Çok sevdiğim bir hirkama çamaşır suyu döküldü etil alkol alma şansım yok başka önerisi olan var mı?
Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?
Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aslında çamaşır suyunu leke çıkarmak için kullanıyoruz, çamaşır suyunun bıraktığı daha doğrusu soldurduğu yüzeylerin, kıyafetlerin lekesi bildiğim kadarıyla çıkmıyor.
Çamaşır suyu, kıyafetlerin rengini ve yapısını değiştirdiği için buna tam anlamıyla bir leke diyemeyiz, çünkü çamaşır suyunun bıraktığı izleri geçirmek mümkün değil. Ancak şöyle bir şey yapabilirsin; kıyafetler desensiz tek renkli ise, aynı renkte kumaş boyasıyla tekrar renklendirebilir ve izi görünmez hale getirebilirsin, tıpkı solmuş koy pantolonları canlandırmak için boyandığı gibi ;)
Çamaşır suyu leke bırakmaz ki direkt kumaşın rengini açar yani bu çıkacak bir şey değil öyle yıkamayla kimyasal olarak bir şekilde hasar veriyor kumaşa yani geri dönüşü yok ancak boy arsanız o da düzgün olmaz geçmiş olsun
Kimse yazmamış, ben yazayım. Çamaşır suyu lekesi için önerilen tek çözüm; metil alkoldür. Metil alkole bir parça pamuk sokun. Pamuğu, leke üzerinde uygulayın. Eğer bir farklılık oluşmaz ise bir gece pamuğu, leke üzerinde bırakın. Ertesi gün leke çıkmış olacaktır. Bu leke konusunda uygulanan etkili bir yöntemdir. Çöp oldu demektense, denemekte oldukça fayda bulunmaktadır.
Cevap
120Cevap
Artık yapacak birşey kalmamıştır gadası ya atılır ya da üzerine yama yapılarak kullanılabilir
#temizlikbendensorulur
Malesef ki gadası, hele ki kıyafet üzerine gelirse kötü oluyor.
Şimdi şortun orjinalde beyaz kumaş ama bu şort siyaha boyanıyo ve çamaşır duyu sıçrayınca bu boyayı kaldırıp kumaşı yakıyo o yüzden sıçrayan yerlerde sarı lekeler kalıyo beyaz bişeyi çamaşır suyuna atarsan sararma yapmaz aksine daha beyaz çıkar mesela sana tavdiyem aktardan siyah kumaş boyası al onla boya düz siyahsa sıkıntı olmaz aynı şey penye içinde geçerli
Boyamak yerine yaratıcı çözümler düşün mesela yine aynı şekilde çamaşır suyuyla desen çiz üzerine. Mesela benim bir üstüm vardı. Arka kısmına çamaşır suyu değdiği için abim de elini çamaşır suyuna daldirip arkasına elini bastı cok güzel görünüyordu gorenlerde begeniyordu açıkçası
mantıklıymış ama o rengi hiç sevmmiyorum ya bende zigzag filan mı cızsem sıyah kalemle dıyorum ya da doodle yapsam
Hayal gücünü konusturman lazım bu konuda :)
Kıyafet boyası falan vardı onları dene
Ben genelde ufak leke olduğu zaman aynı renkten oje ile kapatıyorum :))
ufak degıl ki benek benek bir ton keşke fotoğraf atsaydım :D
En iyisi boya kullanmak :D
Teşekkür ederim :)
rica ederim :))
çamaşır suyunun lekesi olmaz. yani doğal olarak leke değildir.
kumaşın kendi öz rengini veren ham maddeyi çıkarır. o yüzdende geri çevirmek imkansızdır.
