Eşim işi gereği gömlek giyer ve gömlekler kirlenmese de her gün değiştirir. Ben de her gün deli gibi gömlek yıkayıp ütülemekten bıktım. Benimle aynı durumda olan arkadaşlarıma sormak istiyorum. 1- Gömlekler ne sıklıkta yıkanmalı? 2- Gömlekleri kaç derecede yıkamalı? 3- En iyi sonucu hangi deterjanla alıyorsunuz?
Gömleklerinizi hangi deterjanla, kaç derecede, ne sıklıkta yıkarsınız?
Merhaba, Anladığım kadarıyla eşinizin değiştirdiği gömlekler günübirlik giyilen ve kirlenmeyen gömlekler. Buradan yola çıkarak şunları söyleyebilirim:
Gömlekler değiştirildiği için yıkamanız en sağlıklı, hijyenik yol (ki bu benim şahsi fikrim. Yani ben olsam sağlık ve hijyen açısından yıkardım).
Az kullanılmış olduğundan dolayı yıkarken yıpranmasın diye ve her türlü tasarruf için deterjanı az kullanmalı, ısıyı azaltmalı, süreyi kısaltmalı.
.
Renklerine ve kumaş türüne göre muhakkak ayırın.
Sereceginiz zaman silkeleyerek , çamaşır askısına, güneşle direkt temas olmadan serin.
Gömlekler ne sıklıkla yıkanmalı?
.
Bu biraz ucu açık bir soru. Yani kişisel bir karar. Gömleklerin sayısının bir haftaya yetecek kadar olduğunu varsayarsak haftada bir gün gömlekleri renk ve kumaşlarına göre ayırıp yıkamalı ve ütülemeliyiz.
Gömlekler kaç derecede yıkanmalı?
.
Gömlekleri yıkarken seçilen ısı genelde kumaş cinsleri baz alınarak seçilir. Ama gömlekler genelde 40 derecede yıkanır. Çok farklı ve inatçı bir leke varsa işte o zaman 60 derece max ideal olacaktır. Ayrıca etiketindeki yıkama uyarıları da dikkate alınmalı. Doğru yıkamanın sonucunda ütü de kolaylaşacaktır.
Deterjan tavsiyesi?
Gömleklerinizi rinso deniz mineralleri toz veya sıvı deterjan ile makinada gömlekler için uygun programda yıkamanızı tavsiye ederim. Güzel sonuçlar alacaksınız.
Beyaz gömleklerimi Rinso Limon ve Karbonat toz deterjan ile yıkıyorum etiketinde yazan yıkama derecesine göre.
Renkli gömleklerimi Rinso Kömür Siyahlığı sıvı deterjan ile yıkıyorum etiketinde yazan yıkama derecesine uygun olarak.
Gömlekleri giyildikten sonra kirli olmasalar bile yıkıyorum sıklığı giyilme süresine göre değişiyor eşim gömleği özel günler dışında tercih etmez bu nedenle çok sık yıkamam.
İş gömleğinizde lekeler görüyorsanız, çamaşır makinesine yerleştirmeden önce bölgelere bir leke çıkarıcı veya ön yıkama deterjanı ile ıslatın. Genel lekeli alanlar gömlek, manşet, yaka ve koltuk altı ön kısımlarıdır.
çamaşır yıkayan erkek temsili
Çamaşır makinesinin sıcaklığını 30-60 derece civarında ayarlamak uygundur, ancak her zaman bakım etiketinizi kontrol edin. Her zamanki gibi renkleri ayırın ve kırışıklıklarınızı azaltmak için düşük ısıda yıkayın ve kurumaya bırakın.
Her gün yıkamakta sorun yok öyle istiyorsa, ama az giyildiyse 40 ta eşyayı soldurmak yerine, 30 kısa devrede yıka, ama yinede yaka ve kolları temiz olsun diye deterjan ek bir çay kaşığı şekilde kosla oxi toz temizleyiciden koy, omo kar beyazı sıvı deterjan da soldurmuyor eşyayı, kosla da soldurmuyor beyazlarınkini bile renklilerle koyuyorum zaten çok minik koyacaksın