Bornoz çamaşır makinesine atılır mı? Bornozlarımı hangi sıklıkta, hangi programda yıkamalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBornoz Ne Kadar Sürede Bir Yıkanmalıdır?

Şahsen 4 kukkanimda bir yıkıyorum çünkü bornozlar nemli kaldıkça üzerinde bakteri oluşabilir bunu kimse istemez.
Bornoz Nasıl Yıkanır?

Bornozlar zamanla kullanıldığı için sertleşebilir ve yumuşaklığını kaybedebilir. Yanlış kullanım, yanlış yıkama yöntemleri ve temizleme gibi etkenler de bornozun yapısını bozabilir. Bu yüzden bornozun ilk günkü gibi yumuşak kalabilmesi için yapılması gereken bir takım şeyler vardır şimdi bunları sırayla öğrenelim.
Bornoz Çamaşır Makinesinde Kaç Derecede Yıkanır?

Bornoz ister pamuklu olsun ister farklı bir şeyden yapılmış olsun kesinlikle 30 derecede yıkanmalıdır. Nereye bakarsanız bakın her yerde 30 derece önerilmektedir bunun sebebi yüksek ısıdaki suyun hem bornozun yumuşaklığını bozması hem de renkli bir bornoz ise renginin solmasına sebep olmasıdır.
Bornozlar Hangi Programda Yıkanmalıdır?

Seçilecek program bornozun yapıldığı maddeye göre değişiklikler gösterebilmektedir. Bunun için bornoz alırken neyden yapıldığına dikkat edin ki bornozu yıkarken yanlış bir program seçiminde bulunmayın. Örneğin ben pamuklu bornoz kullanıyorum o yüzden pamuk programında yıkıyorum.
Makinede Bornoz Yıkarken Sıkma Devri Olarak Ne Kullanmalıyım?

Bu konuda yıkama yapılacak program gibi farklılık göstermektedir. Örneğin İpek bornozlar oldukça hassastır bu yüzden ben 600 devirde yıkarım. Pamuklu bornozları ise 800 veya 1000 devirde yıkarım. Yani dediğim gibi biraz bornozun yapıldığı ham maddeye göre değişiklik gösteriyor.
Çamaşır Makinesini Kesinlikle Tam Doldurmayın

Bunun sebebi durulama sırasında bornozun en iyi şekilde durulanmasını sağlamaktır. Makine içerisinde ne kadar boşluk olursa bornoz bir o kadar daha iyi durulanır. Bu sayede de bornoz üzerindeki deterjan kalıntılarından tamamen kurtulmuş olursunuz.
Bornoz Yıkayacağınız Zaman Kesinlikle Yumuşatıcı Kullanın

Bornoz yıkarken kesinlikle kullanmalısınız. Bornozlara yanlış yıkama yapınca sertleşebiliyor bunu az önce yine belirtmiştim bunun önüne geçebilmek adına yumuşatıcı şart. Aynı zamanda da deterjanın bornozu daha rahat temizleyebilmesine de yardımcı oluyor. Önerim ise Rinso olacak 3 farklı çeşidi bulunmakta.
Deterjan Olarak Sıvı Deterjan Kullanmanız Daha İyi Olacaktır

Deterjan olarak önerim Rinso Sıvı Gül Suyu Narin Bakım deterjanı olacak. Kendim oldukça memnunum. Bornoz gibi insanların en özeli olan çamaşırlar bence bu deterjanla yıkanmalı. Bu deterjan hem bornozu derinlemesine temizleyecek hem de bakım yapacaktır. Ayrıca bornoza Gül özünden elde edilmiş harika da bir koku bırakacaktır.
Peki Bornozu Nasıl Kurutmalıyız?

Eğer kurutma makineniz varsa onda kurutmak daha güzel olacaktır. Yıkama sonrası oluşan pamukçukları kurutma makinesi temizleyecektir. Eğer yok ise havadar bir yerde düz bir zemin üzerine sererek rahatça kurutabilirsiniz.
Kolay gelsin
#TabiiTabiiRinso00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
+1 yıl2 adet bornozum 2 adet banyo havlum bar elbette sık sık yıkıyorum hatta 3/4 kez bile kullanmadan makinaya atarım
10 Yorumla
+1 yılYok ben bulaşık makinesine atıyorum
00 Yorumla
+1 yılMakineye tek atarsan bişi olmaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılKıyafetlerle beraber atarsan
- +1 yıl
Bornoz çok su çekiyor. Tek bir tane atarsan ne olur bilmiyorum. Çok kıyafet koymadan birdene fazla sıktırırsan veya çok kıyafet koyarsan makine zangır zangır titrer
Şaka mı bu şimdi
09 Yorumla
Soran+1 yılYok valla ciddi soru
Soran+1 yılAbi havlu kullanirdim hep onu yıkardim bunu bilmiyorum ki
Soran+1 yılTeşekkürler
Soran+1 yılBen pasakliyim biraz ehehe
Soran+1 yılDuzelicem ins ehehsh
Atılır tabii
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çamaşır Yıkama Sırları > Sorular > Bornozlarınızı sık sık yıkıyor musunuz, bornoz ne sıklıkta yıkanmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat