Tekerlekli okul çantası nasıl yıkanır, çekçekli okul çantası nasıl temizlenir?
Okul çantası temizliğiOkul çantası nasıl yıkanır, okul çantası nasıl temizlenir bana yardımcı olur musunuz lütfen? Kardeşimin okul çantasını yıkamayı düşünüyorum şu an için güzelce bir içerisindekileri silkeledim fakat okul çantası temizliği yaparken bir kısmı tamamen kalem izleri ve mürekkep lekesiyle dolu olan lekeleri nasıl çıkaracağımı bilmiyorum. Okul çantası nasıl temizlenir , kalem lekeleri nasıl çıkar?
Okul çantası temizliği önemli bir konu ihtiyaç çünkü, çocuklar saolsunlar 2 günde ne yapıp edip o çantayı kirletiyor hatta yaz günü çamuru nerden bulup çantasına yapıştırıyor anlayamazsın ama temizlemek sana düşer çünkü sen velisin :))
Bazen de şartlar zordur çantanın kirlenmemesi mümkün değildir. Sonuç olarak okul çantası kirlenebilen ve temizlenmesi gerek bir ürün tek kullanımlık olmadığına ve pahalı olduğuna göre bunu temizleyeceğiz başka çare yok
Okul Çantası Nasıl Temizlenir
Bu sorunun cevabı çantadan çantaya değişir bunu bir kaç başlıkta inceleyelim
Çekçekli-Tekerlekli ve Sert yüzeyli Çantalar İçin Temizlik
Evet bu tür çantaların temizliği için biraz zahmet lazım bu çantaların metal kısımlarının kaliteli olmasına dikkat edin alırken hatta mümkünse almayın yani mecbur değilseniz çekçekli tekerlekli çanta hiç önermem cünkü çocuk atıyor yere ata biner gibi çantaya biniyor üstünde arkadaşını taşıyor falan bence gerek yok ama bir hata ettik ya da mecburduk aldık ve kirlendi.
Tabiki deterjanı suda köpürtüp sünger yordamı ile bir güzel sileceğiz ve daha sonra durulama bezi ile durulayacağız. leke aşırı inatçı ise lekeye doğrudan deterjan, gliserin, alkol, tiner, vs uygulayıp daha sonra sabunlayabilirsiniz. En son durulayıp üzerine güzelce bir koku sıkıp kurulamaya bırakabiliriz.
Kumaş Yüzeyli Astarlı- Astarsız Çantalar
Kumaş yüzeyli ve astarsız çantalar en sevdiklerim isterseniz elinize sünger alıp bol sabunla silin isterseniz isterseniz ılık sabunlu suda bekletebilirsiniz, narin kumaşlar gibi makineye atıp sıvı deterjanla yıkama yapın çok zorlanmazsınız.
Astarlı olanların astarı hasar görebiliyor o nedenle mümkün olduğunca elle temizlemekte fayda var. Sıcak ya da ılık sabunlu suda bekletebilirsiniz, ürün kalitenize güveniyorsanız narin kumaşlar seçeneğinde yine sıvı deterjan ile yıkama yaptırabilirsiniz.
Naylon-Plastik Yüzeyli Çantalar
Benim yeni favorim bu çantalar istersen araba yıkar gibi yıkanır ver tazyikli suyu ne leke tutar ne kir tutar mis gibi :)))
Yarı kumaş yarı plastik olan çantalar genelde çok üst düzey ürünler olmuyor öncelikle süngerle silmeyi olmadı biraz ılık suda bekletip lekenin yumuşamasını sağlayabilirsiniz..
Velhasıl kelam çantalar kirlenecek çocugunuza fazla güvenmeyin derim benim cocugum kirletmez diye siz en iyisi kolay temizlenen bir şeyler alın...
Deterjan olarak mutlaka sıvı deterjan kullanın ve güzel kokulu deterjan kullanın çantalar güzel koksun... Sevgilerimle...
Eğer özel bir malzemesi yoksa ( yıkama talimatlarına bak) ben makineye atıyorum kıızmın çantalarını. Ancak kalıntı bırakmaamsı için sıvı deterjan kullanıyorum. En kısa programda soğuk su ile yıkıyorum. Açık havada da kurutuyorum. Mutlaka fermuarlarını açıyorum ki her yeri eşit derecede temizlensin.