Boy olayında bende dikkatliyim. Pantolonlari bir sıraya üstleri bir sıraya asarım. İç çamaşırı benimde hassas noktam en arka sırada yerlerini alır onlarda. Renklerine pek dikkat etmiyorum açıkçası. Pahada ağır olan kıyafetlerimi aski ile asıyorum çamaşır ipine çünkü mandal izi olayını sevmiyorum. Elbette çamaşırları asmadan önce çamaşır ipinin bir tozunu alır ve balkona astığım için balkonu yıkarım.
Çamaşırları kuruması için asmak zor değildir, ancak önerilerimden birkaçı, daha sonra kolayca ve hızlı bir şekilde ütüleyebilmeniz için bunu yapmanıza yardımcı olacaktır:
Çamaşır Asarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Çamaşır Asarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çamaşırları başı aşağı asın
Çamaşırları ip boyunca bir dikişle asın ve mandallarla sabitleyin
Etekler ve pantolonlar birkaç noktadan sabitlenerek bel kısmından asılmalıdır.
Çamaşır ipi üzerinde asla bir şeyi diğeriyle üst üste asmayın.
İp izini içeride tutmak için sweatshirt, kazak ve tişörtlerin ters çevrilmesi gerekir.
Çamaşır kuruturken nelere dikkat edilir?
Süveterler ve narin eşyalar, şeklini kaybetmemeleri için düz bir zemine serilmelidir.
İpek ürünleri hala nemliyken ütülemek daha iyidir.
Solmayı önlemek için boyalı eşyaları gölgede kurumaya bırakın.
Çamaşırları asarken, ipte aralarında biraz boşluk bırakın.
Çarşafları hızlı ve iyi kuruması için kenarlarından asın
Üstten 2. Görsele bayıldım😂 Büyürken annelerimizin iç çamaşırlarını ya en arkalara ya da üstünü ince bir tül ile örttüğü görüntü ve hassasiyet ile yetişmiş nesilleriz biz.. Çamasır asarken özellikle boy ve parça -renk şekline göre asarım en az 3 defa kuvvetli silkelerim Küçük parçaları en sonda -askılık kullanıyorsam alta asarım özel parçalarımı ise ya banyoda ya da en arkada kurutmaya özen gösteririm
En dikkat edilmesi gereken nokta şudur gadası. İnsanın iç çamaşırlarını halka sunmayacak şekilde asmaya özen göstermesidir. Çünkü insanın özeli olan bir kıyafeti, ulu orta asmak bizlere yakışmaz diye düşünüyorum.
Balkonda aski kullaniyorum İç çamasirlari askiliğin alt tarafina asarim temel prensip gözükmemesi icin bir de asarken yine silkelerim onun disinda özel bir stilim yok direk asar gecerim.