Çayı seven bir milletiz. Hele ki bu dönemlerde akşamları çayın gözüne gözüne vuruyoruz. Geçen gün sweatshirt'ümün üzerinde kurumuş çay lekesinin olduğunu fark ettim. Bu lekeden kurtulmak mümkün mü?
Giysilerdeki, halıdaki ya da koltuktaki şekerli/şekersiz çay lekesini çıkarmak için sirkeli su karışımını değerlendirebilir, 1 ölçek sirkeye 1 ölçek su olacak şekilde ayarlayacağınız karışıma temiz bir bez batırıp ardından bu bezle çay lekesi olan bölgeyi temizleyebilirsiniz.
Biraz uğraştırıyor ama çıkıyor abi. Sana vereceğim bir kaç metotla kurumuş çay lekesini kolayca çıkarabilirsin. Madde madde bunlara bakalım.
Karbonat Macunu İle Kurumuş Çay Lekesi Çıkarma
Yapman gereken ortalama 2 yemek kaşığı karbonatı bir miktar su ile macun kıvamına getirmektir. Lekenin boyutuna göre bu macun miktarını artırabilir veya azaltabilirsin. İlk olarak çay lekesinin olduğu yeri soğuk su altında leke yumuşayana kadar akıt. Ardından yapmış olduğun macunu bu lekeyi kapatacak şekilde sür. Sonra diş fırçası yardımıyla macunu fırçala. Bu işlemi leke tamamen çıkana kadar yap.
Leke Çıkarıcı İle Kurumuş Çay Lekesi Çıkarma
Leke çıkarıcılar ile kolay şekilde çay lekesinden kurtulabilirsin. Yine aynı şekilde suyun altında lekeyi yumuşatacaksın ama bu sefer ılık su ile. Ardından yumuşayan lekenin üzerine leke çıkarıcıyı yayacaksın sonra leke çıkana kadar hafif hareketlerle çitileyeceksin.
Rinso Deterjan İle Kurumuş Çay Lekesi Çıkarma
Sweat Tişörtünün rengine göre bir tane Rinso Toz Deterjan seç ve su ile köpürene kadar bir leğen tarzı bir şeyin içinde karıştır. Ardından sweat tişörtü bir süre içinde beklet sonra çitilemeye başla. Çamaşır deterjanı lekeye işledikten sonra 30 ila 60 dk boyunca orada beklet. Ardından elinde sıkarak süzdür. Son olarak uygun bir programda renge uygun Sıvı RinsoDeterjan ile yıka.
Çay lekesi çok zor çıkar hele şekerliyse bu yüzden hemen müdahale etmek gerekir. Beyaz sabunla çitileyin. Ben bazen kolonya veya bulaşık parlatıcı kullanıyorum hemen çıkarıyor. Özellikle halıya dökülmüşse kolonya döküyorum. Halının içine işlenmiş çayı üst yüzeye çıkarıyor sonra yeniden duruluyorum.