Yaş ceviz lekesi beyaz tişörtten nasıl çıkar? Makinede yıkamak yeterli olur mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
İlk önce giysimizi soğuk suda durulamamız gerekir. Durulamanın ardından giysimiz üzerinde bulunan lekeli bölgeye iki ya da 3 çay kaşığı kadar etkili bir bulaşık deterjanı sürmek gerekir. Hemen arkasından üzerine 4-5 damla sirke ekleyeceğiz gadası. Her iki malzemeyi de eşit şekilde yedirerek lekeli bölgenin üzerini iyice ovalayacağız. Giysimizin yıpranma riski yoksa lekeyi sert bir malzemeyle kazıyarak da silebiliriz. Yeterince temizlediğinizden emin olduktan sonra lekenin üzerine kağıt havlu koyarak 5-10 dakika beklememiz gerekiyor. Sonunda tamamen durulama işlemine geçebiliriz. Mümkünse akan bir suya, musluğun altına koyarak giysiyi iyice arındırmamız gerekiyor. Bu işlemi ceviz lekesinden tamamen kurtuluncaya kadar tekrarlarsak sorun gidecektir.

Giysilerden taze ceviz lekesi çıkarmak için tavsiye edebilecek diye yöntem oksijenli su'dur. Lekeli bölgeyi oksijenli suyla nemlendirip bir süre bekleyeceğiz gadası. Fakat unutmamak gerekir ki, oksijenli su kullanmadan önce giysimizin zarar görüp görmeyeceğini, görünmeyen bir yerinde test ederek öğrenmemiz iyi olacaktır.

Ceviz lekesi, kıyafetlerdeki zorlu lekelerdendir. Bu nedenle ceviz lekesi olduğu gibi, kıyafeti bekletmeden hemen yıkamak daha etkili olacaktır. Beyaz tişörtünüzden, yaş ceviz lekesini nasıl çıkaracağınızla ilgili adımları paylaşacağım.

Ceviz lekesi kıyafete bulaştığı anda çıkarıp soğuk suyla yıkamanız, lekenin çıkmasını kolaylaştırır.

Lekeyi çitilemek, lekenin çıkmasına yardımcı olacaktır. Soğuk suda bekletip yumuşattığınız lekeyi, bulaşık deterjanı ve dilerseniz bulaşık süngeri ile iyice çitileyin.

Beyazlar için olan uygun bir çamaşır deterjanı ile tışörtünüzü, çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.
Ayrıca beyaz çamaşırları güneşte kurutmak da son kalan lekeleri çıkarmada etkili olacaktır.
Şu varya aşk aşk her seyi çıkariyor deneyin derim A101 de var
Emir beyaz tişört giyme sende siyah giyin
Daha ceviz zamanına var ön hazırlık yapıyorum :D
Beyaz giyme sen🤣 soruyu okurken kan beynime sıçradı ksjsjjshd
Ahahah tamam giymem :D
Teşekkür ederim eig için 🌸
Rica ederim
Cevap
6Cevap
Ben yıllardır ceviz toplarım hiçte leke olmadı ama illede yaş toplayacam bı öneri istiyorum diyosan birdaha giymeyecegin eski gömlek birde pantolonu feda et gitsin
Geçmiş olsun çıkmıyor
Sıcağıyla ise lekenin üzerine asprin sık sıcak suya koy kaynar olsun beklet
Neden yaş cevizi günlük kıyafetinle kırasın ki. Eski bir şey olacak ya çöpe gidecek ya da seneye tekrar ceviz kırmak için saklanacak.
Yemek yiyip yiyip,üstüne mi döküyorsun emirrrr :D
Hayır canım :D. Detayı dikkatli oku :D ön hazırlık sorusu bu :D
eheheh :D
Eski harcanabilir badana boyalık ayarda birşey giyersin problem ortadan kalkar
Elden zor çıkıyor kumaştan hiç çıkmaz
Bence çıkmaz elde geçmesi bile günler sürüyor
Çıkmaz.
Bir fikrim yok.
Kesinlikle çıkmaz
Soğuk suyla yıkadıktan sonra lekenin üzerine 3-4 çay kaşığı kadar bulaşık sabunu sürün. Bulaşık sabununun üzerine ise 1 yemek kaşığı kadar sirke damlatın. Ardından lekenin üzerine bir bez ya da havlu kağıt örtün. 15 dakika sonra giysiyi soğuk suyla akıtın nette bunu buldum ama emin değilim
bilmiyorum
Elde çitile
İlk defa görüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?