Son zamanlarda özellikle yaşadığım bir sorun. Çamaşırları ayarlayıp atıyoruz makinaya. Sonra deterjanı ayarlayıp deterjan haznesine döküyorum. Amaa fark ettim ki deterjan haznede sertleşiyor. Çamaşırlara karışmıyor.Tam da böyle...Nedeni ne ki? Çözümü var mı?
Deterjan neden deterjan haznesinde sertleşir ve çamaşırlara karışamaz?
Demin bizim makineye çamaşır attım aynı sorun bizde de var. Babam makinenin deterjan gözünü çıkarıp kazımaya başladı makine zaten eski onu yapsan da yıkamaz düzgün dedim. Bıraktı.
Belkide hazneye su yeteri kadar gelmiyordur diye dusunuyordum ayni sorunu bende defalarca yasadim. Bu fonksiyonda bir problem olduğunu göstermektedir. Çamaşır makinesinin deterjan haznesinde yıkama sonrası deterjan kalıntıları kalıyor ise merkezinin uzman ve deneyimli teknik personelleri, bu haznedeki su giriş kanallarında tıkanıklık meydana gelme olasılığını değerlendirmektedir. Eğer çamaşır makinesinin deterjan haznesindeki su giriş kanallarında/deliklerinde tıkanma meydana gelmiş ise bu sorun bireysel müdahaleler ile giderilebilir. Çamaşır makinesinin deterjan haznesi tüketici tarafından yumuşatıcı bölümünde bulunan mavi renkteki tırnak aşağıya bastırılarak, çıkartılmalıdır. Daha sonra eski bir diş fırçası veya tazyikli su püskürtme sağlayan bir armatür ile iyice yıkanarak, buradaki tıkanmış deliklerin açılması gerekir. Bu sayede çamaşır makinesinin deterjan alımını sorunsuz şekilde yapması ve yıkama sonrası deterjan kalıntısı kalması gibi bir problemin giderilmesi mümkün olabilmektedir. Ancak bunun yapılmasına rağmen bir türlü deterjan çekmecesinde yıkama sonrası deterjan kalıntıları kalmasının önüne geçilemiyor ise uzman destek için merkezine başvuru gerçekleştirilmesi gerekir.