Eski sevgilimle görüşeceğim, siz olsanız ne yapardınız?

2,5 ay sonra eski sevgilimle görüşeceğim neden görüşüyorum derseniz;ayrılırken gelecek düşünmediğini,sorumluluk alamayacağını söylemişti belki kendi içinde bu ayrılık ona ders olmuş hatalarını anlamıştır belkide tam tersi hala aynı düşünüyor olabilir yinede ben pek umutlu değilim değişeceğini sanmıyorum onu çok seviyorum oda beni seviyor biliyorum ama daha birliktelik aşamasında ilerisinin olmayacağını söyleyen evlilikten korkan bir adama zamanını vermek istemiyorum daha önce 2 yılımı verdim ama ozamanlar öyle demiyordu birden değişti belki bir anlık gaflet şuanki şartlar maddi -manevi onu buna zorladı bilemiyorum.

Sonuç itibariyle görüştüğümde artık mantığımla hareket edicem biliyorum canım çok yanacak ama eğer bu ilişkiye yeniden başlarsam yine herşey onun istediği gibi olacak ve 3-4 ay sonra ben yine tatmin olamayıp ayrılıcam şimdi yavaş yavaş kendi düzenimi kurmaya başlamışken eğer yine aynı düşüncelere sahipse onunla olmak istemiyorum çünkü böyle bir ilişkinin içinde olduğumda kendimi yine değersiz hissetmeye başlayacağım.

Sizce de duygularmı yoksa mantıkmı? nasıl hareket etmem gerekir ? en baştan ona tepkimi yine aynı şekilde düşündüğümü eğer bunlar olmayacaksa bu ilişkininde olmayacağını söylersem ya gider tamamen yada kalır bu büyük bir risk onu çok seviyorum ama kendimide düşünmem gerekiyor mutsuz olacağım bir ilişkiye başlamak istemiyorum sizce direk niyetimi bellimi edeyim en kötü gider bende hayırlısı buymuş der hayatıma devam ederim.

Başkaları bekle düzelir diyorlar ama ben öyle kızlardan değilim olursa olur olmazsa da illa olsun diye yine adama birkac senemi daha vermek istemiyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Şimdide ailesini kattı işin içine ne benim istediklerimi yapabiliyor nede benden vazgeçebiliyor.

din farkından dolayı ailesi istemiyormuş bu nedenle beni ailesiyle tanıştıramamış şunu gördümki ben kafamda bazı şeyleri sonlandırmışken o hala eski günler ve benimle yaşıyor ikimizde seviyoruz bence bu kadar zor olmamalıydı o hala dönmek istiyor ama ben ailesinin din farkından dolayı beni istemediğini bile bile nasıl tekrar başlayayımki artık kendime kötülük etmek istemiyorum.
Eski sevgilimle görüşeceğim, siz olsanız ne yapardınız?