Tshirt siyahsa ya da düz bir renkse trendyolda renkli tekstil kalemleri var boyarsın ya da aktardan kumaş boyası alabilirsin önemli olan kıyafetin renginin basit olması siyah gibi son çare çamaşır suyu lekesi turuncu değilse beyazsa direkt çamaşır suyuna batır bütün kıyafetini beyaz yap
gerçekten benim evde giydiğim çoğu pijamam da çamaşır suyu lekesi var çünkü temizlik yaparken mutlaka bulaştırıyorum ve çıkmıyo da zaten neyse hele bir kere dışarıdan marketten gelmiştik normalde eve girer girmez üstümdekikeri çıkartırım o gün çıkartmayasım tuttu nedense altımda kot üstümde en en en sevdiğim siyah triko kazağımla mutfağı topalamaya başladım domestosta tezgahı falan silerken bi baktım kazağımın her yanına sıçramış leke olmuş çok üzülmüştüm 😔
Bu lekeleri çıkarmanın herhangi bir yolu yoktur. Fakat yarattığı etkiden ancak kurtarabilirsin.
🌟 Öncelikle çamaşır suyu dökülen alanı soğuk su ile yıka, bir miktar karbonatlı su hazırla ve lekenin olduğu bölgeye diş fırçası yardımıyla uygula ve yıka. Bu işlem ancak kumaşta işleyen kimyasalı söker..