Elimde yeğenlerime vereceğim birçok peluş oyuncak var. Onlara vermeden önce yıkayıp temizlemek istiyorum. Bu temizleme işlemini makinede yapabilir miyim?
Soğuk suda ve çok düşük devirde yıkayabilirsin ama oyuncakların göz burun gibi bazı detayları sonradan ekleme yapıştırma olabiliyor. Bunların çıkıp makinaya kaçma olasılığını önlemek için çamaşır torbası kullanabilirsin
Aslında buna benzer bir soruya daha önce cevap vermiştik ama soruyu bulamadım şimdi. Çok fazla detaya girmeyeceğim genel olarak söylüyorum peluş oyuncaklar maksimum 30 derece Rinso sıvı deterjanlar ile yıkanabilir sıkıntı olmaz. Ancak bazılarının içinde pilli mekanizma oluyor onların eğer mekanizmaları çıkartılıyorsa çıkartın çıkmıyorsa pilleri alıp en azından yıkayın ya da yıkamayın..
İlk Kullanımdan Önce Yıkanmalı mı
kesinlikle ve kesinlikle yıkanmalı en azından dezenfekte edilmeli bile demiyorum kesin yıkanmalı bu zamanda korona var diye de demiyorum normal zamanlarda da yıkanmalı çünkü mağazada yüzlerce insanla muhatap oldu herkesten mikrop kaptı ayrıca ortamın kiri tozu eğer mikroskopla bakarsanız o oyuncakları alıp eve getirmezsiniz kesinlikle ve kesinlikle yıkanmadan eve sokmamalı. Konu basit sıvı deterjan 30 derece su...