🥴🥴🥴 kadife deyince suratım aynen böyle oluyor. Huylanıyorum çünküüü...
Annem bâya sefer ama nedense. Ama ikidir kadife elbiseler makinadan ölmüş olarak çıkıyor. Bende bi KsCanlara sorayım dedim. Nelere dikkat edilmeli?Tipe bak hele 🥴
Kadife elbiseler yıkanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
kadifelerde yıkama talimatlarında ıslak yıkamaya uygun olduğu belirtiliyorsa çamaşır makinesinde ya da elde suyla yıkayın kadifeyi yıkarken çekmemesi için en düşük ısı ayarını seçin rengi solmamaması için de fazla deterjan eklememek gerekir
KAdifler aslında içlerinde bir çok farklı kumaş türü barındırıyor. Bu yüzden sorunlu bir kategori.
En güzeli elde soğuk suda yıkamak. Bir leğende soğuk suya 1 kapak kadar hassas çamaşırlar için sıvı deterjan ekleyip kıyafeti bastırıp 30 dakika beklettikten sonra yine soğuk su ile durulamak gerekiyor.
Makine ise daha sıkıntılı. Aynı kumaş ve renklerle yıkamak gerekiyor. Makinenin hassas programında ve yine özel deterjan gerekiyor. Bir de mutlaka tersten yıkamak gerek.
Dışı çıkacak şekilde çevirin. Çamaşır torbasına koyun ve çok az bir miktarda deterjan ekleyip en yüksek 30 derecede kısa programda yıkayın. Çıkınca doğal kurumaya bırakın ve tele asmayın.