Siyah takım elbisemi kuru temizlemeye veriyorum ama pandemide kuru temizlemeye siyah gömleklerimi vermek istemiyorum. Siyah kıyafetlerimi kendim evde makinede yıkamak istiyorum ama siyahlar ilk günkü gibi kalsın istiyorum.
Siyahları İlk Günkü Gibi Gösteren Deterjan Hangisi?
Siyahları İlk Günkü Gibi Gösteren Deterjan Hangisi?
Merhaba, Öncelikle siyahların renklerini korumak ve yıpratmamak için nelere dikkat edilmeli bir göz atalım ve daha sonra da o muazzam deterjan hangisiymiş öğrenelim.
Siyahlar ilk günkü gibi kalması için siyah çamaşırlar yıkanırken dikkat edilecek şeyler :
...
Muhakkak etiketteki yıkama talimatına bakın. Orası size en çok yardımcı olacak şeydir.
Siyah da olsa o kumaşın bir türü var. Kumaş türüne göre pamukluları 40 derecede, ipek ve narin giysilerle yünlüleri 30 derecede veya soğuk suda yıkamalısınız. Yani siyah çamaşırlar maximum 40 derecede yıkanmalı.
Siyah çamaşırlar için olan özel deterjan kullanılmalı.
Maximum
Program seçimi ve devir de (ideal olan 600 devirdir) önemli noktalardandır.
Deterjanın miktarını doğru ayarlayın. Fazla veya az olmamalıdır.
Kuruturken de dikkat. Siyah çamaşırlar direkt güneş ışığına maruz kalırsa solabilir.
Yıkama işlemi biter bitmez çamaşırları asın ki çok kırışık olmasın ve tabiki kokmasın.
Siyahlar ile ilgili bildiğim ufak bilgileri yazdım. Umarım işinize yarar. Eee peki hangi deterjan?
Uzun zamandır toz deterjan çeşitlerini kullandığım bir markanın yani rinsonun sıvı deterjan çeşitlerinden olan Rinso Kömür Siyahlığını kesinlikle öneriyorum. Kokusu, siyah çamaşırların rengini koruması ve avantajlı fiyatından dolayı muazzam bir ürün. Gömleklerinize iyi gelecek en harika deterjan kesinlikle rinso.