Ay dünden beri ağlıyor arkadaşlar, lütfen bilen birileri yardım etsin.Sabah hevesli hevesli giydi, gece üstünden zor çıkardı yatarken, sabah kalkar kalkmaz giymiş. Kahvaltıdan sonra giy kızım dedim, tabii ki dinlemedi... Sonra da meyve suyunu çarpıp dökünce kıyamet koptu... Ben hemen yıkadım ama şekerli olduğundan mı nedir boyadı hemen vişne lekesi.. Napcam şimdi ben, nasıl çıkar bu leke bilenler bir el atsın lütfen. Bayramda çocuk sevindirmek sevaptır, hala ağlıyor içerde, her türlü tüyo kabul edilir...
Kızımın bayramlık elbisesine meyve suyu döküldü, leke çıkmıyor. Ne yapabilirim?
Vişne suyu lekesi olan elbiseyi, kuru temizlemeye verebilirsiniz. Kuru temizlemeye leke çıkarmasını istediğinizde, lekeyi çıkaracaklardır. Evde de uygulayabileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğim.
Birinci Adım: Leke Kurumadan Yıkayın
Elbiseyi iki kişi gergin biçimde tutup, lekenin üzerine sıcak su dökebilirsiniz veya kaseye gerin lekeli kısmı, lastikleyip sabitleyin, ardından sıcak su dökün.
İkinci Adım: Leke Çıkarıcı Uygulayın
Büyük marketlerden veya kozmetik ürün satan dükkanlardan etkili leke çıkarıcılar bulabilirsiniz. Özellikle meyve suyu lekesi çıkarmaya yönelik leke çıkarıcılar piyasada mevcut, bunlardan alıp kullanabilirsiniz. Leke çıkarıcıyı lekenin üzerine dökün, çitileyin.
Üçüncü Adım: Yıkayın
Leke çıkarıcı kurumadan, elbiseyi makineye atın ve leke çıkarmada etkili bir deterjanla yıkayın.
Benim tek bildiğim bir şey Eğer ki açık bir renkse Çamaşır suyuna bastırılması ama vişne suyunu çıktığını bu zamana kadar görmedim çıkarsa da şanslı olur bence
ya yenisini alın ya da oraya bir kelebek veya bir hayvan çizerek üstünden dikiş geçerseniz daha hoş bir görüntü olabilir kapatırsınız En azından üstünü
Eski usül zeytinyağlı kalıp sabunla önce bir çitile düz bir zemine ser sabunu leke olan yere iyice sür daha sonra üzerine fairy sıvı bulaşık deterjanı gezdir makineye at deterjan gözüne beyazlar için deterjan ve cif jel tüm yüzeyler ekle yıkansın ters yüzünden
marketlerde leke çıkarıcı ürünler satılıyor. genelde sprey şeklinde lekeye sıkar yarım saat bekletir nakineye atarsın. onlardan al büyük ihtimal çözer lekeyi
yıkadıktan sonra leke geçmediyse bir süre sonra tekrar yıkayın ya da hemen geri yıkayın lekenin üzerine uygulanan ve üzerinde bekletilen deterjanlardan kullanın