yardımlaşarak hafifler ne olursa olsun yardımlaşmak güzeldir kadın erkek eşittir
00 Yorumla- Devamını Gör (78)
Devamını Gör(123)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem