Vallahi annemin çamaşırlar ile ilgili titizliği öldürecek beni... Dün dışarda çamaşırlar asılıyken yağmur yağdı. Yetişemediğimiz için tüm yağmuru yediler tabi. Annem de bunları tekrar makinaya attı....Yağmur suyu çamaşırlarda leke yapar mı? Ayrıca zarar verir mi?
Selam :) Ah şu son anda yağmur yağınca toplama sıkıntısı yok mu hepimiz bunu ne yazık ki çok yaşıyoruz ben artık yağmadan anlıyorum hava karardığı anda toplamaya başlıyorum önlemimi aldım. :D Annen en iyisini yapmış , yağmur suyu normalde saf ve temizdir leke olmaz ama bazen hava kirliliğinden ötürü tozlar bu yağmur ile çamaşırlara yapışa biliyor. Makineye atması iyi olmuş aksi takdirde leke yapması ihtimaldi...
leke yapmasındaki durum yıkanmış bir çamaşır daha kurumadıysa ve yağmurdan dolayı ıslanırsa çamaşırın yüzeyindeki deterjan kalıntılarını aktif hale getirir ve kurudugunda da o lekelerle beraber kurur
Tekrardan yıkanması gerek. Esasen yağmur suyu saf ve temizdir ama hava kirliliğinden ötürü düşerken toz ve partiküller de yapışır. Bu da kirlenmesine sebep olur.
Bazı kumaşlarda mesela viskonda su lekeleri olabilir.. özellikle kırmızı, yeşil gibi ana tonlarda damla lekesi iz bırakır.. çamurlu yağan yağmur zaten hepsini kirletir.
Yaşadığın yere göre değişir sanayinin aa olduğu kırsal alanlarda yağmur suyu kirli olmaz ama büyük şehirlerde ve sanayi yerlerinde kirli yağar hasta edebilir.