Son zamanlarda merak edilen favori konulardan bir tanesi çamaşır makinelerinde ki kapasite. Halı yıkayabilen çamaşır makinesi, yorgan yıkayabilen çamaşır makinesi battaniye yıkayan çamaşır makinesi, sizce 8 kilo makine mi, yoksa 9 kilo makine mi ya da 10-12 kilo makine mi?
Şimdi en güzel konu çeyizime alırken çok düşündüm 8 mi alayım 9 mu diye araştırdım. Annem 8 kullanıyor memnun 9 kilo alma sebebim indirimde olmasıydı biraz hem de daha fazla çamaşır alır olmasıydı. Kurallar var makina için satıcının dedin diyorum. Makinaya asla battaniye atılmaz battaniyenin kendisi 3 4 kilo bide su emer olur 20 kilo yerinden kalkmaz asla makinayı bozar kısa sürede. O yüzden makinayı alırken battaniye atarım diyerek alma asla. Nüfusun çoksa çokta yıkanacak eş yan varsa ona göre al.
Öncelikle ihtiyacını belirlemen gerekiyor. Bu makina kaç kişinin çamaşırını yıkayacak? Kalabalık bir ev mi? Bebek çamaşırı yıkanacak mı? Hassas yıkama gerektiren çamaşır kullanılıyor mu? Yorgan yıkaması sizin için önemli mi? Servisi bulunabilen bir marka mı? Bu gibi soruların cevaplarını netleştirdiğinde senin için gerekli makinayı bulmak çok daha kolay olacaktır. Kendi adıma her ne kadar dışarıda yorganlar yıkatılabilsede gözümün gördüğünü sevdiğim için makinamın bu özelliği taşımasını önemsiyorum. Benim makinamda soğuk su ile yıkama özelliği var yünlü çamaşırlarda kullanıyorum. Kısacası ihtiyaçlarını belirleyerek bir makina seçmeni öneririm.
Bende alırken büyük aldım benim makinem 10 kg kapasiteli ama bazen o bile yetmiyor. Büyük kilolu olanlar daha iyi ama ondan önemlisi program sayısı ve özellikleri. Mesela ben gömlekleri kendi ayarında yıkarsam makine bitmeden öne buhar veriyor ve ütülü çıkarıyor. Aynı şekilde beyazları ya da siyahları da kendi programında yıkarsam kırışıksız çıkıyor. Alacağın modeli belirleyip araştırmasını yapmalısın. Memnuniyet nasıl sorunları neler bunları bilmen işini kolaylaştırır. Ayrıca programda oynama yapabiliyor musun yoksa sabit mi bu da önemli.
Evimde iki adet camasir makinasi var. Biri standart 8 kg digeri 14 Kg profosyonel 14 Kg olan'i yorgan ve battaniye gibi urunler icin kullaniyorum. 8 Kg olansa 26 dakikada yikama ve ayni anda kurutma yapabiliyor cok hizli ve pratik. Cocuk sahibi insanlara tavsiye ederim.
Eğer yorgan battaniye falan yıkamayı düşünüyorsan 9 10 kiloluk alabilirsin. Ben makineyi ona göre almıştım. Eğer yıkamayacaksan daha küçük alabilirsin.
Benim ki 9 kilo memnunum ama birazdaha büyük olsaydı çok daha iyi olurdu tabiki nedeniyse battaniye yorgan vs girsin diye aksi halde kendin yıkamak zorunda kaliyorsun ve buna hiç gerek yok 😂