Sana benim yerime @fukaninhatunu 'nun paylaşmış olduğu bence dışında bazı doğal çözümler sunacağım.
Beyaz kıyafetlerde oldukça başarılı bir çözücüdür. 1'e 1 ölçekle beyaz sirke ve sıcak suyu karıştır. Ardından lekenin olduğu yere sür ve yaklaşık 10 dk bekle. Sonra kumaşa uygun program ile yıka.
Örneğin vereceğim bu çözücü mürekkep lekesini yok ediyor. Leke üstüne bolca tuz koy ve sabunlu su ile ovala ardından makineye koyup yıka.
Sandık lekesi gibi bu tip lekelerde önce ılık su ile kıyafeti akıtın. Ardından leke üstüne karbonat koyun ve üstüne bir iki damla beyaz sirke koyun. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra karışımı ılık suyla temizleyin. Ardından makinede yıkama yaptıktan sonra bu lekeden kurtulabilirsiniz.
Gelelim beyaz kıyafetlerdeki sarı lekelerin baş düşmanı olan bu ikiliye. Ben çamaşır yıkarken oldukça fazla kullanıyorum bu yontemi. Karbonat ile limonu birbirine karıştırıp kiyafetlere uyguluyorum siz makineyede koyabilirsiniz. Bu kür hem kıyafetlerinizdeki lekeleri çıkartacak hemde rengini daha berrak yapacaktır. Kürü ekledikten sonra normal gundelik yıkamanızı yapabilirsiniz. Oldukça etkili bir yöntemdir öneririm.