Bugün uğraştığım ve bir türlü çıkaramadığım lekeden sizlere bahsetmek istiyorum. En sevdiğim siyah tshirt beyaz minik lekeler ile kaplı ve ben bu lekeyi çıkaramıyorum. ( çamaşır suyumu emin değilim )
Bu inatçı beyaz lekeleri nasıl çıkarabilirim , siyah çamaşırlardan beyaz lekeler nasıl çıkar?
Merhaba, Bariz pratikliğine rağmen, siyah kumaş da kolayca kirlenebilir. Büyük ölçüde, üzerinde beyaz ve hafif izler görülür. Üreticiler tekstil liflerini boyamak için çok çeşitli boyalar kullanabilirler. Siyah giysilerdeki beyaz lekeleri çıkarmadan önce ürünü göze çarpmayan bir alanda test edin. Malzemeler işlemeye farklı tepki vererek giysinin daha fazla bozulma riskini artırır.
Sıcak suyun sadece kirliliği pekiştireceği akılda tutulmalıdır. Malzemeden bağımsız olarak, bu tür şeylerin 40 dereceden yüksek olmayan bir sıcaklıkta yıkanması tavsiye edilir.
Siyah çamaşırlardan beyaz leleler nasıl çıkar? Sirke
Siyah üzerindeki beyaz lekeleri çıkarmanın kanıtlanmış yollarından biri sirkedir. Lekeli alanları nemlendirmeleri ve gece boyunca bırakmaları gerekir. Çamaşırlar daha sonra günlük yıkama döngüsünde yıkanabilir.
Siyah çamaşırlardan deodorant lekesi asıl çıkar?
Çamaşırlarda uzun süre önce beyaz deodorant lekeleri oluştuysa sofra tuzu eski görünümünü geri kazanmaya yardımcı olacaktır. Deodorantın basıldığı yerlere sürülmeli ve 12 saat ıslanmaya bırakılmalı, ardından su ile durulanmalıdır. Çamaşırları acilen temizlemeniz gerekiyorsa, 1 saat boyunca sofra tuzu çözeltisine (litre suya 100-150 gr) yerleştirilebilir ve ardından iyice durulanabilir.
Başka bir yöntem ise bulaşık deterjanı
Bulaşık deterjanı ile de temizleyebilirsiniz. Konsantre halde ürüne uygulanmalı ve 2 saat bekletilmeli, ardından iyice durulanmalıdır.
Alkol, koyu renkli giysilerden beyaz lekeleri çıkarmak için iyidir. Lekeyi çıkarmak için hasarlı bölgeye alkolü dökün ve birkaç dakika bekleyin. Etki neredeyse anında görünür olmalıdır. Bazen kıyafetlerinizde alkolü biraz uzun süre tuta bilirsiniz.
Siyah renkli giysileri eski hâline getire bilmek için ne yapmalı?
Önceden çekilmiş demlenmiş kahve kullanın. Üzerine bir leğene kaynar su dökün. Sonra soyah renkli çamaşırı içine koyun ve yarım saat bekletin. Süreyi biraz daha uzata bilirsiniz. Renk kesinlikle korunacak ve hatta geliştirilecektir.