O çıkacak bir leke diil ki rengi açıyo çamasır suyu😄
Ya boyucaksın kumaş boyası ya da mürekkepli kalemle ya da cepte falansa terziye o bölümü değiştirtceksin diğer türlü çöp maalesef.
nokta nokta lekeler var çok aşırı belli değil ama bir çok yerde var yani kumaş boyasıyla bir deniyeyim bari
dene ama boyayı biraz seyrelt suyla yoksa çok koyu düsebilir
zaten siyah takım elbise
ha tamm
Çamaşır suyunda etkili miktarda klor kimyasalı var. Bu da renk solması ve kumaş dokularına zarar vermesiyle meşhurdur insan sağlığına da zararlıdır aslında. Boyanan kumaş ise boyattir veya vedalaş
bencee sortunuuu suyun icine koy onun ustune siyahh boya koy daha temiz olut hem ya da at gitsin yeni al
Camasir lekesi dedigin giysinin ustunde olan bir leke degil urunun rengini kaybesinden oluşur yani cikma olmaz ancak komple siyaha byyatirsan baska
Donun guzelmis😁😂😂🤣🤣😂😁😂😆😅
Leke değil canım o. Rengini açmış işte şortun. Siyah kalemle boyaman lazım ama bence uğraşmYa değecek bir şort da değil yani
Daha 2-3 gün oldu alalı
Çamaşır suyu direkt kumaşa işler ve rengini alır. Geri dönüşü yoktur. Geçmiş olsun yeni bir evde giymelik şortun oldu.
Zaten evde giyiyordum. Yeni aldım azıcık daha çamaşır suyuna kurban etmeden giyeyim dedim ama olmadı
Metil alkol kullanabilirsin ama işe yaramıyorsa küçük yer olduğu için oraya uygun bir yerse kesip farklı bir hava katabilirsin ya da üzerine süs yap kurdele tatlı durur
O leke çıkmaz. Nereden aldığını öğrenip yenisini almak zorundasın, ne yazık ki. Anlayacaktır bence yani, anne bu =)
Yok bulamam uzaktan almış zaten
Anladım da, yapacak başka bir şey yok =) Ya da anlatıp özür dileyeceksin, ki bence en doğrusu bu.
camasir suyu lekesi gecmez ama kumas kalemleri var t shirtunle ayni renktw kumas kalemlerinden bulup boyaybilirsin
Çıkması mümkün değil. Çok seviyorsan ve aynısından bulamıyorsan; aynı renkten oje bul ya da aynı kulaştan bulup yapama yap.
Çıkması mümkün değil. Artık gerçekten de temizlik şortu olmuş 😅
geçmiş olsun. şortu temizlik bezi olarak kullanabilirsin.
çıkmaz ama bişeye benzemiyor zaten şort at gitsin evde temizlik için giyersin
Çamaşır suyu kumaşın rengini bozar. Leke değil onlar. Geçmesinin bir yolu yok ne yazık ki.
Cikma gibi birsey soz konusu. degil de siyah keceli kalemle boyuyorum ben
Tam kapatıyor mu deniyorum tahta kalemi var bende
İlk halinden biraz daha iyi oldu
Komple çamaşır suyuna batır. Farklı bir kıyafet olur sana 😂😂
Çok skill izin evlenelim mi :) farklı bir evlilik teklifi :)
çıkmaz bende çok şey denemiştim. kumaş boyasıyla başka renge boyamayı dene
Ütü ile yapışan Armalar var al yapıştır üstüne ütü bas yeni bir stil olur tuhafiyelerde satılıyo
Heryerine bulaştır hiç olmadı şimdi öyle seyler moda.
O renkte boyalar oluyor, çamaşır makinasının içinde boyaya bilirisn rahatlıkla
çamaşır suyu lekesi çıkmaz boya biraz , koyu keçeli kalem varsa oda boyar
Yeşil bir keçeli kalemle halledebilirsin... Lacivert bir kıyafetimde bu yöntemi uygulamıştım :))
Geçici bir çözüm ama evet olabilir
Kumaşın dokusundan da hic anlamam ama gömlek yani:/
tişortun aynı renkleriyle boya
ayrı baskı boyaları var onlar işe yarar
tekstil ürünlerinin lekelerini boyayan işyerleri var onlarada götürebilirsin
Hayır ben hiç bir şekilde çıkaramadım. Kumaş boyası alıp o giysiyi boyuyabilirsiniz
O bir leke olmadığı için çıkmaz.
