Kızlar derdim büyük! Daha geleli bir hafta bile olmadı huzursuzluk aldı yürüdü. Her sabah kalktığında bugün ne olay çıkarayım diye düşünmüyorsa ne olayım!Bugün sabah makineden çamaşırları boşaltıyorum, deterjandan başladı. Ben bunu kullanıyorum, seninki güzel kokmuyor, yumuşatıcı şunu al, bu kazık gibi yapar! Aaaaa hep sarartmış bu makine beyazları, benim makinem kar gibi yapar... Vır vır vır konuşuyor peşimde. En son balkonda çamaşırları asarken beni kenara itti, bak ben böyle asarım, çok daha güzel duruyor demez mi? Ben içeriden bir ses duydum diye zor kaçtım yanından, kendimi banyoya kilitleyip hep etlerimi ısırdım. Allahım ne yapayım ben, siz de bunları yaşıyor musunuz?
Kaynanam tatile bana geldi, şimdi de çamaşır yıkamayı öğretiyor, ne yapmalıyım?
İstersen al bi konuş, anne de bu benim düzenim böyle olması gerek birazda öv omu konuşurken zaten bırakır yani sana kötü gelene iyi yaklaş arada sor hatta böyle iyi mi falan de geri dönecekse evine kırmaya hiç gerek yok bence Allah kolaylık versin
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
inan ben de evimde misafir olduğunu ve hiç üzülmemesi gerektiğini düünüyorum. O yüzden yanından kaçtım zaten ama o kadar çok üstüme geliyor ki, ne yapacağımı bilemiyorum
Eşimizin annesini kaynana olarak gördüğümüz için busorunşar yaşanıyor. Halbuki eşimizin annesini annemiz olarak görsek. Bilgi tecrübe paylaşmaya niyetli olduğunu kavrasak sorunlar büyümeden çözülecek. Kendi annelerimizde bize bilmediğimiz çoğu şeyi gösterir, kulağımızın aşina olduğu bir ses tonu vardır. Yüksek sesle bile söylese ne amaçla söylediğini biliriz.
Kayınvalidemizi kaynana gibi değilde anne gibi gördüğümüz zaman bu sorunlar daha azalacak. Anne olarak değilde kaynana olarak gördüğümüz için her laf batar her hareket sokar oluyor.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklısın canım ama yaşayınca görürsün, bu kadar diyeyim...
Herkesin zevki farklı belki sen begeniyorsun kokusunu. Anne hoşlandıgımız şeyler farklı demekki ben bunun kokusunu beğeniyorum de. Asma şekli ne alaka yaa boş yapıyor gösteri yapıyor. Kaynanalik yapıyor kisacaaaaa. Kibarca ben böyle seviyorum benim daha çok hoşuma gidiyor dee. İçinde tutma ne söylemek istiyosan söyle cadolozaaa saygı çerçevesi içinde
Hadsize hadini bildirmek erdemliliktir. Seni ezmesine izin vermemelisin daha sonra başa çıkamazsın. Her ortamda seni küçük düşürür. Münasip bir dille haddini bildir.
senin üstüne gelirken kocanın yanında ağla yatak odasına kaç. kendini biraz kötü hissetsin cadı. ama sakın kocana da söyleme planlı olduğunu laf eder ilerde
Tavrından anlamasi lazım. Bir süre kafasına göre takılsın çamaşırı asmak istiyor bırak assin yemek mi yapmak istiyor bırak yapsın. Kendini germe haklisin de geç.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok hayatım maksadı iş yapmak değil, beni ezmak. Ben yanından gidince bırakıyor işi. Geri döndüğümde çamaşırlar bıraktığım gibi duruyordu valla
Anne neden asmadin demiyor musun? Ne sinir bozucu 😡 işime mani olma sen geç içeriye dinlen benim bir duzenim var sen kendi evinde uygularsin de düz geç o zaman hiç yüzüne bakma anlarda karışamaz bir süre sonra. Demekki tavirdan anlayacak. Allah kolaylık versin🙁
Böyle kadınları hiç sevmiyorum. Bilgisiz eğitimsiz kültürsüz tipler. Sıkıntıdan evde oturmaktan insanlarla uğraşır dedikodu yaparlar. Çok boş ve sinir bozucu insan tipleridir.