Yeni aldığım mikro fiber bezleri yıkamak istiyorum. Normal bezlere göre oldukça pratik ve bana rahatlık sağlıyor. Mikrofiber bezler nasıl yıkanmalı? Mikrofiber bez nasıl yıkanır?
Toz bezleri elde yıkanıyor genelde ama ben kesinlikle makinaya atılmasından yanayım. Hem daha kolay hijyenik oluyor hemde daha uzun ömürlü oluyor. Çamaşır suyu kullanılmamalı renkleri gider. Toz deterjan yumuşatıcı yeterli sertleşmemesi için hemde güzel kokması için en uygunu. Başka fikri olan varsa yazabilir.
Harika bir soru üzerinden harika bir konuya değindin seni tebrik ederim madem konu açıldı bensize anlatayım bu mikrofiber kolaylığı/tehlikesi nelermiş.
Mikrofiber Bezlerin Yapısı
Kimyasal olarak polyamid, polyester ve elyaf içeriyor. Bu malzemeler malumunuz çokta sağlıklı masum kimyasallar değil. Mikrofiber bezler çok inceltilmiş ipliklerden meydana gelen bir temizlik bezidir. Mikrofiber bezler saç telinden bile kat kat ince ipliklerden meydana gelmiştir Mikrofiber bezler yapıları gereği çok fazla mikrop, bakteri tutarlar.
Şimdi elimizde kimyasal oalrak zararlı maddelerden oluşan bir bez var ve temizlik yapıldıgında bütün mikrobu tutuyor.
Mikrofiber Bez Nasıl Kullanılır?
Bir defa mikrofiber bezleri kullanırken kesinlikle eldiven kullanmak bir zorunluluk gibi görülmeli. Eğer herhangi bir sıvı ya da temizlik ürünü ile beraber kullanmıyor sadece kur olarak siliyor olsak bile kullanılan malzemelere uzun süre temas etmemek gerektiğini tüm bilim dünyası zaten basbas bağırıyor. Birde kimyasallarla birleşinde daha tehlikeli hale gelir bu nedenle ELDİVEN şart. Ancak temizlikte gerçekten büyük kolaylık sağladıklarıda unutulmamalı özellikle zorlu lekelere karşı ve yüzeydeki bakterileri toplama konusunda oldukça başarılılar.
Nasıl Temizlenmeli?
Mikrofiber bezler mümkün olduğunca sık değiştirilmeli çok uzun zaman kullanılmalarını önermiyorum. Lakin kullanıldığı sürece sık sık temizlenmesi uygun olacaktır.
Mikrofiber bezleri çamaşır makinesinde yıkamak uygun olacaktır. Ancak makineye atmadan önce üzerine kıl, çöp vs kalmasın iyice silkelemek lazım.
Makineye atılmayan durumlarda sıcak su ve mümkün olan en doğal sabunla (mesela beyaz klasik banyo sabunu) musluğun altında ve eldiven ile yıkamak sağlıklı olacaktır.
Bir diğer yöntemde bir kabın içinde temizlik sirkesi ile ovalamak sureti ile temizleyip daha sonra su ile durulamak olacaktır...
Mikrofiber Bez Temizlerken Hangi Deterjanı Tercih Etmeli?
Rinso Limon Ve Karbonat Toz Deterjan
Eğer mikrofiber toz bezlerinizi çamaşır makinesinde yıkamayı tercih ederseniz, yüksek ısı ve döngüde güzel bir sterilizasyon elde edeceksiniz demektir. Toz ya da sıvı deterjan tercihinize göre size öncelikle temizliği, doğallığı ve harika kokusu ve ekonomik fiyatıyla mutlak önerim Rinso Doğanın Gücü Serisinden Rinso Limon Karbonat Toz Deterjan ve Rinso Aloe Vera Sıvı Deterjan olacaktır. Deneyince dediğime hak vereceksiniz.
Buraya tekraren yazayım mikrofiberbezler tehlikesi olan faydalı ürünlerdir kaliteli malzemeden yapılanları kullanmaya dikkat edin, çok uzun süre kullanmayın, eldivensiz kullanmayın ve sık sık yenileyin... sağlık ve temiz günler dilerim
Anlaşılan bu aralar biraz alışveriş yapmışsın güle güle eskit 😂. Mikrofiber bezler hassas bezlerdir. Bunları yıkarken dikkat etmek gerekir.
Hassas olduğu için elde yıkamayı tercih ediyorum şahsen. Yıkama sürecinde bezi fazla sıkmamak gerekir. Fazla sıkarsanız hasar görecektir.
Kullanacağınız temizlik ürünü oldukça doğal içerikli olsun. Bu yönden doğal sabunlar iyi bir seçim olacaktır
Ayrıca yıkama yaparken çitileyerek değil de hassas hareketlerle yıkama yapmaya özen gösterin. Bu işlem beze gelecek zararı minimuma düşürecektir.
Eğer mikrofiber bez çok kirli olup kirini çıkartamıyorsanız. Sirke kullanabilirsiniz. Sirke derinlemesine temizlik yapmakta oldukça kullanılan bir üründür.
Genel olarak böyle ben böyle yıkıyorum gayette güzel temizleniyor.
Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 647 cevap paylaştı.
Ben çamaşır suyunun içinde bekletip öyle duru suyla elimde yıkıyorum gadası. Zaten fazla olmadığı için makine içinde yıkama yapmak abes kaçıyor. Hem çamaşır suyu tüm bakterilerin hemen yok olmasına olanak sağlıyor.
Ben yeni aldığım bezleri kullanmadan yıkarım ki su emici özellikleri artsın. Çamaşır makinesinde sıvı deterjan ile 30 derecede kısa programda şöyle bir yıkarım. Sıvı deterjan tercihim elbette Rinso
Eğer mikrofiber bez çok kirliyse sabunlu suda kirlerinden arınması için bir süre bekletilmelidir. Kirleri fazlaca arındıktan sonra makineye atılıp yıkanabilir.