Elbiseden mum lekesi nasıl çıkarılır, mum lekesi ne ile çıkar?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Öncelikle lekenin durumu ne onu bilmelisin eğer taze ise ilk şunları uygula;
Selam pıtırcık 🎈
Özel günlerin olmazsa olmazı hatta evimizi güzelleştiren en önemli şey minik rengarenk mumlar bence. Çoğu zaman görsellik olarak hoş dursa da karanlığımıza aydınlık oluveriyor. Biz mumlar ile uğraşırken de bazen ufak tefek kazalara da maruz kalabiliyoruz. Bu lekeler tabi ki de mum lekesi, şimdi mum lekesi nasıl çıkarılır bunu beraber çözelim istiyorum.
Balmumunun kurumasına ve fazlasını kazıyarak veya giysiyi dondurarak ve donmuş balmumunu kopararak gidermesini sağlayın. Kalan balmumunu temizlemek için, kumaşın her iki tarafına da desensiz beyaz kağıt havlular koyun ve alçak, buharsız bir ütü ile ütüleyin. Ütüyü uzun süre tek noktada bırakmamaya dikkat edin.

Mum kursuna giderken öğrendiğim bir yöntem var.
Mum lekesinin üzerine bir peçete koyun ve peçetenin üzerinden orta sıcaklıkta ütüleyin.
Mumun parafini peçeteye geçiyor. Kalan yağı da makineye atıp çıkarabilirsiniz.
Üzerine kumaş koy sonrada sıcak ütüyü beklet. Kumaşa gececektir
Cevap
7Cevap
mum lekesinin üzerine poşet içinde buz koyup mumun donması sağlanır
sonra da donan mum parçaları keskin olmayan bir bıçakla hafifçe kumaşa zarar vermeden kazınır
leke kazındıktan sonra kumaşın altına ve üstüne kağıt havlu konur ve kumaş ütülenir
mum lekesi tamamen kağıt havluya geçene kadar ütülenir
kağıt havlu yerine yağlı kağıtta kullanılabilir
hassas kumaşlı kıyafetler zarar görmemesi için kıyafetin etiketi talimatlarında dikkat edilerek kullanılır
Ütü ve gazete ile çıkaranı duymuştum ama işe yarar mı bilmiyorum. Lekenin üzerine gazete koyup ütüleniyormuş.
Kilin yağ çekme etkisi var, lekenin üzerine kil koyup iyice kurumasını bekleyerek lekeden kurtulabiliriz. Tabii kumaşın da etkisi olabilir.
Lardeşim doğum günümde bi pantlonumu boydan boya damla damla mum lekeis yapmıştı🤦🏻♀️ üzerine peçete koyup ütü yaptım iyice ama izleri kalmıştı çöp oldu ne yazık ki
Damlamış olan muma bir buz küpü veya buz torbası koymaktır. Bu, mumun gevrekleşmesini sağlayacağından mum damlasını kazıyarak çıkarabilirsiniz.
Buz koyup donduruyoruz sonra çıktığı kadar kazıyoruz sonra peçete koyuyoruz üstüne sonra bir güzel ütülüyoruz vee leke hala duruyor üstüne leke çıkartıcı sıkıp makineye atıp dua edip çıkmasını bekliyoruz
Ahshahhs ama böyle oluyor gerçekten
Kıyafeti çıkar buzdolabının buzluğuna koy ya da içli dışlı buz koy mum dökülen yere. Sonra tırnağınla falan çıkar. En olması çitile orayı kuruyken dökülür.
Mumu eriterek mumu tamamen çıkarabilirsin yani sıcak havlu veya bezle kolayca çıkar, buhara da tutabilirsin.
Üzerine buz sürün ve tırnaklarınızı kullanarak iki taraftan kazıyın.
Önce tuz ruhu dök sonrada ozon çıkar. 😁
Ahaha 😂🤣 Makara geçiyorum agapi seninle🤭O ikisini dökersen sonuçları feci olur, bir arada kullanılmaz. Kuzum sen çok mu üzüldün bu elbisene☹️ Mumun döküldüğü yeri buz ile iyice ovala çıkartmaya çalış. Eğer çıkmazsa yapacak bir şey yok.
Hayırlı olsun, yeni bir el beziniz oldu
Denendi onaylandi... uzerine bir kumas ortup utule sicak sicak buhariyla bekleterek
Üzerine buz koyup çitile.
Mum lekesinin çıktığını hiç görmedim.🙁
Bulaşık deterjanı ile ve sıcak su
Peçete koyup ütüle sonrada makinaya at
Sıcak su ama lokal 👌👍
Sıcak su da erir o
Gazete kâğıdı ve ütü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?