Merhaba!
Evet sık sık karşımıza bir çıkan bir durum, dantel eşyalarda oluşan sarımsı lekeler. Bu sorunu çözmek o kadar kolay değil çünkü dantel çok hassas bir malzeme ve dolaptayken bile sararabiliyor. Ağartma için agresif kimyasallar kullanamazsınız, çünkü bunlar danteli mahvederler, deforme olmasına sebep olurlar. Ee ne yapıyorsun?
Bunu size hemen şimdi anlatacağım😉!
danteldeki sarı lekeler, hiçbir şeyi mahvetmeden nasıl çıkarılır🧐: basit ipuçları:
Limon suyu
Limon suyu doku yapısını etkilemeden lekeleri çıkaran bir takım asit içerir. Dantelinizi beyazlatmak için iki litre ılık suya ve 250 mililitre taze sıkılmış limon suyuna ihtiyacınız olacak. Her iki malzemeyi de karıştırın, 10-15 dakika bekletin ve ardından kumaşı iki saat bu karışıma koyun. Leke kalırsa, limon suyunu doğrudan üzerine uygulayabilir ve ardından elde veya çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.
Beyaz sirke
Beyaz sirke, giysiler için en iyi ağartma maddelerinden biridir ve hatta profesyonel ürünlerin yerini alabilir. Lekeleri etkili bir şekilde çıkarır ve eşyaları orijinal beyazlığına döndürür. Sadece iki litre ılık su ve 250 ml sirke karışımı yapın. Çamaşır suyunun malzemelerini iyice karıştırın, ardından çamaşırlarınızı sekiz saat boyunca içinde bekletin. Sonra yıkayın. Bu arada, kumaşı kar beyazı yapmak için makineye yarım bardak sirke ekleyebilirsiniz.
13 Yorumla- +1 yıl
Eline sağlık
+1 yılÇamaşır sodasi ile sanirsam
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Üstüne oksijenli su dök, arap sabunuyla yıka, sonra kaynar suya koy 5-10 dk kaynat sonra makinaya at kesin temizler bence
10 Yorumla
+1 yılSandıkta bekletmeyerek... En iyi saklama ortamı plastik saklama kapları..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu tür soruları her fenomen ayrı ayrı mı soruyor. Daha önce de görmüştüm bu soruyu...
00 Yorumlavanish kosla çıkar dene bir
30 Yorumla
+1 yılKarbonatli suda bekletin cikar galiba
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSirke dök
124 Yorumla- +1 yıl
@İnci_tanesiii her soruma aynısını yazıyor keske bulabilsem kim oldugunu
- +1 yıl
Belki bir gün gizlenmeyi bırakır
- +1 yıl
@İnci_tanesiii belki
- +1 yıl
Emir belki sirke çıkarıyordur lekeyi🤣 kızmayın kiza
- +1 yıl
@Karamelaaaa kizmiyom ki 🤣 her soruya aynı şeyi yazıyor 😂
- +1 yıl
Belki her lekeyi çıkarıyor 😂
- +1 yıl
@Karamelaaaa timam ya uff 🙈🙈
- +1 yıl
Alwlaösçeöaödlspaldlalsmfmamfmsman
- +1 yıl
@BeşiktaşlıHatunn 🤣🤣🤣
- +1 yıl
@BeşiktaşlıHatunn ne oluyoy ben anlamadım bir şey 🤭
- +1 yıl
Sirke dök anlarsın 😂
- +1 yıl
@Karamelaaaa nereye 🤭
- +1 yıl
Yoruma 😬
- +1 yıl
@Karamelaaaa https://www.hizliresim.com/4wd89uf
Döktüm 🤭🤭🤣 - +1 yıl
@Karamelaaaa ahahah yaaa 🤣🤣
Cevap sahibi+1 yıl@İnci_tanesiii
Birincisi ben sirkenin leke çıkardığı için yazdım. 2 cisi aynı görüşü defalarca da yazabilirim alakasız olmadıgı sürece.
Cevap sahibi+1 yıl@İnci_tanesiii
Aynı görüşü defalarca yazamam öyle mi. O hakkı sana kim verdi? Kaba yorumum yok alakasız görüşüm yok. Senin modlugun görevlerinden haberin yok sanırım.- +1 yıl
Allah noluyo be :D
Cevap sahibi+1 yıl@EmirAdakul
Beyefendi ben gizliden de çıkarım bir amacım yok. Leke çıkaran en iyi şey elma sirkesidir. Nem istediğim her yere sirke yazarım. İstediğim görüşü atarım, küfür ve alakasız olmadıgı sürece. Hanımefendinin modluk tan bilgisi yok sanırım- +1 yıl
Tabi ki de öyle sorun yok. O benim yakın arkadaşım senin sürekli aynı şeyi yazdığını gördüğü için muhtemelen öyle yazdı. Sirkenin bende çok iyi bir temizleyici olduğunu biliyorum :) Ben sizi merak ettiğim için taktım kafaya sürekli aynı şekilde yazıyorsunuz ve gizli :)
Cevap sahibi+1 yılYakın arkadaşınız olabilir fakat nasıl modlugu almış anlamış degilim kimse bana seni spamlarm aynı şeyi yazamazsın diyemez. Aynı görüşü defalarca da yazarım, her soruya da yazarım.
- +1 yıl
Anladım, bu seferlik tatlıya bağlayın :) Benim hatırıma :)
Cevap sahibi+1 yılGerek yok KS ilgilenir umarım ilettim ben.
- +1 yıl
Pekala öyle olsun sorun değil :)
+1 yılÇamaşır suyu
20 YorumlaÇamaşırsuyu
10 Yorumla
+1 yılKarbonat sirke
12 Yorumla- +1 yıl
Oksalit asit
- +1 yıl
*oksalik
+1 yılçamaşır suyu
10 Yorumla