Battaniyeler Nasıl Yıkanır?Her battaniye çamaşır makinasında yıkanmaya uygun değildir. Battaniyenizde bulunan etikette makinada yıkanabilir yazıyor ve derecesi bulunuyorsa yıkayınız. Eğer yazmıyorsa battaniye yıkamak için;
Derin bir leğene su doldurun maden suyu, karbonat ve arap sabunu çok az miktar sirke koyarak 2 saat bekletin. Ardından elinizle çitileyin bir müddet sonra ayağınızla çiğneyin ve durulayın. Yardım alarak battaniyenin suyunu sıkıp kuruması için asın.
Battaniyeler benim için ayrı bir önem taşıyor, her zaman güzel kokmasını yumuşacık olmasını önemsiyorum :) Bu şekilde uyku kalitem de yükseliyor, yani süreleri uzatmadan çok sık da olmayacak şekilde yıkamaya özen gösteriyorum. Yıkamadığım günlerde de mutlaka çamaşır spreyi sıkıyorum üzerine, çok hoş kokuyor böylelikle.
Battaniye Nasıl Yıkanır?
Battaniye Nasıl Yıkanır?
Ayakla çiğneme dönemi eskide kalmış tabii :) O kadar çok efor sarf etmiyoruz, battaniyeler genellikle çamaşır makinelerine sığıyor. Tüm çamaşırlar olduğu gibi, battaniyeleri de kolayca makineye atarak yıkayabiliyoruz. Ancak doğru programı seçmek, kaliteli bir deterjan kullanmak oldukça önem arz ediyor.
Battaniye Kaç Derecede Yıkanır, Çamaşır Makinesinde Yıkanır mı?
Battaniye Kaç Derecede Yıkanır, Çamaşır Makinesinde Yıkanır mı?
Battaniye çamaşır makinenize sığıyorsa elbette makinede yıkanabilir. Zaten 8 kilogram ve üstü makinelere yorgan bile sığıyor. Battaniye kaç derecede yıkanır diye merak edenler için de uygun sıcaklığın 40 ve 30 derece olduğunu söyleyeyim. Ben genellikle 30 ve 40 dereceyi tercih ediyorum battaniyelerimi yıkamak için.
Program olarak da ya hassas seçiyorum ya da pamuklu. İkisi de uygun, tercihinize kalmış. Battaniyelerimi yıkamak için toz çamaşır deterjanı kullanmıyorum, sıvı çamaşır deterjanı battaniye temizliğinde daha etkili diye düşünüyorum. Çünkü ben makineye battaniyemi attığımda makine tıka basa dolmuş oluyor, haliyle ıslanınca da çok fazla ağırlık oluyor. Durulama aşamasında makine zorlanabilir, toz çamaşır deterjanı kalıntı bırakmasın diye sıvı çamaşır deterjanı tercih ediyorum.
Elde Battaniye Yıkanır Mı?
Elde Battaniye Yıkanır Mı?
Battaniye elde de yıkanabilir elbette ama ıslanınca çok fazla ağırlaştıkları için haliyle eline alıp çitileyemiyorsun. Ancak ayaklarla çiğnemek gerekiyor. Yine sıkma aşaması da zorlu oluyor. Tamamen sıkmak neredeyse imkansız. Makinenize sığmıyorsa zorlamayın, kuru temizlemeye verin derim. Elde yıkandıktan sonra tamamen ıslaklığı gitmediği için kuruma aşaması da uzun sürüyor. Vakit kaybı bence.
Makineye atıyorum ama korkarak. Çünkü battaniye büyük birde suyu emiyor baya ağır oluyor. Elimde yıkamak çok zor zaten temiz de olmuyor. 40 dk 60° de devrini düşük tutarak yıkıyorum ki makine fazla efor sarfetmesin ama battaniyem de temiz olsun. Toz deterjan ve yumos koyuyorum valla mis gibi oluyor. Birgün makine pes diyecek ama bakalım 😀
Battaniyenin içinde barınan akarların temizlenmesi için 60 derecede sıvı deterjanla yıkanıp güneşte kurutulması gerekli. Alerjik astım hastasıyız ailecek ve bütün yorgan battaniyelerimi bu şekilde sık sık yıkıyorum.
büyük bir legene sıcak su koy içine kendi kapağından 2 ölçek domestos koy sonra içine bir ölçek elde yıkanan deterjan ekle sonra bu karışımı birbirine karıştır ve bu karışıma battaniyeyi at ve ayaklarınla bu battaniyeyi 15 dakika boyunca tepele 20 dakika öylece bırak dinlendir
sonra battaniyeyi o sudan çıkar ve bir sandalye üzerine koy battaniye suyunu çekinceye kadar süzülmesini bekle tekrar boş bir legene soguk su ve iki ölçek yumuşatıcı koyup süzülen battaniyeyi içine koy 15 dakika da öyle beklesin sonrasında çıkarıp yine dinlendirip battaniye suyunu çektiğinde asılır ve temizlik biter
annem böyle yapıyor valla sana da uyarsa böyle yap :D
Battanniyeler makinede yikanmamali. maksimum 10 kg kapasitesi olan bir makinede yikamak dogru degil. tambur zarar gorur. kuru temizlemeye vermek daha iyi bir fikir
Battaniyeler makinede kapasiteyi genelde aşıyor. Ki hoş annemin evindeki makinede kapasitesi var ki onda onun programı da var 60⁰ de normal toz deterjan ve yumuşatıcı ile yıkanıyor.