Eldeki yağlı boya nasıl çıkar, kurumuş boya lekesi nasıl çıkar?

Tiner bir incelticidir.
Lekeli kumaşa ters tarafından tinerle müdahale etmek gerekir. Bu sebeple, arka kısmına temiz bezler ser. Boya, inceltici uyguladığınız kısımdan bezlere boyalar geçeceği için bu bezleri sık sık değiştir. Ardından çamaşır makinesinde yüksek sıcaklıkta ve uzun devirde yıka. Kolay gelsin. 😎

25 harften oluşan basit bir soru gibi duruyor ancak buna cevap vermek için kitap yazılır. Üstelik yağlı boya uğraşması da güzel zevkli bir ürün. En güzeli boyayı taşırmamak ve cocuklardan uzak tutmak. Çalışırken kostüm kullanmak, iş elbisesi kullanmak en sağlıklı yöntem. Ama kaza diye bir gerçek var sonuç olarak kazalar oluyor peki kaza olunca neler olacak bir bakalım.

Elinize tiner dökmeyin. Bu sağlıklı bir yöntem değil. Elinizdeki boyayı çıkarmak için zeytinyağı ya da bebek yağı ile ovabilirsiniz, lif yardımı ile ovabilirsiniz. Elinizdeki lekenin kolayca çıktığını göreceksiniz. Üstelik cildinize zarar vermeden.

Kurumuş boya lekesinin nerede oldugu önemlidir yani hangi yüzeyde kuruduguna bakmak gerekir bu nedenle bu soruya direk cevap vermek mümkün değildir.

En kolayı sert yüzeyler plastikler duvarlar yerler vs... Tinerle temizlemenin mümkün olduğu alanlar buralar kolayca temizlenebilir. Amonyak, kaynar su gibi bir çok sert uygulama mümkün.

Gelelim önemli noktaya halıya boya, yağlı boya, hatta çay kahve vs lekesi olduğunda bir bez yardımı ile sabunlu su ya da tiner yardımı ile boya silinmeye çalışılabilir ancak ve ancak boya ya da renk veren her ne ise derine inmeye başlamış ise sakın müdahale etmeyin ve doğruca halı yıkamaya zaman kaybetmeden. Eğer renk derine işlerse halı yıkama ile de çıkması uzun zaman alacaktır o nedenle sadece yüzeysel olana müdahale ediniz ve derine inmemesine özen gösteriniz.

Eğer kıyafetiniz önemli narin ve pahalı ise hiç temizlemeye çalışmayın net söylüyorum kıyafetinizi kuru temizlemeye gönderin ama çok önemli değilse veya beyaz ise (yüksek ısıya uygun beyaz) sıcak deterjanlı suya batırabilirsiniz, burada bir kaç saat bekletip yıkatabilirsiniz, ya da tiner gibi çözücülerle müdahale edip giysinizi yıkatabilirsiniz.

Halıdan yukarıda biraz bahsetmiştik ama genel anlamda halı, koltuk, sandalye, aklınıza gelebilecek kumaş yüzeyler diyelim erken müdahele çok önemli boya kurumadan ıslak mendil, ıslak bez alkollü bez ile müdahale ediniz. Erken müdahale kurtarıcıdır.
Boya değen yere alkollü bezle tinerle ya da eterle müdahale ettikten sonra kesinlikle ateşle yaklaşmayıp mümkünse yıkama yapınız değilse durulama yapınız...
Umarım bunların hiç birisine gerek kalmaz ama bilmek lazım kaza geliyorum demez...
Biraz geç kaldık gibi ama denemekten zarar gelmez. Belki çıkar. Eline sağlık.
Yağlı boya lekesi... 😱
Neyse ki ben de resim yapıyorum ve yöntemini biliyorum.
Lekenenen kısmı bir temiz bez üzerine yatır.
Boya lekesinin diğer tarafına ılık su ve ağartıcı içermeyen deterjan dök.
Gerekirse işlemi tekrarla, lekeyi iyice durula ve giysiyi yıka.
En sonda daaa, kıyafetini balkona as.
Kurutucuya atmak gibi bir hata yapma sakın❗
Cevap
7Cevap
Aaa canım ben size keke kaç bardak un dokmeliyim diye soruyor muyum çamaşır yıkama fenomeni sensin sen bilip bize söyleyeceksin 😂🤪🤪
Tinerle çıkıyor kanka resim kursunda tinerle boya çıkarıcam diye kafa bulmuştum aman dikkat ddhjxdn
İlk defa yaşadım olamaz mı yani :D her şeyi bilemeyiz hoş :D
Tinerle çıkıyor ama aman dikkat 😅
Tinerle içli dışlıyımdır merak etme :D alışkınım
Öndmli olan Yağlı. Oya lekesini çıkarmak değil.
Önemli olan İnsan Ruhundaki Lekeleri Nasıl çıkarırsın Sen onu Düşün.
O benim sorunum değil lekesi olanlar düşünsün
Hazır tazeyken pudra tarzı bir şey serpiştirirsin, sonra eterli bir bezle çıkana kadar siler ve durularsın. Ama kurudukça bu zorlaşır. Fazla zahmetli bir iş olduğundan bırak boyalı kalsın.
tiner çıkarır ama zarar verir mi kumaşa emin olamadım
Ilık su ve deterjanla çitile
Çıkıyor mu abi?
Çıkar her halde :)
Hee tamam anladım 😂
Geçmiş olsun çıkmıyor.
Çıkarsa tinerle çıkar.
Tinerle bir şansını dene ama çikacagini sanmıyorum
Çıkmıyor maalesef g. o. dkwmdins
tiner söker ama kıyafete ne olur bilemem
Aman cikmasn nolck dünyaya bi kere geliyoz
Bilmiyorum