Takım elbise çamaşır makimesinde yıkanır mı? Simsiyah takım elbise elde etmek için hangi deterjanı kullanmalıyım?

Merhabalar...
Takım elbise önemli bir giysi formunun bozulmaması gerekiyor özellikle ceket için bu konu çok önemli. Bu nedenle kuru temizleme şiddetle tavsiye edilir. Ancak göndermek istemiyorum ben kuru temizlemeye diyorsanız kendinize güveniyorsanız takım elbisenin pantolonunu soğuk suda Rinso siyah sıvı deterjan ile ya da Rinso narin gül ile düşük devirde yıkayabilirsiniz. Kurutma işini ise askıda ya da ipde düz şekilde asmadan önce iyice çırparak asmak iyidir.

Ceket ile alakalı olarak önerim kesinlikle elde yıkama makinede ceketin formunun bozulma olasılığı yüksek. İllaki makineye atacağım diyorsan en yavaş programa narin-yünlü kumaşlar için olana en düşük ısıda ve Sıvı Rinso kullanarak atın ama tavsiye sıralaması Kuru temizleme, elde yıkama en son makine şeklinde.
Elde de soğuk suda Pamuklanmadan korumak için çitilemeyin. Ayrıca takım elbiselerinizi üst üste giymeyin dinlendirerek giyin böylece formunu da korumuş olursunuz.
Sonunda beklediğim görüş geldi elinize sağlık
Normal şartlarda takım elbise çamaşır makinesi içinde pek yıkanmaz gadası. Çünkü yüksek devirde yıkama olduğu için renginde solma, yıpranma meydana gelebilir. Genellikle kuru temizlemeye gönderiliyor. Ama çamaşır makinesinde yıkayan birinin siyah renkleri koruyan çamaşır deterjanı kullanması gerekiyor. Rinso'nun kömür siyahlığını koruyan deterjanı var. Onu tercih etmek harika olur.
Sağol gardaşım hayırlı cumalar
Eyvallah ebi hayırlı cumalar.
Abi***
Ben olsam makineye yaklaştırmazdım takım elbiseyi. Kuru temizlemeye ver bence. İlla evde yıkayacağım diyorsan, soğuk su ile en düşük devirde, yünlü programında yıka, askıya asıp kurut.
Cevap
3Cevap
Kuru temizlemeye verilmesi gerekir. Takım elbise makinadan çıkmaz sonra.
Kuru temizlemeye götürmeniz sağlıklı olacaktır.
Kuru temizlemeye parami dayanir surekli perwol narin sihir var siyahlara ozel ben siyahlarimi onunla yikiyorum solma yapmiyor tavsiye ederim.
Kuru temizleyiciye ver orda yıksınlar iflas olur
takım makineye girerse daha iflah olmaz dostum
Yok olmas
Kuru temizleme bence
İyi olmaz kırışkırış olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?