Uzun süredir kullandığım ve oldukça memnun kaldığım minik bir kaymaz halım var. Daha önce yıkamadığım için hiç bir fikrim yok. Kaymaz halı nasıl yıkanır? Kaymaz halı
Çamaşır Makinesi Kullanımı: Kaymaz tabanlı halı ya da yolluklarla ilgili bilinen en büyük yanlışlardan birisi çamaşır makinesi ile birlikte yıkanamayacaklarıdır. Eğer ki halınız makineye sığıyorsa bunu makine ile yıkamaktan yana herhangi bir problem yok. Fakat sıkma işlemi yapılmayacağını unutmayın. Sıkma işlemi yapmadan teras ya da balkon gibi yerlerde kurumaya alabilirsiniz. Bu yüzden de makineye sığan kaymaz tabanlı halılar için farklı yöntemler aramaktan vazgeçebilirsiniz. Kaymaz halıları sabah saatlerinde yıkamanız daha sağlıklıdır. Çünkü akşam güneş olmayacağından dolayı, kurumaya astığınız halı çok uzun süre ıslak kalacaktır. Nemli kalan halının kaymaz özelliği olan kısmı nemden olumsuz yönde etkilenir.
Kaymaz halılar makinede yıkanabilir ancak bir kaç noktaya dikkat edilmelidir. Birden fazla kaymaz halınız varsa hepsini makineye ayrı ayrı atıp yıkamalısınız yoksa halınız zarar görebilir. Ayrıca sıktırma işlemi yapmadan halınızı makineden çıkarmalısınız.
Ben kaymaz taban kısmı dışa bakacak şekilde çok kırmadan katlıyorum ve yumuşatıcı kullanmadan toz deterjanla 30 derecede sıkmasız ya da 400 devir sıkmayla sıktırıp seriyorum