Uygun kumaş boyası ile tamir edilebilir.
renk/ton farkı çıkar o renklerin her birinin kodu var aynı renk olsa bile
çamaşır suyu boyayı çıkardığından ve tekrar boyadığından eski haline gelir.
ağarttı zaten çıkardı ne varsa bir de onu mu çıkartacak materyal arıyorsun
Çıkmaz ama kumaş boyaları var kuru temizlemeciler de git onlara boyuyorlar
Hayır
Ne renk
Tek renkte boyuyorlar ama Siyaha boyatabilirsin ama
Çamaşır suyu lekesi diye bir şey yok aslında. Koyafetin rengi kalkıyo üzerine leke falan değil
Boya tutuyor pantolona ama çamaşır suyu olana denemedim.
kumaş boyası mı
alıp geleyim bari bir deneyiyem
Yapacak bir şey yok o artık öldü yeni t-shirtlere yelken açmalısın.
Lekenin boyutu kadar arma bulup kapatacak şekilde diktirin ☺
Sanırım çözümü yok, toz bezi olarak yerini alır artık :P
Kumaş boyası aynı renk kumaş boyasıyla halledebilirsn çamaşır suyu gelen yeri boya
artık asla cıkmaz uzulme ama gecek boyle malesef domestosmu yaptı bu haınlıgı sana yoksa
Çamaşır suyu yaklaşık 5 yıldır kullanılmıyorki evde 🤷♀️
Temiz olmazki
Yoo gayet temiz bitkisel detarjanlar şampuanlar makyaj malzemesi vs.. kullandığımız ürünler çamaşır suyunun kokusuna bile dayanamıyorum 😂
çamaşır suyu lekesi aslında leke değil boyayı soldurduğu için öyle dönüşü yok yani
Kiyafetin hepsini çamaşır suyuna bassam mı ki ne güzel masmaviydi
Geçmez o, geçmiş olsun artık yeni bir toz bezin var.
Allah tan vucuduna sicramamis , iş yaparken once iş guvenligini alin şortla iş mi yapilir?
Vücuduma da sıçradı ama bir şey olmadı sadece biraz yandım o kadar
Yaw yokta bir iş yapiyonuz biraz dikkat edin be , eldiven felan takin , camasir suyu o camsil degil
Geçen de gözüme sıçrattım 😂😂😂😂
Ablacim sen temizlik yaparken naap biliyon mu , eskimo kiyafeti giy , kafanada motosiklet kaski tak gozunede yuzme gozlugu al 😂😂
Çamaşır suyu bulaşan giysiyi komple çamaşır suyuna batırıyoruz ve lekeden eser kalmıyor
İyicene bok et diyosunuz yani
Bembeyaz yap, yazın giyersin:) sonrada kışa doğru kumaş boyasıyla boyarsın😀
😂😂😂😂ne güzel fikirmiş öyle
Kumaş kalemleri satılıyormuş onlarda satın alabilirsin
çıkmaz ama nokta kadar küçükse aynı renkte mürekkepli kalemle orasını kapamaya çalış. Duymuştum işe yaradığını
kumaş boyasıyla denicem bir
valla ikisini de denemedim bilemiycem umarım işe yarar
teşekkür
Rica ederim
Çıkmaz ki :D en fazla kumaş boyası ile boyaman lazım makinada
Leke değilki o rengi sökmüş atmış. Kumaş boyaları var al boya.
Bunu ciddi ciddi sormuyorsun demi 😀 zaten çamaşır suyu rengini çıkarıyor sortun
En kötü yer..
Geçmiş olsun
Evde giyersin artık..
her şeyin hayırlısı artık..
eskimişti zaten de avut kendini
Hıı ben çamaşır suyu olanları atıyorum :\ ama çözümü vardır belki
Ya bende öyle yapıyodum ama, çok seviyorum bu kıyafetimi
İnşallah bir çözüm bulursun
İnşallah ya
Çamasir suyu agarticidir o leke cikmaz. Bence asimetrik olarak sagina soluna damlat moda yarat 😀
Zaten cikarmasi gerekeni cikarmis camasir suyu. Yapacak bir sey yok.
O zaten leke değil orayı komple beyazlatmış artık geri dönüş yok
Aynı renk batik boysıyla lekelerin üzerini boyayabilirsin
Lekeden ziyade rengini açıyor hatta bembeyaz yapıyor döküldüğü yeri
Yeni toz bezin hayırlı olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?