- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 657 cevap paylaştı.
+1 yılUzun süre kapalı olarak sandık içinde kalan kumaşlarda ortaya sarı bir leke meydana gelebiliyor. Bu lekelere sandık lekesi adı veriliyor. Bu lekelerden kurtulmak için birkaç önemli adıma dikkat etmek gerekir.
- Ağartıcı içeren deterjanların kullanımından uzak durmamız gerekiyor. Bu tür deterjanlar dantellerde deformasyona yol açabileceği gibi, renk dalgalanmalarına da yol açabilir. Bu nedenle doğal yöntemlerle temizlemeye dikkat etmekte fayda vardır gadası.
- İlk olarak içine bolca tuz atılmış ılık suda birkaç saat bekletmek, ardından durulayıp çamaşır makinesinde hassas programda yıkamak lekenin çıkmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.
- Yine bir iki saat boyunca tuzlu suda bekletilen lekeli danteli beyaz sabunla ovalama yapabiliriz. Fncak çok fazla çitileme işlemi yapmamak gerekir. Çünkü bu dantelin zarar görmesine yol açabilir.
- Ilık suyun içine bir miktar limon suyu ve biraz da karbonat ekledikten sonra danteli bu karışımın içinde 1-2 saat kadar bekletmek gerekir. Daha sonra durulayıp kurumaya bırakırız.

Bir miktar süt kaynatıp, içine biraz şeker ekledikten sonra ılımaya bırakırız. Süt ılık bir hale geldikten sonra lekesi bulunan dantelleri sütün içine atarız. Bu şekilde 3 saat bekletip daha sonra durularız. Nemli haldeyken ütülemesini yapabiliriz. Süt doğal bir parlatıcı olup, lekelerin tamamen yok olmasını sağlayacaktır.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBence çeyiz hazırlayan bir genç kadının başına gelebilecek en kötü şeylerden biri olabilir. Düşünsene belki ttaaaaa atalardan kalma çeyizin kirlenmesi çok üzücü bir durumdur ama tabi ki bunun da bir çözümü var.

Dantelleri sütün içinde bekletirseniz sarı lekeler çıkacaktır hemencecik. Derin bir kaba dantalleri alın ve tuzla sütü karıştırıp dantellerin üstüne dökün göreceksiniz ki dantelleriniz süt gibi bembeyaz olacaktır.

Veya sabun ve ttuzlu suda dantelleri 2 saat bekletin leke çıkacaktır. Asla kimyasal madde kullanılmamalıdır ve çamaşır suyu hiç bir zaman dökülmemelidir. Yazık olur el emeği dantellere
16 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle en kötü şey. inanır mısın bu benim çeyizim :D annem onlar hazırlıyor büyükler falan :D
- +1 yıl
çamaşır suyu diye yorumlar okudum aman Allahım dedim çel emeği göz nuru el işine nasıl olur da çamaşır suyu dökülür dedim
- +1 yıl
ama çıkarıyormuş galiba gerçekten de
- +1 yıl
kimyasal madde kullanılmaz ki ama
- +1 yıl
aynen o yzden kullanmam zaten
- +1 yıl
:D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
+1 yılTemizlik ürünleri sprey kullanacaksınız götürün markete versinler ona gore bisey bi de karbonat falan deneyin
10 YorumlaUstad tekstil atolyelerinin yikama yerleri oluyor yikama atolyesi yani orda profesyonel temizleyiciler var onlardan destek al
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu lekeler zor lekeler çıkacağını sanmıyorum ama kosla oxi action dene bir çıkarırsa o çıkarır
10 Yorumla
+1 yılCamasir sodasi, beya sabun
10 YorumlaDomestos🤩🤩🤩
15 Yorumla- +1 yıl
evet çıkıyor domestosla
- +1 yıl
başka neye bayılıyorsun :D
- +1 yıl
başka :D
Uğraştırır ama çıkar tavsiyem elde yıka
10 Yorumla
+1 yılÇamaşır sodası