Sevdiği halde neden ayrılır bir insan?

Benim 3 yıllık bir ilişkim vardı ve birinci yılın sonunda beni aldattığını öğrendim ortak arkadaşlarımız sayesinde ve hiçbir kavga yada hiçbir söz söylemeden ondan ayrıldım telefonlarını açmadım cevap vermedim daha sonra o sürekli beni özlediğine dair videolar paylaşıyordu evimin önünden arabasıyla son ses müzik açarak geçiyordu hepsi hatalı olduğunu kabul eder gibi.. daha sonra ben bir sene sonra dayanamayıp onu özel numaran aradım ve açtı direk ismimi söyledi.. bende onunla konuşmaya başladım o gün barıştık ve o kadar mutluydukki sabaha kadar sarıldık ve ağladık.. daha sonra onun okulu bitti ve kendi şehrine taşındı benim okulum hala devam ettiği için ben burda kaldım o giderken gitmesinin heyecanından beni çok ertelemişti çok ilgilenmiyordu ama daha sonra benim kış tatilimde bende ankaraya gittim ve orada görüşmek istediğini söyledi ve görüştük o kadar özlemiştim ki ve o da aynı şekilde olduğunu görebiliyordum sarıldık tekrar ağladık ellerimi tuttu öptü kaç kere.. ben yine herşeyin düzeleceğini sanıyordum ama bu sefer bir hafta boyunca görüştük o işyerinden çıkar çıkmaz görüşüyorduk yada öğlen aralarında ailemde artık 3 yıllık bir ilişki olduğu için eğerki bu ilişki ciddi sonuçlanacaksa görüşün yoksa görüşmenize gerek yok diyordu bende birazda onların baskısıyla ona bir haftanın sonunda sordum master için aynı şehirde kalmam gerekiyor ama eğerki sen aramızda ileriye yönelik bir plan yapabileceğimizi söylersen direk ankaraya gelicem diye.. o da bana git dedi kalbimde hep bir yara olarak kalacaksın dedi evlensem bile seni düşünüçem dedi ama seninle olmaz dedi neden diye sorduğumda konseptlerimiz farklı dedi.. ben buna hiç anlam veremiyorum hala sürekli face te beni özlediğine aşık olduğuna dair şiirler şarkılar paylaşıyor benim için bir şiir yazmıştı ve bunu bana hiç okumamıştı zamanı geldiğinde okursun demişti onuda paylaştı.. biz hiç iletişim kurmuyoruz ben sadece onun face inden görüyorum tüm bunları.. ben onsuz bir hayat düşünemezken o neden böyle yaptı anlamıyorum aslında tamda anlatmak istediklerimi anlatamıyorum o kadar detaylı ve uzunki.. sadece onun beni sevdiğini biliyorum ama sevdiği halde bir insan neden bir insanla birlikte olmak istemez? Lütfen sizlerin açık yorumu benim için çok önemli ve değerli. Şimdiden çok teşekkür ederim
Sevdiği halde neden ayrılır bir insan?