Pantolunu katlıyorsun sakız üstte kalacak şekilde ne kadar küçültebilirsen o kadar iyi olur buzluğun difriz kızmına koyup 10 dakika bekliyorsun sakız sertleşince bıçakla altından kotu delmeden biraz zorluyorsun tık atıyor bu kadar :)
Sakız çıkarmak en zor şeylerden biridir ama bunu kolaylaştıracak işinize yarayacak bilgiler verebilirim 🙈
Buz
Yapışan sakızı çıkarmak için sakızı zorla çıkarmaya çalışmak yerine, buz küplerini alın ve bir buzdolabı poşetinin içine yerleştirip sakızın yapıştığı tüm alanın üzerine bu buzları koyun. Sakız soğumaya başladıkça o yapışkanlığını kaybedecek ve bir kalıp halinde yapıştığı yerden kolayca çıkacaktır.
Mayonez Ve Vazelin
Saçınıza ve elbisenize yapışan sakızı çıkarmak istiyorsanız başvurmanız gereken yöntemlerden biri sakız yapışan yere mayonez sürmek. Mayonezi bir süre sakızlı bölgede tutun daha sonra elinizle temizleyin. Vazelin: Vazelinde sakız yapışan yeri sakızdan arındırma konusunda size yardımcı olacaktır
Amanin pantolona sakız yapışması kadar dram bir şey yok şu hayatta. 😂😂😂 Benim de başıma gelmişti hatta pantolonun dışı değil arka cep kısmının içinde sakız vardı sıcaktan cebimin içine yapışmıştı. Gül gül olmustum aklıma geldikçe bile gülüyorum bak sen hatırlattın bunu da neyse hemencecik pratik yola geçiyorum ben.🙈 Pantolona yapışan sakıza buz uygula kaskatı kesilene kadar beklet sonrasında sakız donduğunda çıkarması daha kolay ve pratik. Kazıyarak çıkardıktan sonra makineye atıver bitti gitti. ✌😊
Pantolonu katla. Sakız üste gelecek şekilde. At Buzluğa. Sakız tık diye çıkar belli bir süre sonra. İz kısmına bir şey diyemem. Sakızın ne kadar süre önce yapıştığı falan önemli.
Sakızı dondur, buzluğa atarak. Sonrasında jilet ile biraz kazıma ile çıkar. Ama iz konusunda bir şey diyemem, ne kadar yapışık kaldı vs ona bağlı olabilir