Bu soruyu sormakda geciktiğim için özür diliyorum cici kuşlar 🤧🤪. Şaka şaka... Virüs derken ömrümüz gitti valla. Temizlikten ve çamaşır yıkamaktan nefret eder oldum. Neyseee... Hadi deyin bakalım kıyafetler virüse karşı kaç derecede yıkanmalı?🐣🐣🐣Soruyu görüpte gelmeyenin çamaşır makinesi bozulsun 😂🐣
Ayy gerçekten de bozuldu ya Allah beni napmasın emi bileydim anında kapısının ağzını keserdim sorunun kız böyle beddua mi olur 😂 tuttu vallaha
Genelde 90 derecede yıkarım tabi hepsini değil yıkama talimatlarına bakarım önce, ama artık yikayamayacağim sayende bozuldu makine hadi al bana yeni makine😅
Bencede dereceyle alakası yok zaten deterjanla yıkanıyor en az 45 dk virusmu dayanır her dışarıdan geldiğimde üzerimdeki herşeyi balkona asıyorum akşama kadar havalandiriyorum artık manyak gibi olduk🙄
Bazen sıcaklık virüslerin özellikle bu bahsi geçen virüsün ancak RNA yani ( oluşumu tek ipçikli, çift ipçikli virüsler) parçalanmasına neden olur ve tamamen ölmez. Her ne kadar 52° dense de en ideal derece 92° dir.