Bazı filmler var, insanın kültür seviyesini muasır medeniyetler seviyesine kadar çıkarıyor, duygusal anlamda empati duygusunu kazandırıyor vs. Bu bakış açısıyla bakıyorlatsa kendilerini kültürlü sanmaları haklı bir neden. Ama bir mafya dizisindeki şiddeti örnek alıyorlarsa, bu kültür değildir.
The Godfather'ı kültür seviyesini muasır medeniyetler seviyesine kadar çıkaran filmler listesine mı koyuyorsunuz, yoksa mafya filmlerine mi? Çakmasının Çukur olduğunu söyleyince emin olamadım :D
Eger bir insan kaliteli filmler izliyorsa bu onun kültürlu olmasına azıcık ta olsa yardımcı olabilir. Çünkü bazı filmler (tarihi, bilimsel.. vesaire) bilgi içerikli denoluyor. Bir tane örnek vereyim. Babamla bir yarışma programı izliyorduk. Ben KPSS için tarih dersi çalıştığımdan sorunun cevabini kendi içimde bildim hemen. Ama babam ilkokul mezunu ve o benden önce söyledi cevabı. Döndüm dedim, sen nerden biliyorsun Marco Polo'yu ne alaka dedim. Bana dedi ki dizisini izledim çunkü😀 yani bu tür bilgi verici içerikli şeyler izlemek kültürlü olmaya birazcık ta olsa katkı sağlayabilir. Ama gece gündüz film izleyip kendini kültürlu sanan birileri varsa da üzgünüm o işler öyle olmuyor. Filmle bitmiyor yani her şey. Kaldı ki her film de kaliteli olmuyor zaten.
Eğiticiliğine diyecek lafım yok. Benim asıl sorum kendilerini çok entellektüel zannediyor bazıları ve belli başlı filmleri izlemeyen kişilere karşı da cahil muamelesi yapıyorlar. Film kültürü diye bişey var evet, filmlerin real yaşantılarımıza kültürel katkıları da var evet, ama kendilerini entellektüel adledecek kadar ya da kendilerini kendileri gibi olmayanları horlayacak kadar büyük bişey mi bu diyorum. Zirve görenler var kendilerini mesela
Hayır, bence bunun entellektüellikle alakası yok. Şimdi ben de mesela tiyatroya gitmiyorum izlemedim diye kültürsüz mu oluyorum, ya da bir resim sergisine gitmedim diye. Hayır insanlar da her filmi izlemek zorunda değil. Evet kült filmler var, kültüre katkısı oluyor ama adam belki kitap okudu, gezdi, çalıştı, film izlemeye vakti yoktu yani. Aslında belki de diğerinden daha kultürlu. Burada kişilerin entellektüellikten ne anladıkları mesele aslında. Kimisi ne kitaplar okuyor, ne üniversiteler bitiyor ben oldum demiyor da kimisi üç bes film izleyince mi entellektüel oluyor. 😀
Film kültürü böyle bir şey değil. Çok film izleyenin film kültürü vardır denilemez. Yönetmenleri, senaristleri, filmin amacını, mesajını, içeriğini, tarhini yakından inceleyen ve bu gibi konular hakkında derin bilgi birikimine sahip olmuş insnaların film kültürü vardır.
Böbürlenmek zaten hangi alanda iyi olursan ol itici ve manasız bir şey. Ama sadece izlediği için içi boş bi şekilde böbürleyorsa komik bir durumdur da ayrıca
Şey gibi araba süresini öğrenen kendisinin hamilton sanması gibi. 😃 Onları kendi haline bırakmak gerekiyor. İzlediği filmin senaristini, yönetmenini, şirketi bile bildiklerinden emin değilim. Ha çok mu kötü bir şey? Bana göre değil. Sadece kafamı ütülemesinler yeterli.
Hahaha yemişim kültür seviyelerini şımarık budalalar Benimde müzik konusunda az çok bilgim var ama bunu küçümseyecek tarzda değil paylaşımcı bir yanla söylüyorum
Yani bende sürekli film izlerim ama bir Paris'i ya da İtalya... vs turu yapmadım gidip görmeden kültür yüzdem anca %5 falandır o farklı ambiyansları tatmadan kültürlü ne okumakla olunur ne de izlemekle üzgünüm keşke olsaydı ama maalesef.
Hiç alakası yok. Öyle düşünen kendini kandırır zaten.. Tamam izlemek kötü değil! Film kültürün oluşur.. Çoğu kişide de vardır illa ki. İnsanın kendini geliştirmesi bu değildir. Hayata atılınca anlarlar..
Aptal kutuyu izleye izleye geldikleri hal bu😄 Tamam film izlenir izlemmez değil ama bütün hayatını buna adayıp kendilerini bir şey sananlar komik duruma düşüyorlar.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Film secimine film izlemekten daha cok zaman ayiriyorum. Konu, senarist, yazar, tema, cast benim icin onemli. Kiymetli otoritelerin odul veya degerlendirmeleri benim icin onemli. Gunun sonunda filmden cok arastirma yapiyorum.
Dolayisyla cok film izlemeye firsatim olmadigi icin film cahiliyim :):
Forrest Gump Ve Esaretin Bedeli ni izlediysen:) Kültür deryasısın:) Schindler'in Listesi bu da var:)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendilerini şişirmiş içi hava dolu boş bir balon olduklarını, habire film izleyip karun kadar zengin olan oyuncuları zengin etmek yerine kaliteli yazarların kitaplarını alıp okusalar daha yararlı bi şey yapmış olurlar en azından